Tarihi Eserlerin Sergiye Çıkış Süreci Canlı İzlenebilecek

Yaşam 08.02.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Tarihi Eserlerin Sergiye Çıkış Süreci Canlı İzlenebilecek

Troya Müzesi, tarih sevenler için yeni bir konsept ile etkinlik başlatıyor.
Troya Müzesi, tarih sevenler için yeni bir konsept ile etkinlik başlatıyor. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ün yaptığı açıklamasına göre, her çarşamba saat 11.00-15.00 arasında tarihi eserlerin müzeye geldiğinde hangi süreçlerden geçtiği ilgililer tarafından canlı olarak izlenebilecek.  Troya Müzesi’ne gelen eserlerin Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarları’nda nasıl ele alındığı ve sergiye çıkmadan önce ne işlemler uygulandığı gibi çalışmalar her çarşamba saat 11.00-15.00 arasında tarih meraklıları için ‘perdelerini açacak.’  Konuyla ilgili bilgi veren Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Ziyaretçilerin müze gezisi sırasında gördükleri şey aslında buzdağının sadece görünün kısmıdır. Peki, arkeolojik kazılardan çıkan eserler müzelere geldiklerinde hangi süreçlerden geçer? Onlarca parçaya ayrılmış bir kap nasıl tümlenir? Denizden çıkan bir eser tuzdan nasıl arındırılır? Ortam koşulları ideal düzeye nasıl getirilir? Fotoğraflı-yazılı belgeleme nasıl yapılır? Troya Müzesi ziyareti sırasında deneyiminizi renklendirmek, uygulamalarda şeffaflık vaat eden uygulama sayesinde restoratörlerimizi iş başında görmek ve dahası iletişim kurma imkanını yaratmak için  ‘perdeler açılıyor.’ Toprağın altından çıkan binlerce yıllık eserlerin geleceğe güvenle ulaştırılması için verilen emek ve çabayı görmek, restoratörlerimizin hassas dokunuşlarını yerinde izlemek, kısacası tarihe tanıklık etmek için sizleri Troya Müzesi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Troya Müzesi, tarih sevenler için yeni bir konsept ile etkinlik başlatıyor.

Troya Müzesi, tarih sevenler için yeni bir konsept ile etkinlik başlatıyor. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ün yaptığı açıklamasına göre, her çarşamba saat 11.00-15.00 arasında tarihi eserlerin müzeye geldiğinde hangi süreçlerden geçtiği ilgililer tarafından canlı olarak izlenebilecek.
 Troya Müzesi’ne gelen eserlerin Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarları’nda nasıl ele alındığı ve sergiye çıkmadan önce ne işlemler uygulandığı gibi çalışmalar her çarşamba saat 11.00-15.00 arasında tarih meraklıları için ‘perdelerini açacak.’
 Konuyla ilgili bilgi veren Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Ziyaretçilerin müze gezisi sırasında gördükleri şey aslında buzdağının sadece görünün kısmıdır. Peki, arkeolojik kazılardan çıkan eserler müzelere geldiklerinde hangi süreçlerden geçer? Onlarca parçaya ayrılmış bir kap nasıl tümlenir? Denizden çıkan bir eser tuzdan nasıl arındırılır? Ortam koşulları ideal düzeye nasıl getirilir? Fotoğraflı-yazılı belgeleme nasıl yapılır? Troya Müzesi ziyareti sırasında deneyiminizi renklendirmek, uygulamalarda şeffaflık vaat eden uygulama sayesinde restoratörlerimizi iş başında görmek ve dahası iletişim kurma imkanını yaratmak için  ‘perdeler açılıyor.’ Toprağın altından çıkan binlerce yıllık eserlerin geleceğe güvenle ulaştırılması için verilen emek ve çabayı görmek, restoratörlerimizin hassas dokunuşlarını yerinde izlemek, kısacası tarihe tanıklık etmek için sizleri Troya Müzesi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.