Sürü olarak geziyorlar!

Güncel 11.01.2022 - 12:55, Güncelleme: 11.01.2022 - 12:55
 

Sürü olarak geziyorlar!

Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in 2 vahşi pitbullun saldırısıyla ağır yaralandığı görüntülerden sonra ülke gündemine oturan sokak köpekleri vatandaşlar için potansiyel tehlike olmaya başladı.
Çanakkaleli vatandaşların bir kısmı da, Esenler Mahallesi,  Sarıçay civarı ile Güzelyalı Dardanos Bölgesi’nde sürüler halinde yaşayan sokak köpeklerinden, özellikle sabah saatlerinde tedirgin olduklarını dile getirdi. Sürü halinde dolaşan köpeklerin kimi zaman fiziki saldırında bulunduğu kimi zaman da havlayarak insanları özellikle okula giden öğrencileri korkuttuğu ifade edildi.  Gaziantep'teki vahşi olayla yeniden gündeme gelen ve belediyeleri iki ayrı gruba ayıran başıboş sokak hayvanı konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 4 yaşındaki Asiye Ateş'in 2 vahşi pitbullun saldırısıyla ağır yaralandığı görüntülerden sonra,  bir erkek çocuğuna da dört köpeğin birden saldırdığı görüntüler vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma el koyarak belediyelere sokak köpeklerinin toplatılması çağrısında bulundu. AK Parti belediyeleri bu çağrılara uyarken CHP’li belediyeler çoğu buna karşı çıktı. CHP’li Çanakkale’de de sokak köpeklerinin toplatılması yönünde bir uygulama başlatılmadı. Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Çanakkale'yi paylaştığımız can dostlarımızı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Veterinerliğimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte korumaya, kısırlaştırmaya, tedavi ve beslenme çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de sürdürmeye devam edeceğiz. Merak etmeyiniz; hiçbir can dostumuz sahipsiz bırakılmayacak, acil ve münferit durumlar dışında yaşam alanlarından koparılmayacaktır” ifadelerini kullandı. Çanakkaleli vatandaşların bir kısmı da, Esenler Mahallesi,  Sarıçay civarı ile Güzelyalı Dardanos Bölgesi’nde sürüler halinde yaşayan sokak köpeklerinden, özellikle sabah saatlerinde tedirgin olduklarını dile getirdi. Mesailerine sokakların daha tenha olduğu erken saatlerde başlayan çalışanlar ile okula giden öğrenciler için durumun riskli olduğunu dile getiren vatandaşlar, üzücü olaylar yaşanmadan duruma el konularak, yetkililerin gerekeni yapmasını  beklediklerini ifade etti.  
Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in 2 vahşi pitbullun saldırısıyla ağır yaralandığı görüntülerden sonra ülke gündemine oturan sokak köpekleri vatandaşlar için potansiyel tehlike olmaya başladı.

Çanakkaleli vatandaşların bir kısmı da, Esenler Mahallesi,  Sarıçay civarı ile Güzelyalı Dardanos Bölgesi’nde sürüler halinde yaşayan sokak köpeklerinden, özellikle sabah saatlerinde tedirgin olduklarını dile getirdi. Sürü halinde dolaşan köpeklerin kimi zaman fiziki saldırında bulunduğu kimi zaman da havlayarak insanları özellikle okula giden öğrencileri korkuttuğu ifade edildi. 
Gaziantep'teki vahşi olayla yeniden gündeme gelen ve belediyeleri iki ayrı gruba ayıran başıboş sokak hayvanı konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 4 yaşındaki Asiye Ateş'in 2 vahşi pitbullun saldırısıyla ağır yaralandığı görüntülerden sonra,  bir erkek çocuğuna da dört köpeğin birden saldırdığı görüntüler vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma el koyarak belediyelere sokak köpeklerinin toplatılması çağrısında bulundu. AK Parti belediyeleri bu çağrılara uyarken CHP’li belediyeler çoğu buna karşı çıktı.
CHP’li Çanakkale’de de sokak köpeklerinin toplatılması yönünde bir uygulama başlatılmadı. Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Çanakkale'yi paylaştığımız can dostlarımızı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Veterinerliğimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte korumaya, kısırlaştırmaya, tedavi ve beslenme çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de sürdürmeye devam edeceğiz. Merak etmeyiniz; hiçbir can dostumuz sahipsiz bırakılmayacak, acil ve münferit durumlar dışında yaşam alanlarından koparılmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Çanakkaleli vatandaşların bir kısmı da, Esenler Mahallesi,  Sarıçay civarı ile Güzelyalı Dardanos Bölgesi’nde sürüler halinde yaşayan sokak köpeklerinden, özellikle sabah saatlerinde tedirgin olduklarını dile getirdi.
Mesailerine sokakların daha tenha olduğu erken saatlerde başlayan çalışanlar ile okula giden öğrenciler için durumun riskli olduğunu dile getiren vatandaşlar, üzücü olaylar yaşanmadan duruma el konularak, yetkililerin gerekeni yapmasını  beklediklerini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.