TÜBİTAK Desteği Kazanan 4 Projeden Biri ÇOMÜ’den

Eğitim 23.11.2021 - 12:39, Güncelleme: 23.11.2021 - 12:39
 

TÜBİTAK Desteği Kazanan 4 Projeden Biri ÇOMÜ’den

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) ticarileşme potansiyeli yüksek, teknoloji ağırlıklı projelere verdiği TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Destekleri açıklandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat’ın ‘OpTomo: Açısal optik tarama ile meme tümörünü 3B görüntüleyen robotik optik tomografi cihazı’ başlıklı projesi TÜBİTAK 1512 BiGG - Girişimcilik Destek Programı 2020-2 Çağrısı 2. Aşama değerlendirme süreci sonucunda desteklenmeye değer bulundu.  Konuyla ilgili Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat, geliştirilen cihaz ile ilgili şunları söyledi: “Teşhisi konmuş meme kanseri ameliyatlarında, meme cerrahları ön patoloji raporuna göre ameliyatı sonlandırmaktadır. Yaklaşık 1 ay sonra çıkan detaylı patoloji raporlarına göre ise ikinci bir ameliyat ihtimali olabilmektedir. İleri teknoloji OpTomo cihaz ile ameliyatı yapan cerrah, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine karar verebilecek. Bu sayede hem hasta ve hasta yakınlarında meydana gelebilecek moral bozukluğunun önüne geçilerek yaşam motivasyonunun artmasına hem de ameliyat maliyetlerinin düşürülmesiyle Türkiye ekonomisine katma değer sunmuş olacaktır.”  200.000 TL’lik Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanan proje, BİGG4tech konsorsiyumuna gelen toplam 297 proje arasından TÜBİTAK desteği kazanan 4 projeden biri oldu. Projede Prof. Dr. Mustafa Kurt (ÇOMÜ),   Doç. Dr. Önder Tutsoy (ATÜ), Doç. Dr. Kenan Çetin (ÇOMÜ) ve Prof. Dr. Tamer Çolakoğlu (Özel Hastane) danışmanlık yapacaklar.  
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) ticarileşme potansiyeli yüksek, teknoloji ağırlıklı projelere verdiği TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Destekleri açıklandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat’ın ‘OpTomo: Açısal optik tarama ile meme tümörünü 3B görüntüleyen robotik optik tomografi cihazı’ başlıklı projesi TÜBİTAK 1512 BiGG - Girişimcilik Destek Programı 2020-2 Çağrısı 2. Aşama değerlendirme süreci sonucunda desteklenmeye değer bulundu.
 Konuyla ilgili Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat, geliştirilen cihaz ile ilgili şunları söyledi: “Teşhisi konmuş meme kanseri ameliyatlarında, meme cerrahları ön patoloji raporuna göre ameliyatı sonlandırmaktadır. Yaklaşık 1 ay sonra çıkan detaylı patoloji raporlarına göre ise ikinci bir ameliyat ihtimali olabilmektedir. İleri teknoloji OpTomo cihaz ile ameliyatı yapan cerrah, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine karar verebilecek. Bu sayede hem hasta ve hasta yakınlarında meydana gelebilecek moral bozukluğunun önüne geçilerek yaşam motivasyonunun artmasına hem de ameliyat maliyetlerinin düşürülmesiyle Türkiye ekonomisine katma değer sunmuş olacaktır.”
 200.000 TL’lik Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanan proje, BİGG4tech konsorsiyumuna gelen toplam 297 proje arasından TÜBİTAK desteği kazanan 4 projeden biri oldu. Projede Prof. Dr. Mustafa Kurt (ÇOMÜ),   Doç. Dr. Önder Tutsoy (ATÜ), Doç. Dr. Kenan Çetin (ÇOMÜ) ve Prof. Dr. Tamer Çolakoğlu (Özel Hastane) danışmanlık yapacaklar.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.