Kapsayıcı Kalkınma “Rehber İlke” Olmalı

Ekonomi 25.10.2021 - 16:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 16:44
 

Kapsayıcı Kalkınma “Rehber İlke” Olmalı

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Dünya Gazetesi’nde Didem Eryar Ünlü’nün ‘Yakın Plan’ isimli köşesine konuk oldu. Okyay, başta iklim krizi ve kadınların güçlendirilmesi olmak üzere birçok küresel meseleye ilişkin görüşlerini açıkladı. Dünya.com’da yer alan habere göre; Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Dünya Gazetesi’nde Didem Eryar Ünlü’nün ‘Yakın Plan’ isimli köşesine konuk oldu. İşte, Okyay’ın açıklamalarından satırbaşları:
“İklim değişikliği tarafında G20 liderlerinden beklentimiz, yalnızca iklim azaltmaya yönelik önlemleri finanse edip, geliştirmeleri ve yatırımları teşvik etmeleri değil; aynı zamanda sürdürülebilir modellerin benimsenmesinde engellerle karşılaşan ülke, bölge veya endüstrileri destekleyecek girişimler başlatması. İş hayatında kadının temsiliyetinin güçlendirilmesi ise öncelikle G20 liderlerinin, eşit terfi fırsatları gibi, esnek çalışma düzenlemelerinin uygulamada da daha adil sonuçlar doğurmasına yönelik politikalar hayata geçirmesi ve aynı zamanda kadınların sürece katılımının sıkı bir şekilde izlenmesi ve raporlanması konusundaki taahhütlerini artırmalarıyla mümkün.” “Paris Anlaşması sürdürülebilir üretime geçişi teşvik edecek” “Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylaması, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir sayfa açtığına işaret ediyor. Bu yeni sayfayı, iş dünyasının sürdürülebilir üretime geçiş ve sahiplenme süreçlerini de teşvik edecek bir başlangıç olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye anlaşmayı şerhle kabul ederek, finansman ve mutlak değer üzerinden emisyon azaltım yükümlülüklerinden kurtulmuş oldu. Bununla birlikte, anlaşmanın onaylanması asli hedef olan emisyon azaltımına uygun hareket etmeyi gerektiriyor. Anlaşmanın yalnızca imzalanmasının yeterli olmadığı, uygulamada da desteklenmesi gerektiği bir kez daha vurgulanmalı.” 65’inci yılımızı dönüm noktası olarak görüyoruz “Kale Grubu olarak yatırım odağımızda yer alan üç ana başlıktan birini sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm oluşturuyor. Markalarımızın İyi Bak Dünyana bakış açısıyla hayata geçirdikleri ve geçirecekleri tüm projelerin daha güzel bir geleceği şekillendirmek için ‘Kelebek Etkisi’ yaratabileceğine inanıyorum. Bu yaklaşımla 2022 yılında idrak edeceğimiz 65’inci yılımızda, Kale markasının temsil ettiği olguları, ürünlerden öte kavramlara, değerlere, hizmetlere taşımak istiyoruz. Bu anlamda 65’inci yılımızı bir dönüm noktası olarak görüyoruz. 64 yıldır sanayi ve üretimin ‘Kale’si olan Grubumuz, bundan sonra aynı zamanda düşünen, sunan, her zaman daha iyiyi savunan bir markaya evrilecek. 21. Yüzyılın rekabetçi koşullarına samimi bir şekilde uyum sağlayarak daha da güçleneceğiz…”
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Dünya Gazetesi’nde Didem Eryar Ünlü’nün ‘Yakın Plan’ isimli köşesine konuk oldu. Okyay, başta iklim krizi ve kadınların güçlendirilmesi olmak üzere birçok küresel meseleye ilişkin görüşlerini açıkladı. Dünya.com’da yer alan habere göre; Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Dünya Gazetesi’nde Didem Eryar Ünlü’nün ‘Yakın Plan’ isimli köşesine konuk oldu. İşte, Okyay’ın açıklamalarından satırbaşları:

“İklim değişikliği tarafında G20 liderlerinden beklentimiz, yalnızca iklim azaltmaya yönelik önlemleri finanse edip, geliştirmeleri ve yatırımları teşvik etmeleri değil; aynı zamanda sürdürülebilir modellerin benimsenmesinde engellerle karşılaşan ülke, bölge veya endüstrileri destekleyecek girişimler başlatması. İş hayatında kadının temsiliyetinin güçlendirilmesi ise öncelikle G20 liderlerinin, eşit terfi fırsatları gibi, esnek çalışma düzenlemelerinin uygulamada da daha adil sonuçlar doğurmasına yönelik politikalar hayata geçirmesi ve aynı zamanda kadınların sürece katılımının sıkı bir şekilde izlenmesi ve raporlanması konusundaki taahhütlerini artırmalarıyla mümkün.”

“Paris Anlaşması sürdürülebilir üretime geçişi teşvik edecek”

“Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylaması, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir sayfa açtığına işaret ediyor. Bu yeni sayfayı, iş dünyasının sürdürülebilir üretime geçiş ve sahiplenme süreçlerini de teşvik edecek bir başlangıç olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye anlaşmayı şerhle kabul ederek, finansman ve mutlak değer üzerinden emisyon azaltım yükümlülüklerinden kurtulmuş oldu. Bununla birlikte, anlaşmanın onaylanması asli hedef olan emisyon azaltımına uygun hareket etmeyi gerektiriyor. Anlaşmanın yalnızca imzalanmasının yeterli olmadığı, uygulamada da desteklenmesi gerektiği bir kez daha vurgulanmalı.”
65’inci yılımızı dönüm noktası olarak görüyoruz
Kale Grubu olarak yatırım odağımızda yer alan üç ana başlıktan birini sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm oluşturuyor. Markalarımızın İyi Bak Dünyana bakış açısıyla hayata geçirdikleri ve geçirecekleri tüm projelerin daha güzel bir geleceği şekillendirmek için ‘Kelebek Etkisi’ yaratabileceğine inanıyorum. Bu yaklaşımla 2022 yılında idrak edeceğimiz 65’inci yılımızda, Kale markasının temsil ettiği olguları, ürünlerden öte kavramlara, değerlere, hizmetlere taşımak istiyoruz. Bu anlamda 65’inci yılımızı bir dönüm noktası olarak görüyoruz. 64 yıldır sanayi ve üretimin ‘Kale’si olan Grubumuz, bundan sonra aynı zamanda düşünen, sunan, her zaman daha iyiyi savunan bir markaya evrilecek. 21. Yüzyılın rekabetçi koşullarına samimi bir şekilde uyum sağlayarak daha da güçleneceğiz…”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.