Staj ve İstihdama Yönelik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eğitim 13.09.2021 - 12:06, Güncelleme: 13.09.2021 - 12:30
 

Staj ve İstihdama Yönelik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, (MYO) Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Gurup) ve Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketleri arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Genel Sekreter Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Liman Başkanlığı Başkan V.  Cüneyt Aydemir, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Gurup) Ticaret Direktörü  Evren Beceren, Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketi Yetkilisi  Cem Eken, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ümüt Yiğit, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Sabiye Fisun Sertkaya, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknikeri Çetin Kedioğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Yusuf Alat katıldı.  Üniversite-Sanayi iş birliğinin yanı sıra Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine staj önceliği konularını kapsayan protokol ile ÇOMÜ mezunu öğrencilere istihdam kolaylığı sağlanmış olacak. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, iş birliği protokolünün verimli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederken gerçekleşen protokolün özellikle ÇOMÜ’lü öğrenciler adına çok önemli çalışmalara zemin hazırlayacağını belirtti.  Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, protokol töreninde yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Deniz Teknolojileri MYO olarak stratejik planlarımızı hayata geçiriyoruz. Donanımlı bir öğrenci kalitesine ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz iş birliğini başka kurum ve kuruluşlarla da yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak, sadece eğitim döneminde değil istihdam sürecinde de öğrencilerimize destek vermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda imzalanan protokolün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." İmza töreninin ardından karşılıklı hediye takdimleri yapıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, (MYO) Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Gurup) ve Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketleri arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Genel Sekreter Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Liman Başkanlığı Başkan V.  Cüneyt Aydemir, Çanakkale Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş. (Kolin Gurup) Ticaret Direktörü  Evren Beceren, Eksen Cem Eken Tekne İmalatı Şirketi Yetkilisi  Cem Eken, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ümüt Yiğit, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Sabiye Fisun Sertkaya, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknikeri Çetin Kedioğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Yusuf Alat katıldı.
 Üniversite-Sanayi iş birliğinin yanı sıra Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine staj önceliği konularını kapsayan protokol ile ÇOMÜ mezunu öğrencilere istihdam kolaylığı sağlanmış olacak. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, iş birliği protokolünün verimli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederken gerçekleşen protokolün özellikle ÇOMÜ’lü öğrenciler adına çok önemli çalışmalara zemin hazırlayacağını belirtti.
 Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, protokol töreninde yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Deniz Teknolojileri MYO olarak stratejik planlarımızı hayata geçiriyoruz. Donanımlı bir öğrenci kalitesine ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz iş birliğini başka kurum ve kuruluşlarla da yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak, sadece eğitim döneminde değil istihdam sürecinde de öğrencilerimize destek vermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda imzalanan protokolün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." İmza töreninin ardından karşılıklı hediye takdimleri yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.