Kiralık ev kalmadı, fiyatlar uçtu!

Ekonomi 30.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kiralık ev kalmadı, fiyatlar uçtu!

Pandemi ile birlikte yaşam koşulları değişti. Yeni normal hayatla birlikte yasaklar kalktı, okullar ve üniversiteler Eylül’de açılmaya hazırlanıyor. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık ev arayışına girerken, kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. Bu yıl 10 bin yeni öğrencinin geleceği Çanakkale’de yıllık kira artış oranı yüzde 50ʹyi buldu.
Okulların yüz yüze eğitim ihtimalinin yükselmesiyle, gözler evlere çevrildi. Pandemi döneminde evleri boş kalan ev sahipleri, yoğunluk artınca fiyatları da arttırdı. Yoğun talep nedeniyle il genelinde kiralık evler de kalmadı. Pandemiyle birlikte üniversiteler uzaktan eğitime geçmiş, öğrenciler memleketine dönmüştü. Kent nüfusunun yarısından fazlasını kaplayan öğrencilerin şehri terk etmesi, evlerin de boş kalmasına sebep oldu. Evler uzun süre boş kalınca, ev sahipleri zararlarını karşılamak için ilk fırsatta fiyatları arttırdı. Okulların yüz yüze eğitime geçmesi konuşulurken, öğrenciler ev arayışına başladı. Talebe göre evlerin az olması hem fiyatların artışına hem de kiralanacak ev kalmamasına sebep oldu. Ev arayan öğrenciler, fiyatlar karşısında şok oldu. Henüz öğrencilerin tam olarak gelmediği kentte, kiralık ev kalmadı. Kiralık ev kalmaması dışında kalanların da oldukça pahalı olması, vatandaşları zor duruma soktu. Pandemi döneminde boş kalan evlerin zararını karşılamak isteyen ev sahipleri, evleri fahiş fiyatlara kiralıyor. Talepleri karşılayamadıklarını söyleyen emlakçılar, kiralık evlerin kalmamasından dolayı da fiyatların arttığını belirtiyor. Real Estate Kale Emlak Ofisi sahibi Uğurhan Çevirme, talebin yoğun olmasıyla mal sahiplerinin harekete geçtiğini ve fiyatların fazlasıyla yükseldiğini belirtti. Öğrencilerin henüz gelmemesine rağmen talepleri karşılayamadıklarını söyleyen Uğurhan Çevirme, ‘’İnsanlar yaşadıkları evi bile değiştiremiyor. Hiç kiralık daire yok. Evlerin olmamasından dolayı da kiralar yükseldi.’’ diye de ekledi. Eski 1+1 evlerin bile 900 liradan başladığını söyleyen Çevirme, buna rağmen mecburen evlerin tutulduğunu da belirtti. 10 Bin Öğrenci Geliyor Okulların açılma tarihinin belli olmasının ardından, yüz yüze eğitim hazırlıkları devam ediyor. Yüz yüze eğitim ihtimalinin artışıyla birlikte 10 bin yeni öğrenci şehre akın edecek. Okulların başlama tarihi yaklaştıkça öğrencilerin ev arayışı da başladı. Henüz şehre gelmeden kiralık evlerin bitmesi, şehre yeni gelecek öğrencileri ev bulamama konusunda korkutuyor. Fiyat artışına da sebep olan bu yoğunluk, ev sahiplerini de bir o kadar sevindiriyor.
Pandemi ile birlikte yaşam koşulları değişti. Yeni normal hayatla birlikte yasaklar kalktı, okullar ve üniversiteler Eylül’de açılmaya hazırlanıyor. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık ev arayışına girerken, kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. Bu yıl 10 bin yeni öğrencinin geleceği Çanakkale’de yıllık kira artış oranı yüzde 50ʹyi buldu.

Okulların yüz yüze eğitim ihtimalinin yükselmesiyle, gözler evlere çevrildi. Pandemi döneminde evleri boş kalan ev sahipleri, yoğunluk artınca fiyatları da arttırdı. Yoğun talep nedeniyle il genelinde kiralık evler de kalmadı.
Pandemiyle birlikte üniversiteler uzaktan eğitime geçmiş, öğrenciler memleketine dönmüştü. Kent nüfusunun yarısından fazlasını kaplayan öğrencilerin şehri terk etmesi, evlerin de boş kalmasına sebep oldu. Evler uzun süre boş kalınca, ev sahipleri zararlarını karşılamak için ilk fırsatta fiyatları arttırdı.
Okulların yüz yüze eğitime geçmesi konuşulurken, öğrenciler ev arayışına başladı. Talebe göre evlerin az olması hem fiyatların artışına hem de kiralanacak ev kalmamasına sebep oldu. Ev arayan öğrenciler, fiyatlar karşısında şok oldu. Henüz öğrencilerin tam olarak gelmediği kentte, kiralık ev kalmadı. Kiralık ev kalmaması dışında kalanların da oldukça pahalı olması, vatandaşları zor duruma soktu. Pandemi döneminde boş kalan evlerin zararını karşılamak isteyen ev sahipleri, evleri fahiş fiyatlara kiralıyor. Talepleri karşılayamadıklarını söyleyen emlakçılar, kiralık evlerin kalmamasından dolayı da fiyatların arttığını belirtiyor. Real Estate Kale Emlak Ofisi sahibi Uğurhan Çevirme, talebin yoğun olmasıyla mal sahiplerinin harekete geçtiğini ve fiyatların fazlasıyla yükseldiğini belirtti. Öğrencilerin henüz gelmemesine rağmen talepleri karşılayamadıklarını söyleyen Uğurhan Çevirme, ‘’İnsanlar yaşadıkları evi bile değiştiremiyor. Hiç kiralık daire yok. Evlerin olmamasından dolayı da kiralar yükseldi.’’ diye de ekledi. Eski 1+1 evlerin bile 900 liradan başladığını söyleyen Çevirme, buna rağmen mecburen evlerin tutulduğunu da belirtti.
10 Bin Öğrenci Geliyor
Okulların açılma tarihinin belli olmasının ardından, yüz yüze eğitim hazırlıkları devam ediyor. Yüz yüze eğitim ihtimalinin artışıyla birlikte 10 bin yeni öğrenci şehre akın edecek. Okulların başlama tarihi yaklaştıkça öğrencilerin ev arayışı da başladı. Henüz şehre gelmeden kiralık evlerin bitmesi, şehre yeni gelecek öğrencileri ev bulamama konusunda korkutuyor. Fiyat artışına da sebep olan bu yoğunluk, ev sahiplerini de bir o kadar sevindiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.