“Yıl sonuna kadar 50 gemi gelmesini istiyoruz”

Ekonomi 23.01.2023 - 13:05, Güncelleme: 23.01.2023 - 13:05
 

“Yıl sonuna kadar 50 gemi gelmesini istiyoruz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 No’lu Meslek Grubu Üyeleri, kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Kahvaltıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik ve Turgay Kılıç, Meclis Üyesi Hakan Doğan Kayalı, 15 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Gaga ve Başkan Yardımcısı İkbal Akça ve sektör temsilcileri hazır bulundu. Çanakkale TSO 15 No’lu Meslek Grubu’nda yer alan; turizm, seyahat acentesi, araç kiralama, liman işletme ve deniz taşımacılığı, kargo-lojistik, soğuk hava deposu ve şehirlerarası otobüs işletmeleri sektörleri ile ilgili gelişmeler ve sorunlar görüşüldü. Kahvaltının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; Çanakkale’de vize işlemlerinin kolaylıkla halledilebilmesi için Cosmos ile yapılan görüşmelerden ve Balkan Ülkeleri ile ticari ve turizm ilişkilerin geliştirilmesi için Trakya Bölgesi’ndeki illerle yapılan görüşmelerden bahsetti. Çanakkale TSO tarafından yapılması planlanan “Gastronomi Evi” projesine de değinen Ahmet Çelik sözlerini; “Gastronomi Evi’nin en iyi şekilde kurulabilmesi için yerinde incelemelerde bulunduk. Hayalimiz, Çanakklemize özgü yemeklerin sunulabileceği, yöresel ürünlerimizi tanıtabileceğimiz ve bu ürünlerin satışının yapılabileceği showroomu da içinde bulunduran bir merkez kurmak. Böyle bir projenin de gerçekleşmesi ile 2023 – 2024 yılında Çanakkale çok hareketlenecek” diye sürdürdü. Kahvaltı, Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç’ın konuşmasıyla devam ederken Kılıç;15 No’lu Meslek Grubu’nun Çanakkale için önemini, yeni dönemde sosyal projelere daha fazla zaman ayrılacağını ve yeni hedefler belirleneceğini vurguladı. Kahvaltıda konuşan Çanakkale Liman İşletmeleri Genel Müdürü Berkan Özkan, yılsonuna kadar Çanakkale’ye 50 cruise gemisinin gelmesini istediklerini belirterek; “Çanakkale’nin sektör temsilcileri olarak hedefimiz yıl boyunca 17-18 bin civarı cruise yolcusunun şehrimize gelmesini sağlamak olmalı” dedi. Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik de Kepez Limanı’na yanaşacak cruise gemilerinin kente katkı sağlama konusunda büyük bir kaynak olduğunu vurgulayarak; “Gemiden inen yolcular için liman çevresinde ve şehir içinde kiosk veya bilgilendirme panolarının konulmasını sağlamalıyız. Ayrıca yürüyüş & bisiklet yolu, restoranların çeşitlendirilmesi ve çevresel düzenlenmelerin yapılması kentimizi turistler için daha ilgi çekici hale getirecektir. Bu konuların iyileştirmesi için belediye ile sürekli irtibat halindeyiz” dedi. Çanakkale TSO 15 No’lu Meslek Grubu Üyeleri’nin gündeme getirdiği; Otogar altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi, Çanakkale Şehir Otogar’ı ile ilgili problemler ve üyelerin otopark talepleri, şehir merkezinde bulunan Truva Atı’na yakın lokasyondaki acentelerin ve araç kiralama firmalarının araçlarının bekleme alanları başlıklarındaki sorunlar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.  
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 No’lu Meslek Grubu Üyeleri, kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Kahvaltıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik ve Turgay Kılıç, Meclis Üyesi Hakan Doğan Kayalı, 15 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Gaga ve Başkan Yardımcısı İkbal Akça ve sektör temsilcileri hazır bulundu.
Çanakkale TSO 15 No’lu Meslek Grubu’nda yer alan; turizm, seyahat acentesi, araç kiralama, liman işletme ve deniz taşımacılığı, kargo-lojistik, soğuk hava deposu ve şehirlerarası otobüs işletmeleri sektörleri ile ilgili gelişmeler ve sorunlar görüşüldü. Kahvaltının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; Çanakkale’de vize işlemlerinin kolaylıkla halledilebilmesi için Cosmos ile yapılan görüşmelerden ve Balkan Ülkeleri ile ticari ve turizm ilişkilerin geliştirilmesi için Trakya Bölgesi’ndeki illerle yapılan görüşmelerden bahsetti. Çanakkale TSO tarafından yapılması planlanan “Gastronomi Evi” projesine de değinen Ahmet Çelik sözlerini; “Gastronomi Evi’nin en iyi şekilde kurulabilmesi için yerinde incelemelerde bulunduk. Hayalimiz, Çanakklemize özgü yemeklerin sunulabileceği, yöresel ürünlerimizi tanıtabileceğimiz ve bu ürünlerin satışının yapılabileceği showroomu da içinde bulunduran bir merkez kurmak. Böyle bir projenin de gerçekleşmesi ile 2023 – 2024 yılında Çanakkale çok hareketlenecek” diye sürdürdü. Kahvaltı, Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç’ın konuşmasıyla devam ederken Kılıç;15 No’lu Meslek Grubu’nun Çanakkale için önemini, yeni dönemde sosyal projelere daha fazla zaman ayrılacağını ve yeni hedefler belirleneceğini vurguladı.
Kahvaltıda konuşan Çanakkale Liman İşletmeleri Genel Müdürü Berkan Özkan, yılsonuna kadar Çanakkale’ye 50 cruise gemisinin gelmesini istediklerini belirterek; “Çanakkale’nin sektör temsilcileri olarak hedefimiz yıl boyunca 17-18 bin civarı cruise yolcusunun şehrimize gelmesini sağlamak olmalı” dedi.
Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik de Kepez Limanı’na yanaşacak cruise gemilerinin kente katkı sağlama konusunda büyük bir kaynak olduğunu vurgulayarak; “Gemiden inen yolcular için liman çevresinde ve şehir içinde kiosk veya bilgilendirme panolarının konulmasını sağlamalıyız. Ayrıca yürüyüş & bisiklet yolu, restoranların çeşitlendirilmesi ve çevresel düzenlenmelerin yapılması kentimizi turistler için daha ilgi çekici hale getirecektir. Bu konuların iyileştirmesi için belediye ile sürekli irtibat halindeyiz” dedi.
Çanakkale TSO 15 No’lu Meslek Grubu Üyeleri’nin gündeme getirdiği; Otogar altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi, Çanakkale Şehir Otogar’ı ile ilgili problemler ve üyelerin otopark talepleri, şehir merkezinde bulunan Truva Atı’na yakın lokasyondaki acentelerin ve araç kiralama firmalarının araçlarının bekleme alanları başlıklarındaki sorunlar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.