Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeleri Seçildi

Siyaset 21.06.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeleri Seçildi

Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyelerinin seçimi Çanakkale İl Özel İdaresi’nde yapıldı. Seçimin ardından 1 yıl görev yapacak olan birlik Encümen Üyeleri belirlendi. Seçimlerde Encümen üyeleri CHP’li İsmail Gürses ve AK Partili Şener Akçay oldu. Akçapınar Köyü ve Civler Köy muhtarları da muhtar üye olarak seçildi.
Sandık Başına Gittiler Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis toplantısı gündemde yer alan  2020 yılı Faaliyet Raporu ve Kesin hesap raporlarının oylanarak ibra edilmesi ile Başladı. Köylere hizmet Götürme Birliği Başkanı ve aynı zamanda Çanakkale Vali Yardımcısı ve il Özel idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’ nün Başkanlığında gerçekleştirilen birlik toplantısında, Meclis Başkanlığı Divan üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi.  5 kişiden oluşan Çanakkale İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyelerinin seçimlerinde 8 isim aday oldu. 5 kişiden oluşan Köylere hizmet götürme birliği encümen üyeliği için birlik üyeleri encümende yer alacak olan 2 İl Genel Meclisi üyesi ve 2 köy muhtarını belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerde 52 muhtar, 6 İl Genel Meclisi Üyesi ve Birlik Başkanı Abdullah köklü olmak üzere 59 üye oy kullandı. Civler ve Akçapınar Muhtarları Encümene Seçildi Birlik Encümen üyeliği için İl Genel Meclisi üyelerinin seçiminin tamamlanmasının ardından birlik Encümeninde yer alarak olan merkeze bağlı köy muhtarlarının seçimine geçildi. Birlik Encümende yer alacak olan 2 merkez köy muhtarı için 5 isim  aday oldu. Akpınar köy muhtarı Ömer Kaya, Yağcı Köyü Muhtarı Hüdaver Çevik, Saraycık Köyü Muhtarı Muammer Ögüden, Halileli Köyü Muhtarı Erdinç Gökbayrak ve Civler köyü muhtarı Kazım Topal encüme üyeliği için adaylıklarını koydular. Birlik üyeleri birlik encümeninde yer alacak olan iki muhtarı belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona ermesi ve oy sayımlarının yapılmasının ardından üyelerin 37'sinin oyunu alan Akçapınar Köy muhtarı Ömer Kaya ile üyelerin 19’unun oyunu alan Civler Köy muhtarı Kazım Topal Birlik Encümenine seçildi. Seçimlerin ardından Çanakkale İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Yeni dönem Encümen üyeleri Abdullah Köklü, Şener Akçay, İsmail Gürses, Ömer kaya ve Kazım Topal’dan oluştu. 1 Yıllık Emeğimizin Karşılığını Aldık Encümen üyeliğine seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İl Genel Meclisi üyesi İsmail Gürses seçimlere ilişkin, “ Bu seçimlerde  sandık ve demokrasinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Bu seçimlerde Muhtarların çalışma performansı etkili oluyor. Bu seçimlerde muhtarlar ile işbirliği ile çalışmak, hizmet etmek konusunda 1 yıllık emeğimizin karşılığını aldık. Bu bir yıl süresinde tek tek köy muhtarlarımızı sürekli ziyaret ettik ve sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Bu seçimlerde 1 yıllık çalışmalarımızın aslında bir karnesi. Köylere hizmet Götürme Birliği Encümenine seçildiğim için çok mutluyum. İnşallah görevde bulunacağımız 1 yıl süresinde yüzümüzün akıyla görev yapacağım.” dedi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyelerinin seçimi Çanakkale İl Özel İdaresi’nde yapıldı. Seçimin ardından 1 yıl görev yapacak olan birlik Encümen Üyeleri belirlendi. Seçimlerde Encümen üyeleri CHP’li İsmail Gürses ve AK Partili Şener Akçay oldu. Akçapınar Köyü ve Civler Köy muhtarları da muhtar üye olarak seçildi.

Sandık Başına Gittiler
Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis toplantısı gündemde yer alan  2020 yılı Faaliyet Raporu ve Kesin hesap raporlarının oylanarak ibra edilmesi ile Başladı. Köylere hizmet Götürme Birliği Başkanı ve aynı zamanda Çanakkale Vali Yardımcısı ve il Özel idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’ nün Başkanlığında gerçekleştirilen birlik toplantısında, Meclis Başkanlığı Divan üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi.  5 kişiden oluşan Çanakkale İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyelerinin seçimlerinde 8 isim aday oldu. 5 kişiden oluşan Köylere hizmet götürme birliği encümen üyeliği için birlik üyeleri encümende yer alacak olan 2 İl Genel Meclisi üyesi ve 2 köy muhtarını belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerde 52 muhtar, 6 İl Genel Meclisi Üyesi ve Birlik Başkanı Abdullah köklü olmak üzere 59 üye oy kullandı.
Civler ve Akçapınar Muhtarları Encümene Seçildi
Birlik Encümen üyeliği için İl Genel Meclisi üyelerinin seçiminin tamamlanmasının ardından birlik Encümeninde yer alarak olan merkeze bağlı köy muhtarlarının seçimine geçildi. Birlik Encümende yer alacak olan 2 merkez köy muhtarı için 5 isim  aday oldu. Akpınar köy muhtarı Ömer Kaya, Yağcı Köyü Muhtarı Hüdaver Çevik, Saraycık Köyü Muhtarı Muammer Ögüden, Halileli Köyü Muhtarı Erdinç Gökbayrak ve Civler köyü muhtarı Kazım Topal encüme üyeliği için adaylıklarını koydular. Birlik üyeleri birlik encümeninde yer alacak olan iki muhtarı belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona ermesi ve oy sayımlarının yapılmasının ardından üyelerin 37'sinin oyunu alan Akçapınar Köy muhtarı Ömer Kaya ile üyelerin 19’unun oyunu alan Civler Köy muhtarı Kazım Topal Birlik Encümenine seçildi.
Seçimlerin ardından Çanakkale İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Yeni dönem Encümen üyeleri Abdullah Köklü, Şener Akçay, İsmail Gürses, Ömer kaya ve Kazım Topal’dan oluştu.
1 Yıllık Emeğimizin Karşılığını Aldık
Encümen üyeliğine seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İl Genel Meclisi üyesi İsmail Gürses seçimlere ilişkin, “ Bu seçimlerde  sandık ve demokrasinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Bu seçimlerde Muhtarların çalışma performansı etkili oluyor. Bu seçimlerde muhtarlar ile işbirliği ile çalışmak, hizmet etmek konusunda 1 yıllık emeğimizin karşılığını aldık. Bu bir yıl süresinde tek tek köy muhtarlarımızı sürekli ziyaret ettik ve sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Bu seçimlerde 1 yıllık çalışmalarımızın aslında bir karnesi. Köylere hizmet Götürme Birliği Encümenine seçildiğim için çok mutluyum. İnşallah görevde bulunacağımız 1 yıl süresinde yüzümüzün akıyla görev yapacağım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.