Yıldız’dan Bayramiç’teki İşçi Kıyımına Tepki

Siyaset 01.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Yıldız’dan Bayramiç’teki İşçi Kıyımına Tepki

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Hizmet – İş Sendikası’nın, Bayramiç Belediyesinde işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler için düzenlediği protesto gösterisine katıldı.
Gültekin Yıldız, katıldığı eylemde ise şu açıklamada bulundu: “Yerel seçimler sonrasında Bayramiç Belediyesinde hukuka aykırı bir şekilde işten çıkarılan 57 emekçi kardeşimiz için Hizmet İş Sendikasının düzenlemiş olduğu basın toplantısına katıldık. Son 5 yılda yapılan hizmetlerle , Mehmet Akif Ersoy evi gibi gün yüzüne çıkarılan değerleriyle ulusal gündemde yer alan Bayramiç’imizin maalesef bugün nüfusuyla orantılandığında CHP’nin Türkiye’de en fazla belediye işçisi çıkardığı ilçe olarak ulusal basının gündeminde yer almasından duyduğumuz üzüntüyü ifade ettik. Dile kolay 57 işçi; 57 aile, 57 eş, babasının nafakalarını kazanıp eve dönmelerini bekleyen en az 100 çocuk demek. Sormak istiyorum Bayramiç’in CHP’li Belediye başkanına bir gün bu çocuklardan biri karşısına geçer ve “Babamı neden Ramazan ayı gibi mukaddes bir ayda işten çıkardın, bizi neden aç bıraktın” derse ne cevap verecek? Babanı AK Partili belediye döneminde işe alındığı için işten çıkardım, yerine CHP’lileri , yandaşlarımı işe aldım mı diyecek? O ne cevap verir bilmiyorum ama bu zulmü ne hukukun ne de vicdanların asla kabul etmeyeceğini çok iyi biliyorum. Çalışma hürriyeti anayasa ile güvence altına alınmış olmasına rağmen, yasalar ” İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz. ” diye açıkça ifade etmesine rağmen siyasi saiklerle gariban işçinin ekmeğiyle oynayan , açıkça en ağır insan hakları ihlallerinden biri olan TCK’nun 122.maddesinde düzenlenen Nefret ve Ayrımcılık Suçunu işleyen Bayramiç Belediye Başkanını kınıyorum; CHP ilçe başkanı gibi davranmayı bırakıp şehrül emin olmaya, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Seçim döneminde “Bütün işçilere NAMUS SÖZÜ ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” diyen Sayın Kılıçdaroğlu’na sözünü tekrar hatırlatıyorum.”
AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Hizmet – İş Sendikası’nın, Bayramiç Belediyesinde işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler için düzenlediği protesto gösterisine katıldı.

Gültekin Yıldız, katıldığı eylemde ise şu açıklamada bulundu:
“Yerel seçimler sonrasında Bayramiç Belediyesinde hukuka aykırı bir şekilde işten çıkarılan 57 emekçi kardeşimiz için Hizmet İş Sendikasının düzenlemiş olduğu basın toplantısına katıldık.
Son 5 yılda yapılan hizmetlerle , Mehmet Akif Ersoy evi gibi gün yüzüne çıkarılan değerleriyle ulusal gündemde yer alan Bayramiç’imizin maalesef bugün nüfusuyla orantılandığında CHP’nin Türkiye’de en fazla belediye işçisi çıkardığı ilçe olarak ulusal basının gündeminde yer almasından duyduğumuz üzüntüyü ifade ettik. Dile kolay 57 işçi; 57 aile, 57 eş, babasının nafakalarını kazanıp eve dönmelerini bekleyen en az 100 çocuk demek.

Sormak istiyorum Bayramiç’in CHP’li Belediye başkanına bir gün bu çocuklardan biri karşısına geçer ve “Babamı neden Ramazan ayı gibi mukaddes bir ayda işten çıkardın, bizi neden aç bıraktın” derse ne cevap verecek? Babanı AK Partili belediye döneminde işe alındığı için işten çıkardım, yerine CHP’lileri , yandaşlarımı işe aldım mı diyecek?

O ne cevap verir bilmiyorum ama bu zulmü ne hukukun ne de vicdanların asla kabul etmeyeceğini çok iyi biliyorum. Çalışma hürriyeti anayasa ile güvence altına alınmış olmasına rağmen, yasalar ” İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz. ” diye açıkça ifade etmesine rağmen siyasi saiklerle gariban işçinin ekmeğiyle oynayan , açıkça en ağır insan hakları ihlallerinden biri olan TCK’nun 122.maddesinde düzenlenen Nefret ve Ayrımcılık Suçunu işleyen Bayramiç Belediye Başkanını kınıyorum; CHP ilçe başkanı gibi davranmayı bırakıp şehrül emin olmaya, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.

Seçim döneminde “Bütün işçilere NAMUS SÖZÜ ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” diyen Sayın Kılıçdaroğlu’na sözünü tekrar hatırlatıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.