Yenice Devlet Hastanesi En Kısa Sürede Bitirilecek

Güncel 25.04.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Yenice Devlet Hastanesi En Kısa Sürede Bitirilecek

2014 yılında meydana gelen deprem sonucunda zarar gören Yenice Devlet Hastanesinin yeniden yapılması için çalışmalara başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan fakat zemin problemleri nedeniyle çalışmalarına başlanamayan Devlet Hastanesinin temeli atıldı.
Yenice Devlet Hastanesi hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan otel gibi hastaneler inşa ettiklerini belirtti. Turan, “Bizim niyetimiz Devlet Hastanemizin bu zamanlarda açılışını gerçekleştirmekti. Fakat zemin problemleri nedeniyle çalışmalarının başlaması gecikti. Hastanemizin geçtiğimiz günlerde temel atma işlemi gerçekleşti. Devlet hastanemiz 35 yataklı, 4 yoğun bakım odalı ve 2 ameliyathaneli, kapalı ve açık otoparklı bir yapı şeklinde inşa edilecek. Bu anlamda hem oda sayısında hem de hizmet anlamında eskisine göre artış olacak. İktidara geldiğimiz ilk günden büyük bir reformun öncülüğünü yaptık. Sağlık hizmeti vermekten uzak eskimiş hastanelerin yerine daha modern yapılar inşa etmeye gayret gösterdik. Temeli atılan hastanemizin en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyoruz. Şimdiden Yenicemize ve Çanakkalemize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Hastanelere Atamalar Yapılacak Çanakkale’de mevcut devlet hastanelerine atamalar yapılacağını belirten Turan, “Hastanelerin uzman doktor ve doktor anlamında yetersiz olunduğunu sayının arttırılması anlamında talep aldık. İlgili Bakanlığımız ile görüşerek yapılacak olan atamalarda Lapseki, Ezine, Bayramiç, Biga ve Çanakkale Devlet Hastanesine acil tıp, aile hekimi, iç hastalıkları gibi alanlarında atamalar yapılmasını talep ettik. Önümüzde ki günlerde hastanelerimize atamaları gerçekleştirilecek” şeklinde ifade etti.
2014 yılında meydana gelen deprem sonucunda zarar gören Yenice Devlet Hastanesinin yeniden yapılması için çalışmalara başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan fakat zemin problemleri nedeniyle çalışmalarına başlanamayan Devlet Hastanesinin temeli atıldı.

Yenice Devlet Hastanesi hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan otel gibi hastaneler inşa ettiklerini belirtti. Turan, “Bizim niyetimiz Devlet Hastanemizin bu zamanlarda açılışını gerçekleştirmekti. Fakat zemin problemleri nedeniyle çalışmalarının başlaması gecikti. Hastanemizin geçtiğimiz günlerde temel atma işlemi gerçekleşti. Devlet hastanemiz 35 yataklı, 4 yoğun bakım odalı ve 2 ameliyathaneli, kapalı ve açık otoparklı bir yapı şeklinde inşa edilecek. Bu anlamda hem oda sayısında hem de hizmet anlamında eskisine göre artış olacak. İktidara geldiğimiz ilk günden büyük bir reformun öncülüğünü yaptık. Sağlık hizmeti vermekten uzak eskimiş hastanelerin yerine daha modern yapılar inşa etmeye gayret gösterdik. Temeli atılan hastanemizin en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyoruz. Şimdiden Yenicemize ve Çanakkalemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Hastanelere Atamalar Yapılacak

Çanakkale’de mevcut devlet hastanelerine atamalar yapılacağını belirten Turan, “Hastanelerin uzman doktor ve doktor anlamında yetersiz olunduğunu sayının arttırılması anlamında talep aldık. İlgili Bakanlığımız ile görüşerek yapılacak olan atamalarda Lapseki, Ezine, Bayramiç, Biga ve Çanakkale Devlet Hastanesine acil tıp, aile hekimi, iç hastalıkları gibi alanlarında atamalar yapılmasını talep ettik. Önümüzde ki günlerde hastanelerimize atamaları gerçekleştirilecek” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.