“Köylerimizin Hiç Biri Dandik Dundik Değildir”

Güncel 08.11.2021 - 11:31, Güncelleme: 08.11.2021 - 11:31
 

“Köylerimizin Hiç Biri Dandik Dundik Değildir”

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan, Kasım Ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 1.birleşiminde sarf ettiği sözler nedeni ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın köy sakinlerine ve muhtarlara özür borçlu olduğunu ifade etti. Arslan, “Köylerimizin hiç biri dandik dundik değil” dedi.
Kasım Ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 1.birleşiminde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin köylerinin durumunun vahim olduğunu ifade etmişti. AK Partili Esra Yüksel ise İl Özel İdaresi tarafından il genelinde adil bir şekilde hizmet götürüldüğünü belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sizle bir gün beş, altı köyü gezelim. Bir de o köydeki gençlerle konuşalım olmaz mı? Gidelim, hem de öyle ücra köylere, dandik, dundiklere değil; çok fazla nüfus olmuyor o köylerde” dedi. Çanakkale Muhtarlar Derneği “Köylerimizin hiç biri dandik dundik değildir” Başkan Gökhan’a tepki gösterdi, özür beklediklerini ifade eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “KÜÇÜK KÖYLER, BÜYÜK KÖYLER DİYE İFADE ETSEYDİ DAHA İYİ OLURDU” Başkan Arslan açıklamasında, “Bugün çok değerli köylerimizin muhtarları ile birlikte sizlere seslenmek istememizin sebebi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 01.11.2021 tarihli belediye meclisinde köylerimizle ilgili, ‘’ücra köyler, dandik dundik köyler’’ sözleriyle ayrımcılık göstermesine haykırışımızdır. “Köylü milletin efendisidir’’ sözleriyle yola çıkan,  toplumu köyden büyüten Ulu Önder Atatürk’ün bu duruşuna karşılık, bizleri küçümseyen, toplumun temel direği köyü, çok çirkin tanımlamalarla televizyonlarda haykıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan‘ı kınadığımızı beyan ediyor ve kendisini tüm muhtarlarımızdan özür dilemesini istiyoruz. Köylerimizin hiç biri dandik dundik değildir. Köylerimizin hepsi aynıdır. Devletimiz köylerimize her zaman hizmet ediyor ve gereğini yapıyor. Ama herhalde Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan  büyük bir gaf yaptı. “Dandik dundik köylerimize gitmeyelim” demekle benim de köyüm küçük bir köy Çanakkale’nin yanı Başında Sarıbeyli köyü. Köyüm yaklaşık 30 hane ve 38 - 40 kişi yaşıyor köyümde. Bu ifadesinde “küçük köyler, büyük köyler” diye ifade etseydi daha iyi olurdu. Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan dan Çanakkale Muhtarlar Derneği olarak Tüm köy sakinlerimiz ve tüm muhtarlarımız için özür bekliyoruz” diye konuştu.
Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan, Kasım Ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 1.birleşiminde sarf ettiği sözler nedeni ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın köy sakinlerine ve muhtarlara özür borçlu olduğunu ifade etti. Arslan, “Köylerimizin hiç biri dandik dundik değil” dedi.

Kasım Ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 1.birleşiminde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin köylerinin durumunun vahim olduğunu ifade etmişti. AK Partili Esra Yüksel ise İl Özel İdaresi tarafından il genelinde adil bir şekilde hizmet götürüldüğünü belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sizle bir gün beş, altı köyü gezelim. Bir de o köydeki gençlerle konuşalım olmaz mı? Gidelim, hem de öyle ücra köylere, dandik, dundiklere değil; çok fazla nüfus olmuyor o köylerde” dedi. Çanakkale Muhtarlar Derneği “Köylerimizin hiç biri dandik dundik değildir” Başkan Gökhan’a tepki gösterdi, özür beklediklerini ifade eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“KÜÇÜK KÖYLER, BÜYÜK KÖYLER DİYE İFADE ETSEYDİ DAHA İYİ OLURDU”
Başkan Arslan açıklamasında, “Bugün çok değerli köylerimizin muhtarları ile birlikte sizlere seslenmek istememizin sebebi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 01.11.2021 tarihli belediye meclisinde köylerimizle ilgili, ‘’ücra köyler, dandik dundik köyler’’ sözleriyle ayrımcılık göstermesine haykırışımızdır. “Köylü milletin efendisidir’’ sözleriyle yola çıkan,  toplumu köyden büyüten Ulu Önder Atatürk’ün bu duruşuna karşılık, bizleri küçümseyen, toplumun temel direği köyü, çok çirkin tanımlamalarla televizyonlarda haykıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan‘ı kınadığımızı beyan ediyor ve kendisini tüm muhtarlarımızdan özür dilemesini istiyoruz. Köylerimizin hiç biri dandik dundik değildir. Köylerimizin hepsi aynıdır. Devletimiz köylerimize her zaman hizmet ediyor ve gereğini yapıyor. Ama herhalde Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan  büyük bir gaf yaptı. “Dandik dundik köylerimize gitmeyelim” demekle benim de köyüm küçük bir köy Çanakkale’nin yanı Başında Sarıbeyli köyü. Köyüm yaklaşık 30 hane ve 38 - 40 kişi yaşıyor köyümde. Bu ifadesinde “küçük köyler, büyük köyler” diye ifade etseydi daha iyi olurdu. Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan dan Çanakkale Muhtarlar Derneği olarak Tüm köy sakinlerimiz ve tüm muhtarlarımız için özür bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.