Kurban Bayramı, Kurban Satış ve Kesim

Güncel 27.07.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kurban Bayramı, Kurban Satış ve Kesim

Çanakkale Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramında kurbanların sağlık, temizlik ve ibadet kurallarına uygun bir şekilde kesilmeleri için Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından çeşitli kararlar alındığını açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre; Kurban Bayramı kapsamında, kentlilerin kurbanlarını sağlık, temizlik ve ibadet kurallarına uygun bir şekilde kesmeleri ya da vekaletle kestirmelerine yardımcı olmak, kurban satış ve kesim yerlerinin kurallarını belirlemek, kurban hizmetlerini yürütmek üzere; 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ gereğince oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından çeşitli kararlar alındı. Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık kapsamında alınan önlemler şunlar oldu; Kurban Satış ve Kesim Alanında gerçekleşecek kesim işlemi için Belediyemizin 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi veya İletişim Masalarından randevu alınması gerekmektedir. Randevusu bulunmayan kentliler Kurban Satış ve Kesim Alanında kesim yapamayacaktır. Kesim işlemleri 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olup, sağlık tedbirleri gereği alana, her 15 dakikada bir 10 randevulu kişi alınacaktır. Kurban Kesim İşlemini gerçekleştirecek kurban sahibi kentlilerimize yalnızca 1 kişi refakat edebilecektir. Kurban Satış ve Kesim Alanında en az 1,5 metre (3-4 adım) olacak şekilde sosyal mesafenin korunması gerekmektedir. Alana, maskesiz olarak girilemeyecektir. Ayrıca, yine alanda el ile temas (tokalaşma) yapılmaması önem arz etmektedir. Kurban Satış ve Kesim Alanına 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz 10.00-20.00 saatleri arasında giriş yapabilecektir. Alanda, 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde düzenleme yapılacaktır.  
Çanakkale Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramında kurbanların sağlık, temizlik ve ibadet kurallarına uygun bir şekilde kesilmeleri için Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından çeşitli kararlar alındığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; Kurban Bayramı kapsamında, kentlilerin kurbanlarını sağlık, temizlik ve ibadet kurallarına uygun bir şekilde kesmeleri ya da vekaletle kestirmelerine yardımcı olmak, kurban satış ve kesim yerlerinin kurallarını belirlemek, kurban hizmetlerini yürütmek üzere; 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ gereğince oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından çeşitli kararlar alındı.
Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık kapsamında alınan önlemler şunlar oldu; Kurban Satış ve Kesim Alanında gerçekleşecek kesim işlemi için Belediyemizin 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi veya İletişim Masalarından randevu alınması gerekmektedir. Randevusu bulunmayan kentliler Kurban Satış ve Kesim Alanında kesim yapamayacaktır. Kesim işlemleri 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olup, sağlık tedbirleri gereği alana, her 15 dakikada bir 10 randevulu kişi alınacaktır. Kurban Kesim İşlemini gerçekleştirecek kurban sahibi kentlilerimize yalnızca 1 kişi refakat edebilecektir. Kurban Satış ve Kesim Alanında en az 1,5 metre (3-4 adım) olacak şekilde sosyal mesafenin korunması gerekmektedir. Alana, maskesiz olarak girilemeyecektir. Ayrıca, yine alanda el ile temas (tokalaşma) yapılmaması önem arz etmektedir. Kurban Satış ve Kesim Alanına 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz 10.00-20.00 saatleri arasında giriş yapabilecektir. Alanda, 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde düzenleme yapılacaktır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.