İşçiler greve gidiyor!

Güncel 05.07.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

İşçiler greve gidiyor!

Disk/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Gelibolu Belediyesi ile sendikaları arasında yaklaşık 6 ay önce başlayan toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı aldıklarını duyurdu.
“Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Personel Ltd. Şti. dönem başkanlığını yürüten Gelibolu Belediyesi ile Sendikamız arasında yaklaşık 6 ay önce başlamış olan Toplu Sözleşme süreci, resmi herhangi bir görüşme yapılmadan Arabulucu sürecine girmiş, ancak İşveren Arabulucu görüşmesine de gelmeyerek 23 çalışanını görmezden gelmiştir. Bu süreçte resmi olmayan görüşmeler yapılmış, Gelibolu Belediyesine bağlı diğer şirketler ile başka sendikalar arasında yapılan Toplu İş sözleşmesi üyelerimize dayatılmaya çalışılmıştır. Bizler 696 Sayılı KHK ile hakları sınırlandırılan, % 4 zamlar ile enflasyon altında ezilen emekçileriz. Gecesini gündüzüne katarak salgına rağmen çalışan emekçiler olarak talebimiz geçinebileceğimiz ücretlerdir. Dört gözle imzalanacak olan Toplu İş Sözleşmesini bekleyen emekçiler, ücret ve diğer sosyal yardımlardaki iyileştirmelerle geçinebilecekleri ücretleri sonuna kadar hak etmektedirler. Bizler 696 Sayılı KHK ile sınırlandırılan haklarımızın ve bu dönemde yaşadığımız maddi kaybın telafi edilmesini beklerken ne yazık ki emekçinin talebi yok sayılmıştır. Yaşanan tüm bu olaylar neticesinde, Tabanımızdan aldığımız güç ile 15.06.2021 tarihinde Genel Merkezimizin almış olduğu grev kararını yine 15.06.2021 tarihinde işyerine astık. Üyelerimizin yazılı başvurusu ile İşkur İl Müdürlüğü tarafından 22.06.2021 Salı günü yapılan grev oylamasına katılan üyelerimiz Yüksek Hakem Kurulu’na gidilmesine oy birliği ile karar vermiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş Saygılarımızla.” 
Disk/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Gelibolu Belediyesi ile sendikaları arasında yaklaşık 6 ay önce başlayan toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı aldıklarını duyurdu.

“Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Personel Ltd. Şti. dönem başkanlığını yürüten Gelibolu Belediyesi ile Sendikamız arasında yaklaşık 6 ay önce başlamış olan Toplu Sözleşme süreci, resmi herhangi bir görüşme yapılmadan Arabulucu sürecine girmiş, ancak İşveren Arabulucu görüşmesine de gelmeyerek 23 çalışanını görmezden gelmiştir. Bu süreçte resmi olmayan görüşmeler yapılmış, Gelibolu Belediyesine bağlı diğer şirketler ile başka sendikalar arasında yapılan Toplu İş sözleşmesi üyelerimize dayatılmaya çalışılmıştır.

Bizler 696 Sayılı KHK ile hakları sınırlandırılan, % 4 zamlar ile enflasyon altında ezilen emekçileriz. Gecesini gündüzüne katarak salgına rağmen çalışan emekçiler olarak talebimiz geçinebileceğimiz ücretlerdir.

Dört gözle imzalanacak olan Toplu İş Sözleşmesini bekleyen emekçiler, ücret ve diğer sosyal yardımlardaki iyileştirmelerle geçinebilecekleri ücretleri sonuna kadar hak etmektedirler. Bizler 696 Sayılı KHK ile sınırlandırılan haklarımızın ve bu dönemde yaşadığımız maddi kaybın telafi edilmesini beklerken ne yazık ki emekçinin talebi yok sayılmıştır.

Yaşanan tüm bu olaylar neticesinde, Tabanımızdan aldığımız güç ile 15.06.2021 tarihinde Genel Merkezimizin almış olduğu grev kararını yine 15.06.2021 tarihinde işyerine astık. Üyelerimizin yazılı başvurusu ile İşkur İl Müdürlüğü tarafından 22.06.2021 Salı günü yapılan grev oylamasına katılan üyelerimiz Yüksek Hakem Kurulu’na gidilmesine oy birliği ile karar vermiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş

Saygılarımızla.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.