Yapılırsa İkinci El Araçlar Dip Yapar

Güncel 26.09.2022 - 13:05, Güncelleme: 26.09.2022 - 13:05
 

Yapılırsa İkinci El Araçlar Dip Yapar

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Bakın Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomi kazansın” dedi.
Çanakkale merkezde Işıklar Köyü Çan Yolu üzerinde bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Yediemin Otoparkı, plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik araçların çekildiği otopark olarak kullanılıyor. Buradaki araçlar hakkında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Bakın Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomi kazansın” dedi.   Çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik veya kaçakçılıkta kullanılan araçlar, yapılan işlemlerin ardından Çan yolunda bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Yediemin Otoparkı’na çekiliyor. Sahipleri tarafından eksikleri giderilen araçlar geri alınırken; geriye kalan diğer araçlar çürümeye yüz tutuyor. Bu konuda acil bir düzenlemeye gidilmesi gerekliliği hakkında değerlendirme yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Burada 2 bine yakın hurda motosiklet var. Aşağı yukarı 800’e yakın araç var. 17 yıldır burada olan araçlar var. Bunlar hurda haline gelmiş, pul gibi dökülüyor. Şimdi devlet, bunlara bir kanun çıkarması gerekiyor. 1 yıl içerisinde bu aracını neden bağlanıyor, bunu devlet çözmesi lazım. Kime borcu varsa da parasını borcuna yatırması lazım. Artık öbür vatandaş parayı nasıl alıyorsa alması lazım” dedi.   “TÜRKİYE GENELİNDE EĞER Kİ BİR DÜZENLEME OLSUN, 2. EL ARAÇLAR DİP YAPAR”  Araçların otoparka çekildikten sonra hiçbir prosedürün tam anlamıyla gerçekleşmediğini, satış olmadığının altını çizen Demir; “Şimdi bakın avukatlar aracı bağlatıyor. Buradan Baro başkanına da sesleniyorum. Yani ben alacaklıyım avukat tutmuşum. Araca bağlama çıkarıyor yakalanıyor. Ama yakalandıktan sonra satış işlemleri yapılmıyor. Yani oraya geliyor. İşte bilirkişiler araçlara fiyat biçiyor ama bununda dosya parası var. Satış işlemleri olması için, bu dosya parasını yatırmadıkları için bu satış olmuyor. Araçta orada kalıyor, yine burada vatandaşa külfet oluyor. Şimdi benim sizde 30 Bin TL borcum var. Benim aracım 20 bin yapıyor diye kim bağlatıyorsa, hangi şahıs bağlatıyorsa satışını istemiyor. Bakın benim 30 bin TL borcum bir yıl sonra 40 bin TL oluyor araç 20 bin liralık düşüyor araç 15 bin liraya otopark ücreti çıkıyor. Yani araç orada kalırken araç fiyatı düşüyor. Otopark ücreti çıkıyor. Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomiye kazandırsın. Bakın Türkiye genelinde satışlar olsun, fiyatlar düşer. Orada 5 yaşında da 10 yaşında 25 yaşında da araç var. 25 yaşında araç duralı 15 yıl olmuş. Orada güneş yemiş, lastikleri inmiş, kaportası dökülüyor. Yani bunların ekonomiye kazandırılması lazım” diye sözlerini tamamladı. 
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Bakın Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomi kazansın” dedi.

Çanakkale merkezde Işıklar Köyü Çan Yolu üzerinde bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Yediemin Otoparkı, plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik araçların çekildiği otopark olarak kullanılıyor. Buradaki araçlar hakkında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Bakın Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomi kazansın” dedi.  
Çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik veya kaçakçılıkta kullanılan araçlar, yapılan işlemlerin ardından Çan yolunda bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Yediemin Otoparkı’na çekiliyor. Sahipleri tarafından eksikleri giderilen araçlar geri alınırken; geriye kalan diğer araçlar çürümeye yüz tutuyor. Bu konuda acil bir düzenlemeye gidilmesi gerekliliği hakkında değerlendirme yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Burada 2 bine yakın hurda motosiklet var. Aşağı yukarı 800’e yakın araç var. 17 yıldır burada olan araçlar var. Bunlar hurda haline gelmiş, pul gibi dökülüyor. Şimdi devlet, bunlara bir kanun çıkarması gerekiyor. 1 yıl içerisinde bu aracını neden bağlanıyor, bunu devlet çözmesi lazım. Kime borcu varsa da parasını borcuna yatırması lazım. Artık öbür vatandaş parayı nasıl alıyorsa alması lazım” dedi.  
“TÜRKİYE GENELİNDE EĞER Kİ BİR DÜZENLEME OLSUN, 2. EL ARAÇLAR DİP YAPAR”
 Araçların otoparka çekildikten sonra hiçbir prosedürün tam anlamıyla gerçekleşmediğini, satış olmadığının altını çizen Demir; “Şimdi bakın avukatlar aracı bağlatıyor. Buradan Baro başkanına da sesleniyorum. Yani ben alacaklıyım avukat tutmuşum. Araca bağlama çıkarıyor yakalanıyor. Ama yakalandıktan sonra satış işlemleri yapılmıyor. Yani oraya geliyor. İşte bilirkişiler araçlara fiyat biçiyor ama bununda dosya parası var. Satış işlemleri olması için, bu dosya parasını yatırmadıkları için bu satış olmuyor. Araçta orada kalıyor, yine burada vatandaşa külfet oluyor. Şimdi benim sizde 30 Bin TL borcum var. Benim aracım 20 bin yapıyor diye kim bağlatıyorsa, hangi şahıs bağlatıyorsa satışını istemiyor. Bakın benim 30 bin TL borcum bir yıl sonra 40 bin TL oluyor araç 20 bin liralık düşüyor araç 15 bin liraya otopark ücreti çıkıyor. Yani araç orada kalırken araç fiyatı düşüyor. Otopark ücreti çıkıyor. Biz yeniden düzenleme istiyoruz. Türkiye genelinde eğer ki bir düzenleme olsun, 2. el araçlar dip yapar. Devlet satsın, ekonomiye kazandırsın. Bakın Türkiye genelinde satışlar olsun, fiyatlar düşer. Orada 5 yaşında da 10 yaşında 25 yaşında da araç var. 25 yaşında araç duralı 15 yıl olmuş. Orada güneş yemiş, lastikleri inmiş, kaportası dökülüyor. Yani bunların ekonomiye kazandırılması lazım” diye sözlerini tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.