Laspeki’de 1 Boyunca Kanser Taraması Yapılacak

İlçeler 31.10.2022 - 13:35, Güncelleme: 31.10.2022 - 13:35
 

Laspeki’de 1 Boyunca Kanser Taraması Yapılacak

Lapseki Toplum Sağlığı tarafından, Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay boyunca kadınlar için meme kanseri taraması yapılacak.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendi. Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi, Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay boyunca meme kanseri taraması yapılacak. Etkinlik kapsamında bir ay boyunca köy köy sağlık taraması gerçekleştirilecek. Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde başlanan sağlık taramasında sağlık taramasına katılan bayanlara Toplum sağlığında görevli hemşireler tarafından pembe kurdele takıldı ve çiçek takdim edildi. Lapseki Toplum Sağlığı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ufuk İlter Güney, “Kanser Tarama aracı bir ay boyunca Lapseki’de kalacak. Hafta içi her gün hem köylerimizden hem de ilçe merkezinden kadınlarımız kanser taraması özellikle de meme kanseri taraması için buraya servislerle taşınacak burada mamografileri yani ne gerekirse yapılacak. Bize ayrıca telefonla ulaşanlara yardımcı oluyoruz. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü eskiden akciğer kanseriydi ancak şimdi se her sekiz kadın dan biri her 100 erkekten birinde meme kanserine yakalanabiliyor bizde bu yüzden sağlık banaklığımız tarafından başlatılan sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızı bu sağlık taramasına bekliyoruz” dedi. 
Lapseki Toplum Sağlığı tarafından, Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay boyunca kadınlar için meme kanseri taraması yapılacak.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendi.
Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi, Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay boyunca meme kanseri taraması yapılacak. Etkinlik kapsamında bir ay boyunca köy köy sağlık taraması gerçekleştirilecek.
Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde başlanan sağlık taramasında sağlık taramasına katılan bayanlara Toplum sağlığında görevli hemşireler tarafından pembe kurdele takıldı ve çiçek takdim edildi.
Lapseki Toplum Sağlığı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ufuk İlter Güney, “Kanser Tarama aracı bir ay boyunca Lapseki’de kalacak. Hafta içi her gün hem köylerimizden hem de ilçe merkezinden kadınlarımız kanser taraması özellikle de meme kanseri taraması için buraya servislerle taşınacak burada mamografileri yani ne gerekirse yapılacak. Bize ayrıca telefonla ulaşanlara yardımcı oluyoruz. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü eskiden akciğer kanseriydi ancak şimdi se her sekiz kadın dan biri her 100 erkekten birinde meme kanserine yakalanabiliyor bizde bu yüzden sağlık banaklığımız tarafından başlatılan sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızı bu sağlık taramasına bekliyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.