Randevusuz Aşılama Son Buldu

Güncel 02.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Randevusuz Aşılama Son Buldu

Korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. Bir süredir randevusuz aşılama yapılıyorken artık yeniden randevulu sisteme geçildi. Randevusu olmayanlara ise aşı uygulaması yapılmıyor.
Korona virüsle mücadele kapsamında Türkiye'de toplam yapılan aşı sayısı 71 milyonu geçti. 18 yaş üstü herkesin aşı olmaya başlamasıyla aşılama çalışmaları hız kazandı. Aşılamanın yaygınlaşması için yerinde aşı ve randevusuz aşı uygulamaları uygulanmaya başlamıştı. Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte randevusuz aşılama uygulaması son buldu. Korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kazandı. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'yerinde aşı uygulamasıyla sağlık merkezleri dışında da aşılama yapıldı. Sağlık Bakanlığı, yerinde aşı uygulaması kapsamında,  ülkenin birçok noktasına randevusuz aşı noktası kurdu. Bu noktalarda aşı sırası gelen vatandaşlar randevu almadan tercih ettikleri Covid-19 aşısını yaptırabiliyordu. Yolu oradan geçen herkesin aşılanabileceği uygulamada aşılama sayısının arttırılması hedeflendi. Aşılama noktalarına gelenlerin randevu alması gerekmiyordu. İskeleye Aşı Çadırı Kurulmuştu Bu kapsamda Covid 19 Aşı Uygulama Noktası, İskele Meydanı'nda kurulan bir çadır ile, aşısı tanımlanmış vatandaşlar için, randevuya gerek olmadan, 3 Temmuz itibari ile hizmet vermeye başladı. İlk gün, Öğlen 14:00'dan akşam saatlerine kadar 34 vatandaş aşısını yaptırdı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, aşı çadırına gelerek yerinde inceleme yaptı ve aşılarını oldu.  Vali Aktaş, "İskele Meydanında aşı ile vatandaşımızın buluşmasını sağlayacak bir adım attık.  Sağlıkçı arkadaşlarımız, aşı sırası gelmiş vatandaşlarımıza hizmet vermek için büyük bir özveri ile buradalar. Ayrıca vatandaşlarımız,  çadıra özel bir uygulama olarak randevu almadan aşılarını olabilecek.  Ben de 3. doz aşımı oldum. Tüm vatandaşlarımızı ister çadır da ister hastanede aşılarını olmaya bir kez daha davet ediyorum. Maske ve mesafe kurallarına uyarak herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk de aşısını olduktan sonra kısa bir açıklama yaparak, tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.  Müdür Baştürk, "Yeterli aşımız mevcut. Ben de burada aşı olmak istedim.  Randevu ile aşı olmak daha kolay ama burada randevu olmadan da aşı olunabilir. Vatandaşımızın olduğu her yerde aşı yapmaya devam edeceğiz.  Çadır 2 Temmuz Cuma 22:00'a kadar açık kalacak ama 3 Temmuz Cumartesi 16:00 ile 00.00 arası randevusu olmasa bile vatandaşlarımız aşısını olabilecek" ifadelerinde bulundu. Randevusuz Aşılama Son Buldu 3 Temmuz’da başlayan randevusuz aşılama son buldu.  Çanakkale aşılamada 2’nciliğini koruyarak yüzde 80,1’e ulaştı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde ve Aile Hekimliklerinde Covid-19 aşı uygulamaları artık randevulu şekilde devam ediyor. Randevusu olmayanlara aşı uygulaması yapılmıyor. Randevu almadan aşıya gidenler ise olamadan dönüyor. Sağlık personelleri randevusuz aşıya gelmemeleri yönünde vatandaşları uyarıyor. Aşılama için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) en geç ertesi güne randevu verilebiliyor.
Korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. Bir süredir randevusuz aşılama yapılıyorken artık yeniden randevulu sisteme geçildi. Randevusu olmayanlara ise aşı uygulaması yapılmıyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında Türkiye'de toplam yapılan aşı sayısı 71 milyonu geçti. 18 yaş üstü herkesin aşı olmaya başlamasıyla aşılama çalışmaları hız kazandı. Aşılamanın yaygınlaşması için yerinde aşı ve randevusuz aşı uygulamaları uygulanmaya başlamıştı. Aşının yaygınlaşmasıyla birlikte randevusuz aşılama uygulaması son buldu.
Korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kazandı. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'yerinde aşı uygulamasıyla sağlık merkezleri dışında da aşılama yapıldı. Sağlık Bakanlığı, yerinde aşı uygulaması kapsamında,  ülkenin birçok noktasına randevusuz aşı noktası kurdu. Bu noktalarda aşı sırası gelen vatandaşlar randevu almadan tercih ettikleri Covid-19 aşısını yaptırabiliyordu. Yolu oradan geçen herkesin aşılanabileceği uygulamada aşılama sayısının arttırılması hedeflendi. Aşılama noktalarına gelenlerin randevu alması gerekmiyordu.
İskeleye Aşı Çadırı Kurulmuştu
Bu kapsamda Covid 19 Aşı Uygulama Noktası, İskele Meydanı'nda kurulan bir çadır ile, aşısı tanımlanmış vatandaşlar için, randevuya gerek olmadan, 3 Temmuz itibari ile hizmet vermeye başladı. İlk gün, Öğlen 14:00'dan akşam saatlerine kadar 34 vatandaş aşısını yaptırdı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, aşı çadırına gelerek yerinde inceleme yaptı ve aşılarını oldu.  Vali Aktaş, "İskele Meydanında aşı ile vatandaşımızın buluşmasını sağlayacak bir adım attık.  Sağlıkçı arkadaşlarımız, aşı sırası gelmiş vatandaşlarımıza hizmet vermek için büyük bir özveri ile buradalar. Ayrıca vatandaşlarımız,  çadıra özel bir uygulama olarak randevu almadan aşılarını olabilecek.  Ben de 3. doz aşımı oldum. Tüm vatandaşlarımızı ister çadır da ister hastanede aşılarını olmaya bir kez daha davet ediyorum. Maske ve mesafe kurallarına uyarak herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.
İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk de aşısını olduktan sonra kısa bir açıklama yaparak, tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.  Müdür Baştürk, "Yeterli aşımız mevcut. Ben de burada aşı olmak istedim.  Randevu ile aşı olmak daha kolay ama burada randevu olmadan da aşı olunabilir. Vatandaşımızın olduğu her yerde aşı yapmaya devam edeceğiz.  Çadır 2 Temmuz Cuma 22:00'a kadar açık kalacak ama 3 Temmuz Cumartesi 16:00 ile 00.00 arası randevusu olmasa bile vatandaşlarımız aşısını olabilecek" ifadelerinde bulundu.
Randevusuz Aşılama Son Buldu
3 Temmuz’da başlayan randevusuz aşılama son buldu.  Çanakkale aşılamada 2’nciliğini koruyarak yüzde 80,1’e ulaştı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde ve Aile Hekimliklerinde Covid-19 aşı uygulamaları artık randevulu şekilde devam ediyor. Randevusu olmayanlara aşı uygulaması yapılmıyor. Randevu almadan aşıya gidenler ise olamadan dönüyor. Sağlık personelleri randevusuz aşıya gelmemeleri yönünde vatandaşları uyarıyor. Aşılama için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) en geç ertesi güne randevu verilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.