Kaşdemir; “Çanakkale Tam Bir Kültür ve Tarih Şehri Olacak”

Güncel 28.09.2014 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kaşdemir; “Çanakkale Tam Bir Kültür ve Tarih Şehri Olacak”

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ÇOMÜ TV’de yayınlanan gazeteci Kerem İriç’in hazırladı ÇOMÜ Özel programına katıldı Kaşdemir programda önemli açıklamalarda bulundu. Hamidiye tabyalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kaşdemir Hamidiye Tabyaları konusunda Bakanlığın ve Mehmet Daniş’in katkılarının büyük olduğunu, Çimenlik Kalesi, Hamidiye Tabyası, ve Troya müzesinin tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale’nin tam bir kültür ve tarih şehri olacağını söyledi. Kaşdemir; “Milletvekilliği makamı, bakanlık, belediye başkanlığı bugün yarın biter. Mutlaka biter. Dönüp baktığınız zaman ortaya bir eser koyabilmişseniz bunun keyfi bambaşkadır” dedi.
Kaşdemir’in ÇOMÜ Özel programında konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;  Hamidiye tabyaları bize tarihten kalan emanetlerdendir. Nesillere, bu kuşaklara kalan emanetleri korumak bizim en temel ve öncelikli görevimizdir. Hamidiye tabyaları tarihi sorumluluklarını yerine getirmiş, ama bugüne gelirken de bir yorgunluğa uğramış bir eserdir. Hamidiye tabyaları, restorasyon işi bittiği zaman, Çanakkale’nin merkezi olacak bir yerdir. Gerek entelektüel toplantıların yapılabildiği veya sohbetlerin yapılabildiği, bir yazarın kitaplarını imzalatabildiği, bir müzisyenin konser verebildiği, bir ressamın sergi açabildiği bir merkez haline gelecektir. Tabi ki burada, hükümetimizin, bakanlığımızın bu işi sahiplenmesi çok önemliydi. Yanlış hatırlamıyorsam yirmi trilyondan fazla bir rakama tekabül eden bir proje bu. Bu da az bir bedel, az bir meblağ değildir. Ama tarihe sahip çıkmak adına, tarihten gelen o güzelliği bugün bu kuşaklara aktarmak adına bence çok önemli bir projedir. Hamidiye tabyaları biliyorsunuz, Sultan Abdülhamit döneminde yaptırılmış ve o dönemdeki görevini yerine getirmiştir. Umut ediyorum ki 18 Mart 2015 tarihinden önce Çimenlik Kalesi, Hamidiye Tabyası, daha sonra Troya müzesiyle Çanakkale tam bir kültür ve tarih şehri olacaktır hayal ettiğimiz gibi. Ben Hamidiye Tabyalarını önümüzdeki süreçte gezmeyi düşünüyorum, son halini görmek istiyorum. Siyasette Önemli Olan Hizmet Yapabilmek, Ortaya Koyabilmektir Bu önemli eserin kazandırılmasında çok büyük emeği olan başta hükümetimize, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, Mehmet DANİŞ’e çok çok teşekkür ederiz. Hep beraber böyle bir eseri ortaya çıkarmış olacağız ki siyasette önemli olan hizmet yapabilmek, ortaya koyabilmektir. Milletvekilliği makamı, bakanlık, belediye başkanlığı bugün yarın biter. Mutlaka biter. Dönüp baktığınız zaman ortaya bir eser koyabilmişseniz bunun keyfi bambaşkadır. Adnan Menderes’in bir sözü var. Diyor ki; “Biz bu eserleri bitirdiğimiz zaman, bu işleri bıraktığımızda, gelip bu eserlerin gölgesinde serinleyebilirsek işte bizim için en büyük mutluluk o gün olacaktır.” Biz de aynı şeyi düşünüyoruz, biz bu makamlarda tabi ki kalıcı değiliz. Mutlaka bir gün bitecek. Sonra Çanakkale’ye döndüğümüzde, bizim yapımına katkı sağladığımız eserlerin gölgesinde bir çay yudumlamak herhalde keyiflerin ve mutlulukların en büyüğü olacaktır. Eser bırakmak istiyoruz, eser siyaseti yapmak istiyoruz. İnşallah göreceksiniz Çanakkale, 2015 yılıyla beraber bir atılım yılı olacak. Belki de 2015 yılı Çanakkale için altın yılların başlangıcı olacak. 2015 yılını çok önemsiyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bütün kamuoyunun takdiri ve desteğiyle de 2015 yılından sonraki Çanakkale’nin çok farklı bir Çanakkale olacağı inancını taşıyoruz. Burada hep beraberiz. Basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasetle… Hep beraber bir sinerji yaratmak istiyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum ama göreceksiniz ki 2015 yılında her şey çok farklı olacak.
AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ÇOMÜ TV’de yayınlanan gazeteci Kerem İriç’in hazırladı ÇOMÜ Özel programına katıldı Kaşdemir programda önemli açıklamalarda bulundu. Hamidiye tabyalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kaşdemir Hamidiye Tabyaları konusunda Bakanlığın ve Mehmet Daniş’in katkılarının büyük olduğunu, Çimenlik Kalesi, Hamidiye Tabyası, ve Troya müzesinin tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale’nin tam bir kültür ve tarih şehri olacağını söyledi. Kaşdemir; “Milletvekilliği makamı, bakanlık, belediye başkanlığı bugün yarın biter. Mutlaka biter. Dönüp baktığınız zaman ortaya bir eser koyabilmişseniz bunun keyfi bambaşkadır” dedi.

Kaşdemir’in ÇOMÜ Özel programında konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

 Hamidiye tabyaları bize tarihten kalan emanetlerdendir. Nesillere, bu kuşaklara kalan emanetleri korumak bizim en temel ve öncelikli görevimizdir. Hamidiye tabyaları tarihi sorumluluklarını yerine getirmiş, ama bugüne gelirken de bir yorgunluğa uğramış bir eserdir. Hamidiye tabyaları, restorasyon işi bittiği zaman, Çanakkale’nin merkezi olacak bir yerdir. Gerek entelektüel toplantıların yapılabildiği veya sohbetlerin yapılabildiği, bir yazarın kitaplarını imzalatabildiği, bir müzisyenin konser verebildiği, bir ressamın sergi açabildiği bir merkez haline gelecektir.

Tabi ki burada, hükümetimizin, bakanlığımızın bu işi sahiplenmesi çok önemliydi. Yanlış hatırlamıyorsam yirmi trilyondan fazla bir rakama tekabül eden bir proje bu. Bu da az bir bedel, az bir meblağ değildir. Ama tarihe sahip çıkmak adına, tarihten gelen o güzelliği bugün bu kuşaklara aktarmak adına bence çok önemli bir projedir. Hamidiye tabyaları biliyorsunuz, Sultan Abdülhamit döneminde yaptırılmış ve o dönemdeki görevini yerine getirmiştir. Umut ediyorum ki 18 Mart 2015 tarihinden önce Çimenlik Kalesi, Hamidiye Tabyası, daha sonra Troya müzesiyle Çanakkale tam bir kültür ve tarih şehri olacaktır hayal ettiğimiz gibi. Ben Hamidiye Tabyalarını önümüzdeki süreçte gezmeyi düşünüyorum, son halini görmek istiyorum.

Siyasette Önemli Olan Hizmet Yapabilmek, Ortaya Koyabilmektir

Bu önemli eserin kazandırılmasında çok büyük emeği olan başta hükümetimize, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, Mehmet DANİŞ’e çok çok teşekkür ederiz. Hep beraber böyle bir eseri ortaya çıkarmış olacağız ki siyasette önemli olan hizmet yapabilmek, ortaya koyabilmektir. Milletvekilliği makamı, bakanlık, belediye başkanlığı bugün yarın biter. Mutlaka biter. Dönüp baktığınız zaman ortaya bir eser koyabilmişseniz bunun keyfi bambaşkadır. Adnan Menderes’in bir sözü var. Diyor ki; “Biz bu eserleri bitirdiğimiz zaman, bu işleri bıraktığımızda, gelip bu eserlerin gölgesinde serinleyebilirsek işte bizim için en büyük mutluluk o gün olacaktır.” Biz de aynı şeyi düşünüyoruz, biz bu makamlarda tabi ki kalıcı değiliz. Mutlaka bir gün bitecek. Sonra Çanakkale’ye döndüğümüzde, bizim yapımına katkı sağladığımız eserlerin gölgesinde bir çay yudumlamak herhalde keyiflerin ve mutlulukların en büyüğü olacaktır. Eser bırakmak istiyoruz, eser siyaseti yapmak istiyoruz. İnşallah göreceksiniz Çanakkale, 2015 yılıyla beraber bir atılım yılı olacak. Belki de 2015 yılı Çanakkale için altın yılların başlangıcı olacak. 2015 yılını çok önemsiyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bütün kamuoyunun takdiri ve desteğiyle de 2015 yılından sonraki Çanakkale’nin çok farklı bir Çanakkale olacağı inancını taşıyoruz. Burada hep beraberiz. Basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasetle… Hep beraber bir sinerji yaratmak istiyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum ama göreceksiniz ki 2015 yılında her şey çok farklı olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.