‘Karina Deniz Kültürü Merkezi’ Gün Sayıyor

Eğitim 08.11.2021 - 11:07, Güncelleme: 08.11.2021 - 11:07
 

‘Karina Deniz Kültürü Merkezi’ Gün Sayıyor

Çanakkale Belediyesi, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel Önentaş A.Ş iş birliği ortak yürütülen Çanakkale’nin denizel ekosistemini tanıtmak, deniz ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak amacı kurulan Karina Deniz Kültürü Merkezi açılmaya gün sayıyor.
Çanakkale Belediyesi çalışmalarını yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine 5 Kasım  Cuma günü Karina Deniz Kültürü Merkezi ile devam etti. Barbaros Mahallesi’nde bulunan eski Yelken Kulübü alanında yapımı tamamlanarak kısa süre içerisinde açılması planlanan Karina Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Gökhan, burada yapılacak faaliyetler ve merkez binası düzenlemelerine ilişkin teknik personelden bilgi aldı. Kısa süre içerisinde kentliler ile kente gelen misafirlere hizmet verecek olan Karina Deniz Kültürü Merkezi projesi ile; Çanakkale bölgesine ait Denizel ekosistemi tanıtmak, kentlilerin yanı sıra özellikle de çocuk ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, sualtına Vr teknoloji ile dalış imkanı sağlamak, sualtı ve rüzgar sporlarını görünür kılmak amaçlanırken, öte yandan kente yeni rekreasyon alanı kazandırılacak. Merkez alanı, kapalı ve açık alan olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kapalı alanda akvaryum bölümü, alg üniteleri, Vr teknoloji bölümü, denizcilik bölümü, sergi ve koleksiyon bölümleri yer almaktadır. Açık alanda ise sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyeleri, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, dönemsel kamplar, deniz temalı oyun parkı, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları (rüzgarlar, balık türleri vb.) gibi faaliyet alanlarını kapsamaktadır.  
Çanakkale Belediyesi, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel Önentaş A.Ş iş birliği ortak yürütülen Çanakkale’nin denizel ekosistemini tanıtmak, deniz ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak amacı kurulan Karina Deniz Kültürü Merkezi açılmaya gün sayıyor.

Çanakkale Belediyesi çalışmalarını yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine 5 Kasım  Cuma günü Karina Deniz Kültürü Merkezi ile devam etti. Barbaros Mahallesi’nde bulunan eski Yelken Kulübü alanında yapımı tamamlanarak kısa süre içerisinde açılması planlanan Karina Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Gökhan, burada yapılacak faaliyetler ve merkez binası düzenlemelerine ilişkin teknik personelden bilgi aldı. Kısa süre içerisinde kentliler ile kente gelen misafirlere hizmet verecek olan Karina Deniz Kültürü Merkezi projesi ile; Çanakkale bölgesine ait Denizel ekosistemi tanıtmak, kentlilerin yanı sıra özellikle de çocuk ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, sualtına Vr teknoloji ile dalış imkanı sağlamak, sualtı ve rüzgar sporlarını görünür kılmak amaçlanırken, öte yandan kente yeni rekreasyon alanı kazandırılacak.
Merkez alanı, kapalı ve açık alan olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kapalı alanda akvaryum bölümü, alg üniteleri, Vr teknoloji bölümü, denizcilik bölümü, sergi ve koleksiyon bölümleri yer almaktadır. Açık alanda ise sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyeleri, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, dönemsel kamplar, deniz temalı oyun parkı, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları (rüzgarlar, balık türleri vb.) gibi faaliyet alanlarını kapsamaktadır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.