Yıldırım Düşmesi Sonucu Evi Yanan Aileye Devlet Desteği

Yaşam 08.02.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Yıldırım Düşmesi Sonucu Evi Yanan Aileye Devlet Desteği

Çanakkaleʹnin Lapseki ilçesine bağlı Kocabaşlar köyünde gök gürültülü sağanak yağış sırasında yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangında kül olan evin sakinlerine, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, gerekli yardımların sağlanacağını söyledi.
Geçtiğimiz Pazartesi akşamı etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında yıldırım düşen iki katlı bir evde yangın çıktı. Lapseki Kocabaşlar Köyü’nde Can ailesine ait evdeki yangında büyük maddi hasar oluşurken, içerisindeki eşyalarla birlikte küle dönen ev kullanılamaz hale geldi. O sırada evin yan tarafından bulunan ahıldaki mutfak alanında bulunan aile sakinleri büyük bir gürültüyle dışarıyla çıkarak düşen yıldırımı gördüklerinde şaşkınlığa uğrarken, şans eseri o sırada evde olmamalarıyla adete bir facianın eşiğinden dönüldü. Oturulacak halde bir evlerinin olmamasının büyük üzüntüsünü yaşayan aileye devlet sahip çıktı.  Durumdan haberdar olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya köye giderek evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunu. Can ailesinin mensuplarıyla bir araya gelen Kaymakam Çelikkaya olayla ilgili bilgi aldı. Yaşadıkları o anları anlatan Süleyman Can, bahçede ağılın olduğu yerde bulunan mutfağa girdiğim sırada top patlaması gibi yüksek bir sesle dışarıya çıktığı belirterek; “Yıldırım düşmeden bir süre önce evde televizyon izliyorduk. Eşimle erken yatalım diyerek, televizyonu kapattık. Ağıla giremeden önce üzerimi değiştirip, eşimle yan taraftaki mutfağa geçtiğimiz sırada top patlaması gibi bir ses geldi. Hemen dışarıya çıktığımda evin çatısında üç, dört metre yüksekliğinde alev gördüm. Ardından ikinci bir patlama oldu ve evin bütün camları patladı. Sonra yanmaya başladı. Mutfağa gitmiş olmasaydık biz evdeyken yıldırım düşecekti. Allah bizi korudu” dedi.  Kaymakamlık olarak öncelikle acil ihtiyaçları konusunda yardımcı olacaklarını belirten Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Can ailesine yanlarında olduklarını ve devlet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Çelikkaya’ burada gazetecilere yaptığı açıklamada ise; “Lapseki ilçemizde çok yoğun yağmur yağışı gerçekleşti ve maalesef şimşek düşmesi sonucunda bir ev yandı. Vatandaşımız ile görüştük. En yakın bir zamanda inşallah yeni bir ev planlıyoruz. Binanın maalesef bakım onarımı şu anda mümkün gözükmüyor. Teknik arkadaşlar, mühendislerimiz incelemelerini yapacak. Devlet olarak, kaymakamlık olarak biz ilk başta vatandaşımıza gerekli yardımları yapacağız. Önemli olan burada her hangi bir can kaybının yaşanmaması. İnşallah bir an önce vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için elimizden gelen neyse yardımcı olacağız.
Çanakkaleʹnin Lapseki ilçesine bağlı Kocabaşlar köyünde gök gürültülü sağanak yağış sırasında yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangında kül olan evin sakinlerine, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, gerekli yardımların sağlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında yıldırım düşen iki katlı bir evde yangın çıktı. Lapseki Kocabaşlar Köyü’nde Can ailesine ait evdeki yangında büyük maddi hasar oluşurken, içerisindeki eşyalarla birlikte küle dönen ev kullanılamaz hale geldi. O sırada evin yan tarafından bulunan ahıldaki mutfak alanında bulunan aile sakinleri büyük bir gürültüyle dışarıyla çıkarak düşen yıldırımı gördüklerinde şaşkınlığa uğrarken, şans eseri o sırada evde olmamalarıyla adete bir facianın eşiğinden dönüldü. Oturulacak halde bir evlerinin olmamasının büyük üzüntüsünü yaşayan aileye devlet sahip çıktı.
 Durumdan haberdar olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya köye giderek evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunu. Can ailesinin mensuplarıyla bir araya gelen Kaymakam Çelikkaya olayla ilgili bilgi aldı. Yaşadıkları o anları anlatan Süleyman Can, bahçede ağılın olduğu yerde bulunan mutfağa girdiğim sırada top patlaması gibi yüksek bir sesle dışarıya çıktığı belirterek; “Yıldırım düşmeden bir süre önce evde televizyon izliyorduk. Eşimle erken yatalım diyerek, televizyonu kapattık. Ağıla giremeden önce üzerimi değiştirip, eşimle yan taraftaki mutfağa geçtiğimiz sırada top patlaması gibi bir ses geldi. Hemen dışarıya çıktığımda evin çatısında üç, dört metre yüksekliğinde alev gördüm. Ardından ikinci bir patlama oldu ve evin bütün camları patladı. Sonra yanmaya başladı. Mutfağa gitmiş olmasaydık biz evdeyken yıldırım düşecekti. Allah bizi korudu” dedi.
 Kaymakamlık olarak öncelikle acil ihtiyaçları konusunda yardımcı olacaklarını belirten Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Can ailesine yanlarında olduklarını ve devlet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Çelikkaya’ burada gazetecilere yaptığı açıklamada ise; “Lapseki ilçemizde çok yoğun yağmur yağışı gerçekleşti ve maalesef şimşek düşmesi sonucunda bir ev yandı. Vatandaşımız ile görüştük. En yakın bir zamanda inşallah yeni bir ev planlıyoruz. Binanın maalesef bakım onarımı şu anda mümkün gözükmüyor. Teknik arkadaşlar, mühendislerimiz incelemelerini yapacak. Devlet olarak, kaymakamlık olarak biz ilk başta vatandaşımıza gerekli yardımları yapacağız. Önemli olan burada her hangi bir can kaybının yaşanmaması. İnşallah bir an önce vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için elimizden gelen neyse yardımcı olacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.