Kılıçdaroğlu’nun Var Dediğine, Yardımcısı Muharrem Erkek, Yok Diyor!

Siyaset 04.10.2022 - 13:19, Güncelleme: 04.10.2022 - 13:33
 

Kılıçdaroğlu’nun Var Dediğine, Yardımcısı Muharrem Erkek, Yok Diyor!

Geçtiğimiz yıllarda başörtüsünden “bez parçası” olarak bahseden, AK Parti hükümetinin başörtü yasağını kaldırdıktan sonra “Başörtüsü laikliğe aykırı, başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka aykırı, başını açıp üniversiteye gitmek devlet kuralı” diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM’ye kanun teklifi sunacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını bir televizyon programında değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek “başörtüsü sorununun aslında Türkiye’nin gündeminden çıktığının belirterek, “Aslında başörtüsü sorunu Türkiye’nin gündeminden çıktı ama bu sürekli istismar ediliyor. Ben Çanakkale milletvekiliyim Çanakkale kordonunda başı örtülü bir kızla, başı açık bir kız kol kola gezerler sohbet ederler ve herhangi bir sorun yaşamazlar. Gençler bu sorunu aştı toplum bu sorunu aştı” dedi. Erkek’in açıklamaları “asıl istismarı kim yapıyor?” diye soran AK Partili isimler tarafından tepkiyle karşılandı!  Erkek katıldığı programda şunları söyledi;  “Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra bir kız öğrencinin üniversitede başörtüsüyle ilgili problem yaşamasından dolayı YÖK başkanını arayıp siz nasıl eğitim hakkını engelleyebilirsiniz diye sordu. O dönemde çok net bir tavır ortaya koydu.  Aslında başörtüsü sorunu Türkiye’nin gündeminden çıktı ama bu sürekli istismar ediliyor. Kutsal din duygularını kesinlikle siyasete, devlet işlerini karıştırmamak lazım. Ama iktidar maalesef inanılmaz bir istismar içerisinde.Ben Çanakkale milletvekili Çanakkale kordonunda başı örtülü bir kızla açık kız kol kola gezerler sohbet ederler ve herhangi bir sorun yaşamazlar. Gençler bu sorunu aştı toplum bu sorunu aştı.  Ama genel başkanımız bu istismar önlemek için çok ciddi bir hamle yaptı. İşte herkes samimiyetini mecliste gösterecek. Bizim her zaman savunduğumuz şey yaşam tarzından, inancından dolayı kimse ötekileştirilemez. Helalleşme diyoruz 85 milyon insan huzur içinde barış içinde yaşasın istiyoruz. Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip özgürce yaşamak istiyoruz. “ CHP’nin bu çıkışına AK Partili isimler “samimiyetsizlik” diyerek tepki verdiler. AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar:  “Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur.  Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı.  Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi.  Yasak @RTErdogan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı.  Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır.” AK Parti Milletvekili Özlem Zengin  Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur.  Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükût edin.”
Geçtiğimiz yıllarda başörtüsünden “bez parçası” olarak bahseden, AK Parti hükümetinin başörtü yasağını kaldırdıktan sonra “Başörtüsü laikliğe aykırı, başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka aykırı, başını açıp üniversiteye gitmek devlet kuralı” diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM’ye kanun teklifi sunacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını bir televizyon programında değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek “başörtüsü sorununun aslında Türkiye’nin gündeminden çıktığının belirterek, “Aslında başörtüsü sorunu Türkiye’nin gündeminden çıktı ama bu sürekli istismar ediliyor. Ben Çanakkale milletvekiliyim Çanakkale kordonunda başı örtülü bir kızla, başı açık bir kız kol kola gezerler sohbet ederler ve herhangi bir sorun yaşamazlar. Gençler bu sorunu aştı toplum bu sorunu aştı” dedi. Erkek’in açıklamaları “asıl istismarı kim yapıyor?” diye soran AK Partili isimler tarafından tepkiyle karşılandı! 

Erkek katıldığı programda şunları söyledi; 

“Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra bir kız öğrencinin üniversitede başörtüsüyle ilgili problem yaşamasından dolayı YÖK başkanını arayıp siz nasıl eğitim hakkını engelleyebilirsiniz diye sordu. O dönemde çok net bir tavır ortaya koydu. 

Aslında başörtüsü sorunu Türkiye’nin gündeminden çıktı ama bu sürekli istismar ediliyor.

Kutsal din duygularını kesinlikle siyasete, devlet işlerini karıştırmamak lazım. Ama iktidar maalesef inanılmaz bir istismar içerisinde.Ben Çanakkale milletvekili Çanakkale kordonunda başı örtülü bir kızla açık kız kol kola gezerler sohbet ederler ve herhangi bir sorun yaşamazlar. Gençler bu sorunu aştı toplum bu sorunu aştı. 

Ama genel başkanımız bu istismar önlemek için çok ciddi bir hamle yaptı. İşte herkes samimiyetini mecliste gösterecek. Bizim her zaman savunduğumuz şey yaşam tarzından, inancından dolayı kimse ötekileştirilemez. Helalleşme diyoruz 85 milyon insan huzur içinde barış içinde yaşasın istiyoruz. Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip özgürce yaşamak istiyoruz. “

CHP’nin bu çıkışına AK Partili isimler “samimiyetsizlik” diyerek tepki verdiler.

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar: 

“Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur.  Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı.  Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi.  Yasak @RTErdogan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı.  Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır.”

AK Parti Milletvekili Özlem Zengin 

Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur.  Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükût edin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.