Kerem İRİÇ yazdı; Çekimser Meclis Üyeleri

Güncel 16.11.2014 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kerem İRİÇ yazdı; Çekimser Meclis Üyeleri

Geçtiğimiz haftanın şüphesiz  en önemli konusu AKFA meselesi oldu. AKFA meselesini bu kadar önemli kılan iki şey vardı . Birincisi; şehrin yeni cazibe merkezi haline gelen AVM, Vali Konağı, Özel İdareninin ihale ettiği 5 yıldızlı otel inşaatının bulunduğu alanda deniz sıfır bir arazi olması. İkincisi; projenin ortakları arasında CHP Milletvekili Serdar Soydan’ın da olması. AKFA dosyası daha önce bir kaç kez Çanakkale Meclisi gündemine gelmiş fakat projeye onay verilmemişti. Kasım ayında tekrar meclis gündemine gelen projede; 19 bin metrekare alanda, 14,5 metre yükseklikte, 5000 metrekare taban alanı olacak olan çarşı, otel ve home ofislerin bulunduğu proje, mevcut alanı beton yığını haline getirecek olmasına rağmen 12 evet, 10 ret ve 8 çekimser oy ile geçti. Dosya önümüzdeki ay tekrar belediye meclis gündemine gelecek ve ret oyu verenler neden ret verdiklerini anlatacaklar ve konu mahkemeye de gidecek. Önümüzdeki ay bu konuyu tekrar işleriz. Bir dipnot düşmek isterim; AKFA dosyasıyla ilgili olarak AK Partili Tülay Ömercioğlu oylamada HAYIR, AK Partili Ersin Aycibin EVET  oyu kullanmıştır, ikisini de tebrik ediyorum en azından diğer AK Partili meclis üyeleri gibi ÇEKİMSER kalmamış, bir irade göstermiş, sorumluluk almışlardır. Şimdi bu konuyu farklı bir yönüyle ele almak istiyorum. Belediye Meclisi, oy verdiğimiz “sorumluluk sahibi” temsilcilerimizin şehrin sorunlarına çözüm ürettiği bir merci. Sorumluluk sahibinin altını özellikle çizmek istiyorum.  Sorumluluk sahibi; meclis gündemine gelen konuların oylamasında EVET, veya HAYIR diyen kişidir. ÇEKİMSER diye oy kullanmak iradenin mecliste temsil edilememesi demektir. ÇEKİMSER; Oy vermekten, eğilim göstermekten veya bir şey yapmaktan kaçınan, kararsız, taraf olmayan kimse demek. İyi de oradaki meclis üyelerinin hepsinin bir tarafı yok mu bildiğim kadarıyla hepsi “doğrudan taraf” Efendim; “EVET veya HAYIR dersek verilen karar yarın mahkemelik olursa sorumu oluruz ve hakim karşısına çıkarız, bu yüzden bazı problemli durumlarda ÇEKİMSER  kalıyoruz” diyenler olabilir, bu şekilde savunma yapan temsilcilerimiz orada neden bulunduklarını tekrar gözden geçirmeliler...! Farklı konularda, duruma göre çekimser kalan CHP’li, MHP’li ve AK Partili meclis üyelerinde vatandaş soruyor; “demirden korkuyordunuz, neden trene bindiniz?”

Geçtiğimiz haftanın şüphesiz  en önemli konusu AKFA meselesi oldu. AKFA meselesini bu kadar önemli kılan iki şey vardı . Birincisi; şehrin yeni cazibe merkezi haline gelen AVM, Vali Konağı, Özel İdareninin ihale ettiği 5 yıldızlı otel inşaatının bulunduğu alanda deniz sıfır bir arazi olması. İkincisi; projenin ortakları arasında CHP Milletvekili Serdar Soydan’ın da olması.

AKFA dosyası daha önce bir kaç kez Çanakkale Meclisi gündemine gelmiş fakat projeye onay verilmemişti. Kasım ayında tekrar meclis gündemine gelen projede; 19 bin metrekare alanda, 14,5 metre yükseklikte, 5000 metrekare taban alanı olacak olan çarşı, otel ve home ofislerin bulunduğu proje, mevcut alanı beton yığını haline getirecek olmasına rağmen 12 evet, 10 ret ve 8 çekimser oy ile geçti.

Dosya önümüzdeki ay tekrar belediye meclis gündemine gelecek ve ret oyu verenler neden ret verdiklerini anlatacaklar ve konu mahkemeye de gidecek. Önümüzdeki ay bu konuyu tekrar işleriz. Bir dipnot düşmek isterim; AKFA dosyasıyla ilgili olarak AK Partili Tülay Ömercioğlu oylamada HAYIR, AK Partili Ersin Aycibin EVET  oyu kullanmıştır, ikisini de tebrik ediyorum en azından diğer AK Partili meclis üyeleri gibi ÇEKİMSER kalmamış, bir irade göstermiş, sorumluluk almışlardır.

Şimdi bu konuyu farklı bir yönüyle ele almak istiyorum.

Belediye Meclisi, oy verdiğimiz “sorumluluk sahibi” temsilcilerimizin şehrin sorunlarına çözüm ürettiği bir merci. Sorumluluk sahibinin altını özellikle çizmek istiyorum.  Sorumluluk sahibi; meclis gündemine gelen konuların oylamasında EVET, veya HAYIR diyen kişidir. ÇEKİMSER diye oy kullanmak iradenin mecliste temsil edilememesi demektir. ÇEKİMSER; Oy vermekten, eğilim göstermekten veya bir şey yapmaktan kaçınan, kararsız, taraf olmayan kimse demek. İyi de oradaki meclis üyelerinin hepsinin bir tarafı yok mu bildiğim kadarıyla hepsi “doğrudan taraf”

Efendim; “EVET veya HAYIR dersek verilen karar yarın mahkemelik olursa sorumu oluruz ve hakim karşısına çıkarız, bu yüzden bazı problemli durumlarda ÇEKİMSER  kalıyoruz” diyenler olabilir, bu şekilde savunma yapan temsilcilerimiz orada neden bulunduklarını tekrar gözden geçirmeliler...! Farklı konularda, duruma göre çekimser kalan CHP’li, MHP’li ve AK Partili meclis üyelerinde vatandaş soruyor; “demirden korkuyordunuz, neden trene bindiniz?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.