Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Bunu Yaparsak Hem Esnaf Hem de Vatandaş Mutlu Olur

2012 yılında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin iş birliğiyle alışveriş günleri yapılmıştı. %40’a varan indirimler yapılmış, Çarşı’da adeta bir festival havası esmişti. Etkinliğin amacı, ticari hayatını hareketlendirmek, mevsimsel ve ekonomik durgunluğa canlılık kazandırmak, tüketicinin ucuz, bol ve kaliteli ürünle buluşmasını sağlamaktı. Amaç tam anlamıyla hasıl olmuştu. Bu etkinliği yeniden yapmak için sanırım bundan daha doğru bir zaman olamaz. 2 yıldır pandemi sebebiyle çok büyük yara alan çarşı esnafına bir moral, motivasyon olur. Hazır sezon sonu da gelmişken, esnaf elindeki ürünleri depoya kaldırmak ya da firmalara iade göndermek zorunda kalmaz ve çok uygun fiyatlarla Çanakkale halkına ulaştırmak için güzel bir fırsatı yakalamış olur. Tam anlamıyla alan memnun, satan memnun ortamı oluşur. Belediye İskele Meydanında güzel bir konser etkinliği yapar. Çarşı içinde yerel müzik ve sanat topluluklarının çeşitli etkinlikler yapmasını organize eder. Hem böylelikle yerel müzik ve sanat gruplarına küçük de olsa bir destek verilmiş olur hem de 10 Ekim’de şehrimize ilk defa gelecek binlerce yeni üniversite öğrencisine güzel bir hoş geldin demiş oluruz. Belediyenin yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla Barbaros mahallesinde sadece yerel üreticilerin yer aldığı “Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarının” üyeleri Cumhuriyet meydanında tezgahlarını açarlar, alışveriş günleri onlara da bir can suyu olur. Valiliğin organizasyonuyla İŞKUR, KOSGEB, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Birimi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stantlar açarlar. Esnafı ve vatandaşı bilgilendirdiler, devletin verdiği destekleri, eğitim ve spor adına verilen hizmetleri, vatandaşların bu hizmetlerden nasıl faydalanacaklarını anlatılar.  Çanakkale’nin büyük sanayi kuruluşları ve şirketleri stantlar açarlar ve “Çanakkale markasına” katkılarını anlatırlar. Hem bu büyüklerimiz vatandaşa dağıtılmak üzere etkinlik boyunca çay, çorba gibi ufak ikramlıkları da hallederler.  Yapılacakları çoğaltabiliriz, hemen bir komisyon kuralım, Ekim ayının sonu, en geç Kasım’ın başında bu etkinliği yapalım, çok güzel olur.
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2021 - Çarşamba

Bunu Yaparsak Hem Esnaf Hem de Vatandaş Mutlu Olur

2012 yılında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin iş birliğiyle alışveriş günleri yapılmıştı. %40’a varan indirimler yapılmış, Çarşı’da adeta bir festival havası esmişti. Etkinliğin amacı, ticari hayatını hareketlendirmek, mevsimsel ve ekonomik durgunluğa canlılık kazandırmak, tüketicinin ucuz, bol ve kaliteli ürünle buluşmasını sağlamaktı. Amaç tam anlamıyla hasıl olmuştu.

Bu etkinliği yeniden yapmak için sanırım bundan daha doğru bir zaman olamaz. 2 yıldır pandemi sebebiyle çok büyük yara alan çarşı esnafına bir moral, motivasyon olur. Hazır sezon sonu da gelmişken, esnaf elindeki ürünleri depoya kaldırmak ya da firmalara iade göndermek zorunda kalmaz ve çok uygun fiyatlarla Çanakkale halkına ulaştırmak için güzel bir fırsatı yakalamış olur. Tam anlamıyla alan memnun, satan memnun ortamı oluşur.

Belediye İskele Meydanında güzel bir konser etkinliği yapar. Çarşı içinde yerel müzik ve sanat topluluklarının çeşitli etkinlikler yapmasını organize eder. Hem böylelikle yerel müzik ve sanat gruplarına küçük de olsa bir destek verilmiş olur hem de 10 Ekim’de şehrimize ilk defa gelecek binlerce yeni üniversite öğrencisine güzel bir hoş geldin demiş oluruz. Belediyenin yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla Barbaros mahallesinde sadece yerel üreticilerin yer aldığı “Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarının” üyeleri Cumhuriyet meydanında tezgahlarını açarlar, alışveriş günleri onlara da bir can suyu olur.

Valiliğin organizasyonuyla İŞKUR, KOSGEB, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Birimi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stantlar açarlar. Esnafı ve vatandaşı bilgilendirdiler, devletin verdiği destekleri, eğitim ve spor adına verilen hizmetleri, vatandaşların bu hizmetlerden nasıl faydalanacaklarını anlatılar. 

Çanakkale’nin büyük sanayi kuruluşları ve şirketleri stantlar açarlar ve “Çanakkale markasına” katkılarını anlatırlar. Hem bu büyüklerimiz vatandaşa dağıtılmak üzere etkinlik boyunca çay, çorba gibi ufak ikramlıkları da hallederler. 

Yapılacakları çoğaltabiliriz, hemen bir komisyon kuralım, Ekim ayının sonu, en geç Kasım’ın başında bu etkinliği yapalım, çok güzel olur.

Yazıya ifade bırak !