Okul Kantinlerindeki Fiyat Artışlarına Ailelerden Alternatif Çözüm

Yaşam 26.09.2022 - 12:50, Güncelleme: 26.09.2022 - 12:50
 

Okul Kantinlerindeki Fiyat Artışlarına Ailelerden Alternatif Çözüm

Okullar açıldı öğrenciler ve veliler okul kantinlerindeki fiyat artışları ile tanıştı. Çocuklarına verdikleri harçlığın yetmemesi nedeniyle aileler alternatif çözümler üretti. Çanakkale’de okul önlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Aileler kantinlerdeki yüksek fiyat artışları nedeniyle öğle yemeğini evlerinde hazırlayıp sefer taslarla ile okul önlerine gidip parklarda çocuklarına yediriyor. Ortaya da böyle piknik havasında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.
Ekonomik krizle birlikte özellikle gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artış okul kantinlerine de yansıdı. Okulların açılması ile beraber kantinlerdeki fiyat artışına aileler adeta isyan ediyor. Aileler, çocukların öğle yemeğini kantinden ve çevredeki yeme içme yerlerinde yemelerini karşılayacak maddi durumları olmadığı için yeni bir yöntemi hayata geçirmeye başladı. Aileler evlerinde hazırladıkları yemekleri, sefer taslarına koyarak okulların önüne gidiyor. Öğle arası ile beraber çocuklarını alıp okulların yakınlarındaki parka götürüyor. BURASI BARBAROS PARKI Çanakkale’de yeni yeni karşılaştığımız manzaranın en bariz örneği Barbaros Parkı’nda yaşanıyor. Geniş bir alana sahip olan parkın içinde oyun grupları, masalar ve tribünler de yer alıyor. İlk önce giden buradaki masaları kapıyor. Buradaki masalar yetmeyince aileleri çocuklarını alıp basket sahasının yanındaki tribüne götürüyor. Orada evlerinden getirdikleri yemekleri çocuklarına yediriyor. KANTİN MALİYETİ 800 -100 TL  Yaşanan bu manzara, ekonomik krizin eğitime yansıması olarak gösteriliyor. Bir çocuğun okulun açık olduğu günlerde kantinde hem yeme yem de su ihtiyacını karşılayabilmesi için gereken günlük paranın 30 TL civarında olduğu belirtiliyor. Buna diğer ihtiyaçlar da eklenince aylık kantin giderinin 800 ile 100 TL arasında değiştiğini ifade ediyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin bunu ödemesinin zor olduğunu belirten veliler, bu kalemi aşağı çekmek için kendi evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle çocuklarını beslemeye çalıştıklarını söyledi. Veliler özellikle bir çocuğun su ihtiyacının da çok fazla maliyetli olmaya başladığını belirterek, küçük suyun fiyatının 3 TL civarında olduğunu, bunu alamayan çocukların tuvaletlerdeki suyu içtiklerini sözlerine ekledi.  “DAHA FAZLA MASAYA İHTİYACIMIZ VAR” Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, parka ilginin fazla olduğunu belirterek, öğle arasında parkın her tarafının piknik alanına dönüştüğünü söyledi. Parkta bulunan masaların yetmemesi nedeniyle ailelerin çocuklarını toprak, beton ve çimler üzerinde beslediğini belirterek, buraya yeni masa isteğinde bulundu. Çanakkale Belediyesi’ne ait bir personelin burada görevli olduğunu da belirten Muhtar Şahin, personelin parkı her zaman temiz tuttuğu için belediyeye teşekkür etti.
Okullar açıldı öğrenciler ve veliler okul kantinlerindeki fiyat artışları ile tanıştı. Çocuklarına verdikleri harçlığın yetmemesi nedeniyle aileler alternatif çözümler üretti. Çanakkale’de okul önlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Aileler kantinlerdeki yüksek fiyat artışları nedeniyle öğle yemeğini evlerinde hazırlayıp sefer taslarla ile okul önlerine gidip parklarda çocuklarına yediriyor. Ortaya da böyle piknik havasında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.

Ekonomik krizle birlikte özellikle gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artış okul kantinlerine de yansıdı. Okulların açılması ile beraber kantinlerdeki fiyat artışına aileler adeta isyan ediyor. Aileler, çocukların öğle yemeğini kantinden ve çevredeki yeme içme yerlerinde yemelerini karşılayacak maddi durumları olmadığı için yeni bir yöntemi hayata geçirmeye başladı.
Aileler evlerinde hazırladıkları yemekleri, sefer taslarına koyarak okulların önüne gidiyor. Öğle arası ile beraber çocuklarını alıp okulların yakınlarındaki parka götürüyor.

BURASI BARBAROS PARKI
Çanakkale’de yeni yeni karşılaştığımız manzaranın en bariz örneği Barbaros Parkı’nda yaşanıyor. Geniş bir alana sahip olan parkın içinde oyun grupları, masalar ve tribünler de yer alıyor. İlk önce giden buradaki masaları kapıyor. Buradaki masalar yetmeyince aileleri çocuklarını alıp basket sahasının yanındaki tribüne götürüyor. Orada evlerinden getirdikleri yemekleri çocuklarına yediriyor.
KANTİN MALİYETİ 800 -100 TL
 Yaşanan bu manzara, ekonomik krizin eğitime yansıması olarak gösteriliyor. Bir çocuğun okulun açık olduğu günlerde kantinde hem yeme yem de su ihtiyacını karşılayabilmesi için gereken günlük paranın 30 TL civarında olduğu belirtiliyor. Buna diğer ihtiyaçlar da eklenince aylık kantin giderinin 800 ile 100 TL arasında değiştiğini ifade ediyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin bunu ödemesinin zor olduğunu belirten veliler, bu kalemi aşağı çekmek için kendi evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle çocuklarını beslemeye çalıştıklarını söyledi. Veliler özellikle bir çocuğun su ihtiyacının da çok fazla maliyetli olmaya başladığını belirterek, küçük suyun fiyatının 3 TL civarında olduğunu, bunu alamayan çocukların tuvaletlerdeki suyu içtiklerini sözlerine ekledi.
 “DAHA FAZLA MASAYA İHTİYACIMIZ VAR”
Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, parka ilginin fazla olduğunu belirterek, öğle arasında parkın her tarafının piknik alanına dönüştüğünü söyledi. Parkta bulunan masaların yetmemesi nedeniyle ailelerin çocuklarını toprak, beton ve çimler üzerinde beslediğini belirterek, buraya yeni masa isteğinde bulundu. Çanakkale Belediyesi’ne ait bir personelin burada görevli olduğunu da belirten Muhtar Şahin, personelin parkı her zaman temiz tuttuğu için belediyeye teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.