Servislerde de Yatak Konusunda Sınırdayız

Güncel 29.03.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Servislerde de Yatak Konusunda Sınırdayız

Şehirdeki koronavirüs vaka sayılarının hızlı artışının ardından Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy çeşitli açıklamalarda bulundu. Erensoy, hastanelerde yoğun bakımların dolu olduğunu söyleyerek, “Sadece yoğun bakım servislerinde değil hastanelerin koronavirüs servislerinde de durum aynı. Yani servislerde de yatak konusunda sınırdayız” dedi.
Çanakkale’de koronavirüs hasta sayılarının artışı hakkında değerlendirmede bulunan Tabip Odası Başkanı Güleda, “Artık devletin izlediği politikayı ölen ölür, kalan kalır mantığında olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’nin koronavirüs vakaları açısından genel durumu çok kötü. Hatırlarsanız Kasım 2020 Çanakkale vaka sayılarında en kötü dönemi yaşamıştı. O duruma geldik. Gerçekten vaka artışı konusunda çok kötü durumdayız. Türkiye geneline de baktığımda ben artık devletin tamamen koronavirüs ile mücadeleyi bıraktığını düşünüyorum. Öyle bir duruma gelindi ki ölen ölecek kalan kalacak. Maalesef insanlarımız da bu büyük tehlikenin farkında değil” şeklinde konuştu. “YATAK KONUSUNDA SINIRDAYIZ” “Şu an yoğun bakımlar da doluyor. Ölen oluyor onun yeri boşalıyor, tekrar hasta yatıyor. Bu ölümler olunca yatak açılıyor yoksa yatak konusunda sınırdayız” diyen Erensoy, “Bu arada sadece yoğun bakım servislerinde değil hastanelerin koronavirüs servislerinde de durum aynı. Yani servislerde de yatak konusunda sınırdayız. Birde bir bilgi daha vereyim zaten hafif ayakta koronavirüs hastalarını zaten servislere ya da yoğun bakımlara yatırmıyoruz. Bizim hem Covid servislerinde yatan hastalar ya da yoğun bakımda yattan hastalar ciddi solunum güçlüğü çeken hastalar. Yani hafif hastaların hiçbiri yatırılmıyor ve durumumuz sınırda. Unutulmasın tekrar ediyorum ciddi nefes darlığı çeken hastalar yatırılıyor. Buna rağmen koronavirüs servisi yataklarında ya da yoğun bakım yataklarında sınırdayız” dedi. “DOKTORLAR OLARAK KAPATIN DEMEYE DE ARTIK RAHATSIZ OLUYORUZ” Erensoy, “Zaten aktif hasta olanlar dışarda ve bu aktif hastaların sayısı çok. Ne evdeki karantinaya alınan insanlara dair sosyal bir destek var, ne de kapatılan esnaflara sosyal bir destek var. Biz doktorlar olarak kapatın demeye de artık rahatsız oluyoruz. Kapatsınlar da insanlar nasıl geçinecek? Kapatsınlar diyeceğiz ama bir yandan da Türkiye’yi ilgilendiren kararlar patır patır alınıyor. Kongreler de patır patır yapılıyor. Bütün bu olaylar olurken insanları eve kapatın mı diyeceğiz? Böyle bir dönemde yapılacak işler mi bunlar? Hem Türkiye genelinin, hem de Çanakkale genelinin vaka artışı çok kötü. Durum bu mevcut durumdan daha da kötüye gidecek ve tam kapanma uçurumdan önceki son çıkış gibi olacak. Ama tabi insanlar neyi tercih edecek koronavirüsten ölmeyi mi, yoksa açlıktan ölmeyi mi tercih edecekler? Böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Sosyal destek olmadan 3 hafta ya da 1 ay kapanmayı nasıl sağlayacaksınız. Tıbbi açıdan bu vaka sayıların ulaşılmışsa tam kapanma mutlaka gerekiyor. Bu duruma rağmen kapanma olmazsa bu dönemden sonra artık Covid-19 nedeni ile ölecek olan insanlar ölümü göze alınmış demektir. Eğer dediğim gibi bu durumda kapanma gerçekleşmiyorsa bu insanlar ölsün dediğimiz için ölecekler” ifadelerini kullandı.
Şehirdeki koronavirüs vaka sayılarının hızlı artışının ardından Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy çeşitli açıklamalarda bulundu. Erensoy, hastanelerde yoğun bakımların dolu olduğunu söyleyerek, “Sadece yoğun bakım servislerinde değil hastanelerin koronavirüs servislerinde de durum aynı. Yani servislerde de yatak konusunda sınırdayız” dedi.

Çanakkale’de koronavirüs hasta sayılarının artışı hakkında değerlendirmede bulunan Tabip Odası Başkanı Güleda, “Artık devletin izlediği politikayı ölen ölür, kalan kalır mantığında olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’nin koronavirüs vakaları açısından genel durumu çok kötü. Hatırlarsanız Kasım 2020 Çanakkale vaka sayılarında en kötü dönemi yaşamıştı. O duruma geldik. Gerçekten vaka artışı konusunda çok kötü durumdayız. Türkiye geneline de baktığımda ben artık devletin tamamen koronavirüs ile mücadeleyi bıraktığını düşünüyorum. Öyle bir duruma gelindi ki ölen ölecek kalan kalacak. Maalesef insanlarımız da bu büyük tehlikenin farkında değil” şeklinde konuştu.
“YATAK KONUSUNDA SINIRDAYIZ”
“Şu an yoğun bakımlar da doluyor. Ölen oluyor onun yeri boşalıyor, tekrar hasta yatıyor. Bu ölümler olunca yatak açılıyor yoksa yatak konusunda sınırdayız” diyen Erensoy, “Bu arada sadece yoğun bakım servislerinde değil hastanelerin koronavirüs servislerinde de durum aynı. Yani servislerde de yatak konusunda sınırdayız. Birde bir bilgi daha vereyim zaten hafif ayakta koronavirüs hastalarını zaten servislere ya da yoğun bakımlara yatırmıyoruz. Bizim hem Covid servislerinde yatan hastalar ya da yoğun bakımda yattan hastalar ciddi solunum güçlüğü çeken hastalar. Yani hafif hastaların hiçbiri yatırılmıyor ve durumumuz sınırda. Unutulmasın tekrar ediyorum ciddi nefes darlığı çeken hastalar yatırılıyor. Buna rağmen koronavirüs servisi yataklarında ya da yoğun bakım yataklarında sınırdayız” dedi.
“DOKTORLAR OLARAK KAPATIN DEMEYE DE ARTIK RAHATSIZ OLUYORUZ”
Erensoy, “Zaten aktif hasta olanlar dışarda ve bu aktif hastaların sayısı çok. Ne evdeki karantinaya alınan insanlara dair sosyal bir destek var, ne de kapatılan esnaflara sosyal bir destek var. Biz doktorlar olarak kapatın demeye de artık rahatsız oluyoruz. Kapatsınlar da insanlar nasıl geçinecek? Kapatsınlar diyeceğiz ama bir yandan da Türkiye’yi ilgilendiren kararlar patır patır alınıyor. Kongreler de patır patır yapılıyor. Bütün bu olaylar olurken insanları eve kapatın mı diyeceğiz? Böyle bir dönemde yapılacak işler mi bunlar? Hem Türkiye genelinin, hem de Çanakkale genelinin vaka artışı çok kötü. Durum bu mevcut durumdan daha da kötüye gidecek ve tam kapanma uçurumdan önceki son çıkış gibi olacak. Ama tabi insanlar neyi tercih edecek koronavirüsten ölmeyi mi, yoksa açlıktan ölmeyi mi tercih edecekler? Böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Sosyal destek olmadan 3 hafta ya da 1 ay kapanmayı nasıl sağlayacaksınız. Tıbbi açıdan bu vaka sayıların ulaşılmışsa tam kapanma mutlaka gerekiyor. Bu duruma rağmen kapanma olmazsa bu dönemden sonra artık Covid-19 nedeni ile ölecek olan insanlar ölümü göze alınmış demektir. Eğer dediğim gibi bu durumda kapanma gerçekleşmiyorsa bu insanlar ölsün dediğimiz için ölecekler” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.