“MEMLEKET BATTI”

Siyaset 19.01.2022 - 12:28, Güncelleme: 19.01.2022 - 12:28
 

“MEMLEKET BATTI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek katıldığı bir programda yeni parlamenter sistem taslağında nelerin yer aldığını açıkladı. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayan Erkek, “Eskiye dönmekten bahsetmiyoruz, yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz” dedi.
Yeni parlamenter sistemle ilgili çalışmaları anlatan Av. Muharrem Erkek, mevcut sistemin ülkeyi demokrasiden uzaklaştırdığına dikkat çekerek, “Ülkemiz demokrasisini kaybetti, memleket battı.  Güven veren yeni bir sistem inşa etmeliyiz. Biz çağdaş dünyada kişi başına düşen milli geliri en yüksek, hukukun üstünlüğünde en üst sıralarda ülkelerin uyguladığı rasyonelleştirilmiş,  güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz” dedi.   CHP’li Vekil Av. Muharrem Erkek yaptığı açıklamada, “6 partinin genel başkan yardımcıları olarak üç ayı aşkın bir süredir uyum içerisinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Niye birlikte çalışıyoruz? Türkiye için, demokrasi için çalışıyoruz. Çünkü ülkemiz demokrasisini kaybetti. Tek adam sistemi ile, demokrasiye değil, monokrasiye savruldu. Bu nedenle Türkiye’nin yeni bir sisteme ihtiyacı olduğu bilincindeyiz. Yeni kurallara, yeni kadrolara, güçlü kurumlara ihtiyacı var Türkiye’nin. Gücü bir kişide topladığınız zaman işte maalesef böyle memleket batıyor. Memleket battı. Biz güven veren yeni bir sistem inşa etmeliyiz. Türkiye’nin yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var, onun için birlikte çalışıyoruz. Birlikte çalışmaya da devam edeceğiz. Ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Metnin içinde durum tespitini yapan önemli bir giriş bölümü var. Yasama, yürütme ve yargı ile güçlendirilmiş parlamenter sistemin temel ilkelerini ortaya koyuyoruz. Ondan sonra da tabii demokratik  hukuk devletinin güçlendirilmesi için temel hak ve özgürlükler bölümümüz var. Bunun içerisinde din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, çevre, sivil toplum ve sosyal haklar da var. Bir başlığımız da var kamu yönetimi. Kamu yönetimi çok önemli. Bunun içerisinde üniversiteler ve yerel yönetimler de var ve siyasi etik kanunu ile bitiriyoruz ortak mutabakat metnimizi. Neden güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz? Eskiye dönmekten bahsetmiyoruz, yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz.  Çağdaş dünyada kişi başına düşen milli geliri en yüksek, hukukun üstünlüğünde en üst sıralarda ülkelerin uyguladığı rasyonelleştirilmiş,  güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz. Güçlü bir yasama ve güçlü bir yürütme oluşturuyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek katıldığı bir programda yeni parlamenter sistem taslağında nelerin yer aldığını açıkladı. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayan Erkek, “Eskiye dönmekten bahsetmiyoruz, yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz” dedi.

Yeni parlamenter sistemle ilgili çalışmaları anlatan Av. Muharrem Erkek, mevcut sistemin ülkeyi demokrasiden uzaklaştırdığına dikkat çekerek, “Ülkemiz demokrasisini kaybetti, memleket battı.  Güven veren yeni bir sistem inşa etmeliyiz. Biz çağdaş dünyada kişi başına düşen milli geliri en yüksek, hukukun üstünlüğünde en üst sıralarda ülkelerin uyguladığı rasyonelleştirilmiş,  güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz” dedi. 
 CHP’li Vekil Av. Muharrem Erkek yaptığı açıklamada, “6 partinin genel başkan yardımcıları olarak üç ayı aşkın bir süredir uyum içerisinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Niye birlikte çalışıyoruz? Türkiye için, demokrasi için çalışıyoruz. Çünkü ülkemiz demokrasisini kaybetti. Tek adam sistemi ile, demokrasiye değil, monokrasiye savruldu. Bu nedenle Türkiye’nin yeni bir sisteme ihtiyacı olduğu bilincindeyiz. Yeni kurallara, yeni kadrolara, güçlü kurumlara ihtiyacı var Türkiye’nin. Gücü bir kişide topladığınız zaman işte maalesef böyle memleket batıyor. Memleket battı. Biz güven veren yeni bir sistem inşa etmeliyiz. Türkiye’nin yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var, onun için birlikte çalışıyoruz. Birlikte çalışmaya da devam edeceğiz. Ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Metnin içinde durum tespitini yapan önemli bir giriş bölümü var. Yasama, yürütme ve yargı ile güçlendirilmiş parlamenter sistemin temel ilkelerini ortaya koyuyoruz. Ondan sonra da tabii demokratik  hukuk devletinin güçlendirilmesi için temel hak ve özgürlükler bölümümüz var. Bunun içerisinde din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, çevre, sivil toplum ve sosyal haklar da var. Bir başlığımız da var kamu yönetimi. Kamu yönetimi çok önemli. Bunun içerisinde üniversiteler ve yerel yönetimler de var ve siyasi etik kanunu ile bitiriyoruz ortak mutabakat metnimizi. Neden güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz? Eskiye dönmekten bahsetmiyoruz, yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz.  Çağdaş dünyada kişi başına düşen milli geliri en yüksek, hukukun üstünlüğünde en üst sıralarda ülkelerin uyguladığı rasyonelleştirilmiş,  güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz. Güçlü bir yasama ve güçlü bir yürütme oluşturuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.