Zeynep Bodur Okyay’dan Duygulandıran Mesaj

Yaşam 26.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Zeynep Bodur Okyay’dan Duygulandıran Mesaj

Türkiye’de sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un vefatının ikinci yıl dönümünde Bodur’un kızı Zeynep Bodur Okyay, sosyal paylaşım platformu twitter üzerinden bir mesaj yayınladı.
İbrahim Bodur’un vefatının ikinci yılında kızı Zeynep Bodur Okyay, attığı tweette, “Grubumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanı, çok kıymetli babam merhum İbrahim Bodur’u aramızdan ayrılışının 2. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.  İbrahim Bodur’un başarılarla hayat hikayesi:  “1928 yılında, Çanakkale ilinin, 1934 yılında adı Atatürk tarafından konulan Yenice ilçesi Nevruz köyünde doğan İbrahim Bodur, “Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zenginleştirir” sözleriyle vecizeleşen, Türkiye’nin sanayileşmesine adanmış abide bir hayat yaşadı. İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde iftihar talebesi olarak okuduktan sonra İstanbul Amerikan Robert Kolej'e girdi. Robert Kolej ekonomi bölümünden üstün başarıyla mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerekli programları alarak İş İdaresi ihtisasını tamamlayıp, 1951'de yurda döndü. Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. İbrahim Bodur, 1976 yılında İSO Meclis Başkanlığı'na seçildi. 1976 yılından 1992 yılına kadar aralıksız 16 yıl, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak, en uzun süreli görev yapan isim oldu. 65 yılı aşan meslek hayatı boyunca, sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet göstererek İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Türk Kalp Vakfı ve TEMA gibi önemli vakıfların kurulmasına hizmet etmiş, kendi kurduğu Kale Seramik vakfı ile de eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda önemli yardımlar ve yatırımlar yapmıştır. Bodur, ilköğretim okulları, Anadolu liseleri, sağlık meslek lisesi, meslek liseleri, çıraklık eğitim merkezi, öğrenci yurtları yaptırarak pek çok eğitim kurumunu ülkemize kazandırmış, onbinlerce öğrenciye burslar vermiş ve binlerce işsize meslek edindirmiştir.”
Türkiye’de sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un vefatının ikinci yıl dönümünde Bodur’un kızı Zeynep Bodur Okyay, sosyal paylaşım platformu twitter üzerinden bir mesaj yayınladı.

İbrahim Bodur’un vefatının ikinci yılında kızı Zeynep Bodur Okyay, attığı tweette, “Grubumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanı, çok kıymetli babam merhum İbrahim Bodur’u aramızdan ayrılışının 2. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 İbrahim Bodur’un başarılarla hayat hikayesi:

 “1928 yılında, Çanakkale ilinin, 1934 yılında adı Atatürk tarafından konulan Yenice ilçesi Nevruz köyünde doğan İbrahim Bodur, “Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zenginleştirir” sözleriyle vecizeleşen, Türkiye’nin sanayileşmesine adanmış abide bir hayat yaşadı.

İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde iftihar talebesi olarak okuduktan sonra İstanbul Amerikan Robert Kolej'e girdi.

Robert Kolej ekonomi bölümünden üstün başarıyla mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerekli programları alarak İş İdaresi ihtisasını tamamlayıp, 1951'de yurda döndü.

Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu.

İbrahim Bodur, 1976 yılında İSO Meclis Başkanlığı'na seçildi. 1976 yılından 1992 yılına kadar aralıksız 16 yıl, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak, en uzun süreli görev yapan isim oldu.

65 yılı aşan meslek hayatı boyunca, sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet göstererek İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Türk Kalp Vakfı ve TEMA gibi önemli vakıfların kurulmasına hizmet etmiş, kendi kurduğu Kale Seramik vakfı ile de eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda önemli yardımlar ve yatırımlar yapmıştır.

Bodur, ilköğretim okulları, Anadolu liseleri, sağlık meslek lisesi, meslek liseleri, çıraklık eğitim merkezi, öğrenci yurtları yaptırarak pek çok eğitim kurumunu ülkemize kazandırmış, onbinlerce öğrenciye burslar vermiş ve binlerce işsize meslek edindirmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.