Yayaların Karşıdan Karşıya Geçme Savaşı

Eğitim 16.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Yayaların Karşıdan Karşıya Geçme Savaşı

Çanakkale’nin en işlek caddelerinden birisi olan Demircioğlu Caddesi ve Aygaz Kavşağı olarak bilinen noktada yaya vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için deyim yerindeyse ‘köşe kapmaca’ oynuyorlar.
Ne yapsın bu yayalar?  Yayalar, yoldan karşıdan karşıya geçmek için kimi zaman dakikalarca yol kenarında bekliyorlar.  Her geçen gün artan trafik sorunu Çanakkale’de yayaların da canını sıkmaya devam ediyor. Çanakkale’nin en işlek caddelerinde yayalar karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca yol kenarında bekliyor. Özellikle Aygaz Kavşağı’nda yayalar adeta karşıdan karşıya geçme savaşı veriyor. Gerek yeşil ışıkların kısalığı, gerek sağa araç dönüşlerinin serbest olması, gerekse de yayalara yanan yeşil ışıkla, karşı yönden gelen kırmızı ışığın birbirini takip etmemesi yayaların her karşıdan karşıya geçişlerinde sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor.  Sağa ‘kontrollü’ dönüş, kontrolden çıktı  Aygaz Kavşağı’nda bulunan yaya geçitlerinde dakikalarca bekleyen yayalar, karşı yola geçmek için hareket ettiklerinde, sağa kontrollü dönüş yapması gereken araçların hareket etmesiyle bir kez daha duraksıyorlar. Sağa dönen araçların yayalara aldırmadan dönüş yapmak istemesi her gün vatandaşların kazayla burun buruna gelmesine sebep oluyor. Güzergahlarında kırmızı ışık yanmasına rağmen sağ şeritte bulunan araçlar kontrollü bir şekilde sağ yola dönebiliyor ancak Çanakkale’de yayaların en yoğun olduğu yollarda araçlar, yayalara aldırmadan dönüş yapıyor.  Yaya geçicinde motosiklet terörü  Öte yandan Çanakkale’de yaya geçidi ve refüjlerin motosiklet sürücüleri tarafından kullanılması da yayaların tehlikeye düşmesine sebep oluyor. Tıpkı bir yayaymış gibi refüjlere gelen motosiklet sürücüleri trafik kurallarını hiçe sayıp yayaların önüne geçmeye çalışıyor. Sıcak havanında etkisiyle dakikalarca karşıdan karşıya geçmeyi bekleyen kentliler, bu kez de motosikletli trafik magandalarının hışmına uğruyor. Kimi zaman yaya yolu üzerinde bulunan vatandaşlara klakson dahi çalan motosiklet sürücüleri ve yayalar arasında tartışmalar yaşanıyor.
Çanakkale’nin en işlek caddelerinden birisi olan Demircioğlu Caddesi ve Aygaz Kavşağı olarak bilinen noktada yaya vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için deyim yerindeyse ‘köşe kapmaca’ oynuyorlar.

Ne yapsın bu yayalar?

 Yayalar, yoldan karşıdan karşıya geçmek için kimi zaman dakikalarca yol kenarında bekliyorlar.

 Her geçen gün artan trafik sorunu Çanakkale’de yayaların da canını sıkmaya devam ediyor. Çanakkale’nin en işlek caddelerinde yayalar karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca yol kenarında bekliyor. Özellikle Aygaz Kavşağı’nda yayalar adeta karşıdan karşıya geçme savaşı veriyor. Gerek yeşil ışıkların kısalığı, gerek sağa araç dönüşlerinin serbest olması, gerekse de yayalara yanan yeşil ışıkla, karşı yönden gelen kırmızı ışığın birbirini takip etmemesi yayaların her karşıdan karşıya geçişlerinde sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor.

 Sağa ‘kontrollü’ dönüş, kontrolden çıktı

 Aygaz Kavşağı’nda bulunan yaya geçitlerinde dakikalarca bekleyen yayalar, karşı yola geçmek için hareket ettiklerinde, sağa kontrollü dönüş yapması gereken araçların hareket etmesiyle bir kez daha duraksıyorlar. Sağa dönen araçların yayalara aldırmadan dönüş yapmak istemesi her gün vatandaşların kazayla burun buruna gelmesine sebep oluyor. Güzergahlarında kırmızı ışık yanmasına rağmen sağ şeritte bulunan araçlar kontrollü bir şekilde sağ yola dönebiliyor ancak Çanakkale’de yayaların en yoğun olduğu yollarda araçlar, yayalara aldırmadan dönüş yapıyor.

 Yaya geçicinde motosiklet terörü

 Öte yandan Çanakkale’de yaya geçidi ve refüjlerin motosiklet sürücüleri tarafından kullanılması da yayaların tehlikeye düşmesine sebep oluyor. Tıpkı bir yayaymış gibi refüjlere gelen motosiklet sürücüleri trafik kurallarını hiçe sayıp yayaların önüne geçmeye çalışıyor. Sıcak havanında etkisiyle dakikalarca karşıdan karşıya geçmeyi bekleyen kentliler, bu kez de motosikletli trafik magandalarının hışmına uğruyor. Kimi zaman yaya yolu üzerinde bulunan vatandaşlara klakson dahi çalan motosiklet sürücüleri ve yayalar arasında tartışmalar yaşanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.