Sarıçay Yosunları Balıkçıları Bıktırdı

Yaşam 11.01.2023 - 13:08, Güncelleme: 11.01.2023 - 13:08
 

Sarıçay Yosunları Balıkçıları Bıktırdı

Sarıçay’daki çöp ve alt dolgu sorunu devam ediyor. Havzada şimdi de yosun sorunu yaşanıyor. Geçen ay etkili olan batı rüzgarları nedeniyle yaklaşık 300 balıkçının teknesini bağladığı Sarıçay'ın dibinin ölü yosun ve otlarla dolması, balıkçılara zor anlar yaşatıyor. Denize açılmak isteyen balıkçıların tekneleri, ölü yosun ve otlara saplanıyor.
Çanakkale Deniz Ürünleri Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Yöneticisi Ümit Aksaç, Dernek olarak da bizim bütçemiz bu çayı temizlemeye, ıslah etmeye yetmiyor. Bu konuda biz yetkililerimizden yardım istiyoruz dedi. Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay, yıllardır kentin sorunu olmaya devam ediyor. Yıllardır burada biriken çöpler ve çevreye yayan koku nedeniyle şikayetler hem yapılıyor. Burada çok sayıda balıkçı teknesi de demirleniyor. Balıkçılar da yıllardır dipte biriken balçık nedeniyle teknelerinin balçığa saplanması nedeniyle şikayet ediyor. Bu soruna yenisi daha eklendi. Batı rüzgarlarının sürüklediği deniz dibinden kopan ölü yosun ve otlarla doldu. Girişinden yaklaşık 100 metre içeri kadar Sarıçay'ın dibini kaplayan ölü ot ve yosunlar, balıkçıları zor durumda bırakıyor. Sabah denize açılmak isteyen balıkçıların tekneleri, ölü yosun ve otlara saplanıyor. Ayrıca bazı teknelerin motorları, soğutma sistemlerinin içinin ot ve ölü yosunla tıkanması sonucu arızalanıyor. Bu durum balıkçıların mağdur olmasına neden oluyor. Tekneler Denize Çıkamıyor Çanakkale Deniz Ürünleri Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Yöneticisi Ümit Aksaç, yosun nedeniyle bazı teknelerin ava çıkamadığını belirterek, “300 kadar kış balıkçılığıyla lüfer, sarıkanat, çinekop gibi balıkları tutup, geçinen arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız ölü yosunlar nedeniyle denize çıkamıyor. Denize açılmak için zorladıklarında 5-6 arkadaşımızın da sandalının motoru yandı. Balıkçılarımızın en büyük sıkıntısı bu. Dernek olarak da bizim bütçemiz bu çayı temizlemeye, ıslah etmeye yetmiyor. Bu konuda biz yetkililerimizden yardım istiyoruz. Balıkçılarımız çok mağdur.” dedi.  
Sarıçay’daki çöp ve alt dolgu sorunu devam ediyor. Havzada şimdi de yosun sorunu yaşanıyor. Geçen ay etkili olan batı rüzgarları nedeniyle yaklaşık 300 balıkçının teknesini bağladığı Sarıçay'ın dibinin ölü yosun ve otlarla dolması, balıkçılara zor anlar yaşatıyor. Denize açılmak isteyen balıkçıların tekneleri, ölü yosun ve otlara saplanıyor.

Çanakkale Deniz Ürünleri Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Yöneticisi Ümit Aksaç, Dernek olarak da bizim bütçemiz bu çayı temizlemeye, ıslah etmeye yetmiyor. Bu konuda biz yetkililerimizden yardım istiyoruz dedi.
Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay, yıllardır kentin sorunu olmaya devam ediyor. Yıllardır burada biriken çöpler ve çevreye yayan koku nedeniyle şikayetler hem yapılıyor. Burada çok sayıda balıkçı teknesi de demirleniyor. Balıkçılar da yıllardır dipte biriken balçık nedeniyle teknelerinin balçığa saplanması nedeniyle şikayet ediyor. Bu soruna yenisi daha eklendi. Batı rüzgarlarının sürüklediği deniz dibinden kopan ölü yosun ve otlarla doldu. Girişinden yaklaşık 100 metre içeri kadar Sarıçay'ın dibini kaplayan ölü ot ve yosunlar, balıkçıları zor durumda bırakıyor. Sabah denize açılmak isteyen balıkçıların tekneleri, ölü yosun ve otlara saplanıyor. Ayrıca bazı teknelerin motorları, soğutma sistemlerinin içinin ot ve ölü yosunla tıkanması sonucu arızalanıyor. Bu durum balıkçıların mağdur olmasına neden oluyor.

Tekneler Denize Çıkamıyor
Çanakkale Deniz Ürünleri Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Yöneticisi Ümit Aksaç, yosun nedeniyle bazı teknelerin ava çıkamadığını belirterek, “300 kadar kış balıkçılığıyla lüfer, sarıkanat, çinekop gibi balıkları tutup, geçinen arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız ölü yosunlar nedeniyle denize çıkamıyor. Denize açılmak için zorladıklarında 5-6 arkadaşımızın da sandalının motoru yandı. Balıkçılarımızın en büyük sıkıntısı bu. Dernek olarak da bizim bütçemiz bu çayı temizlemeye, ıslah etmeye yetmiyor. Bu konuda biz yetkililerimizden yardım istiyoruz. Balıkçılarımız çok mağdur.” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.