Kapalı Kapılar Arkasında Süreç Yürütülmesini Kabul Etmiyoruz

Eğitim 13.12.2021 - 12:02, Güncelleme: 13.12.2021 - 12:02
 

Kapalı Kapılar Arkasında Süreç Yürütülmesini Kabul Etmiyoruz

Milli Eğitim Şurası’nda öğretmenlerle ilgili alınan kararlar TBMM gelmeden öğretmenler sahaya inerek taleplerini iletti. Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Demirbaş da Meslek Kanunu için öğretmenlerin taleplerini sıralayarak destek istedi.
Eğitimle ilgili sık sık değişiklik yapılıyor. Son olarak Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda, öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemeler gündeme getirilmişti. 750 bin kadrolu, 110 bin sözleşmeli öğretmen ile okul müdür ve müdür yardımcılarından oluşan 90 bin yöneticinin gözü kulağı önümüzdeki günlerde TBMM’de olacak olan Öğretmenlik Meslek Kanununa çevirilmiş durumda. Sendikalar ise yapılacak görüşmelere destek olacak nitelikteki tespit ve taleplerini paylaşmaya devam ediyor. Eğitimciler taleplerin iletmek üzere kordonda bulunan Truva atı önünde toplandı. Basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Demirbaş,  öğretmenlerin ve eğitim camiasını taleplerini dile getirdi.  Demirbaş, yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak Öğretmenlik Meslek Kanununa değinerek “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı ilk olarak 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda duyurulmuştu. Tam Meslek Kanunu unutuldu mu? diye sorarken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 23 Kasım 2021 tarihinde ‘Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız’ dedi. Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu’nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında Bakanlık’tan bir an önce adım atmasını bekliyoruz” dedi.
Milli Eğitim Şurası’nda öğretmenlerle ilgili alınan kararlar TBMM gelmeden öğretmenler sahaya inerek taleplerini iletti. Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Demirbaş da Meslek Kanunu için öğretmenlerin taleplerini sıralayarak destek istedi.

Eğitimle ilgili sık sık değişiklik yapılıyor. Son olarak Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda, öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemeler gündeme getirilmişti. 750 bin kadrolu, 110 bin sözleşmeli öğretmen ile okul müdür ve müdür yardımcılarından oluşan 90 bin yöneticinin gözü kulağı önümüzdeki günlerde TBMM’de olacak olan Öğretmenlik Meslek Kanununa çevirilmiş durumda. Sendikalar ise yapılacak görüşmelere destek olacak nitelikteki tespit ve taleplerini paylaşmaya devam ediyor.
Eğitimciler taleplerin iletmek üzere kordonda bulunan Truva atı önünde toplandı. Basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Demirbaş,  öğretmenlerin ve eğitim camiasını taleplerini dile getirdi.  Demirbaş, yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak Öğretmenlik Meslek Kanununa değinerek “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı ilk olarak 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda duyurulmuştu. Tam Meslek Kanunu unutuldu mu? diye sorarken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 23 Kasım 2021 tarihinde ‘Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız’ dedi. Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu’nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında Bakanlık’tan bir an önce adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.