Medyada 4.0 ÇOMÜ’de konuşuldu

Eğitim 26.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Medyada 4.0 ÇOMÜ’de konuşuldu

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Medya ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans öğrencileri tarafından 2 oturum olarak düzenlenen workshop, Sanayi 4.0’ın Medya Yansımaları konusuyla dün ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül’ün oturum başkanlığındaki, Medya Ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans öğrencilerinin sunum yaptığı workshop dün 2 oturum olarak, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Workshopa İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra farklı izleyiciler de katıldı. İlk oturum soruların yanıtlanmasıyla başladı. Yüksek lisans öğrencileri ise sorular yanıtlandıktan sonra sanayi 4.0 devriminin medya üzerindeki etkisi üzerine çeşitli sunumlar yaptı. Yapılan sunumlarda; yeni medya, devrimin medyayı nasıl etkilediği ve dönüşüm tartışılarak bilgilendirme yapıldı. “SANAYİ 4.0’IN MEDYA YANSIMASI TOPLUMSAL GELİŞİMDE ÖNEMLİ”
 Sunumların öncesinde konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan; “Gelişen dünyamızda önemli yer tutan sanayi 4.0’ın medyadaki değişim ve gelişimdeki rolünün ele alındığı workshopumuza geldiğiniz için siz konuklarımıza teşekkür ediyorum. Aktaracağımız yeni gelişmelerle farklı konseptleri de bir arada içererek daha üst düzeylere çıkma eğilimindedir ki bunu da yapay zekanın hayatımıza girmesiyle yaşıyoruz. Bu yaşadığımız olayları daha kontrol edilebilir, daha kullanılabilir ve daha faydalı kılabilmek için uyulması gereken kuralları bir bütün halinde ele alan sanayi 4.0’ın medyaya olan yansımaları gerçekten toplumsal gelişimde de önemli rol oynamaktadır. Artık üniversite sanayi iş birliğinde. Bu bağlamda bu toplantı yararlı olacaktır.” ifadelerini kullandı. “4. SANAYİ DEVRİMİ’Nİ DAHA ÖNCE DUYAN VAR MI?” Oturumların moderatörlüğünü üstlenen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül; workshopın doğası gereği katılımcılar ile iletişim halinde olacaklarını vurgulayarak; katılımcılara şu soruları sordu: “Daha önce sanayi 4.0 kavramını duyanlar kimler? 4. Sanayi Devrimi’ni daha önce duyan var mı? 4. Nesil Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ni daha önce duyanlar?”
ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Medya ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans öğrencileri tarafından 2 oturum olarak düzenlenen workshop, Sanayi 4.0’ın Medya Yansımaları konusuyla dün ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül’ün oturum başkanlığındaki, Medya Ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans öğrencilerinin sunum yaptığı workshop dün 2 oturum olarak, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Workshopa İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra farklı izleyiciler de katıldı. İlk oturum soruların yanıtlanmasıyla başladı. Yüksek lisans öğrencileri ise sorular yanıtlandıktan sonra sanayi 4.0 devriminin medya üzerindeki etkisi üzerine çeşitli sunumlar yaptı. Yapılan sunumlarda; yeni medya, devrimin medyayı nasıl etkilediği ve dönüşüm tartışılarak bilgilendirme yapıldı.

“SANAYİ 4.0’IN MEDYA YANSIMASI TOPLUMSAL GELİŞİMDE ÖNEMLİ”


Sunumların öncesinde konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan; “Gelişen dünyamızda önemli yer tutan sanayi 4.0’ın medyadaki değişim ve gelişimdeki rolünün ele alındığı workshopumuza geldiğiniz için siz konuklarımıza teşekkür ediyorum. Aktaracağımız yeni gelişmelerle farklı konseptleri de bir arada içererek daha üst düzeylere çıkma eğilimindedir ki bunu da yapay zekanın hayatımıza girmesiyle yaşıyoruz. Bu yaşadığımız olayları daha kontrol edilebilir, daha kullanılabilir ve daha faydalı kılabilmek için uyulması gereken kuralları bir bütün halinde ele alan sanayi 4.0’ın medyaya olan yansımaları gerçekten toplumsal gelişimde de önemli rol oynamaktadır. Artık üniversite sanayi iş birliğinde. Bu bağlamda bu toplantı yararlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“4. SANAYİ DEVRİMİ’Nİ DAHA ÖNCE DUYAN VAR MI?”

Oturumların moderatörlüğünü üstlenen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül; workshopın doğası gereği katılımcılar ile iletişim halinde olacaklarını vurgulayarak; katılımcılara şu soruları sordu: “Daha önce sanayi 4.0 kavramını duyanlar kimler? 4. Sanayi Devrimi’ni daha önce duyan var mı? 4. Nesil Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ni daha önce duyanlar?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.