Çanlı Kadınlar Üretip Satıyor

İlçeler 23.01.2023 - 13:03, Güncelleme: 23.01.2023 - 13:03
 

Çanlı Kadınlar Üretip Satıyor

Çan Atatürk Şehir Meydanı’nda bulunan Çan Belediyesi Sanat Galerisi’nde her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan üretici kadınlar pazarı Çanlı kadınların ekonomisine katkı sunuyor.
Üreten kadınlar; tamamı kendilerine ait el işi, oyma ya da iğne oyası ürünleri satarak hem kazanıyorlar hem de eşlerine dostlarına hatıra bırakıyorlar. Üretici kadınlar pazarında üreten kadınlardan birisi Ümmehan Haylu, 20 yıldır üretim yaptığını belirtti. Ev ayakkabısının yanı sıra, cips kutularından örme kalemlikler, iğne oyasından banyo lifleri,çocuk oyuncakları ve tülbentler üreten Haylu, Çan simgesi olsun ve hediyelik olarak Çan’a dışarıdan gelen misafirler tarafından alınabilsin diye Çanspor renkleri ile Çan simgeli anahtarlıklar da üretiyor.  Üreticilerden Sevcan Yumuk ise, duvar resimleri, duvar süsleri, ve tabloların yanı sıra doğal taşlardan kolye ve bileklikler, tesbihler üreterek ürünleri ile dikkat çekiyor. Üretici kadınlar pazarında oyaların yanı sıra ev yapımı konserve, turşu, makarna, kuskus, sirke, reçel, salça, tarhana gibi ürünlerin de satışı gerçekleştiriliyor. Üreten kadınlardan biri olan ve pazarda tezgahı bulunan Şükriye Önder ise, tamamen kendi üretimi ile iğne oyası patikler, banyo lifleri, çetikler, şallar, yelekler, süeterler üretiyor. Çocuklara Minion gibi oyuncaklar da üreten ve dışarıdan sipariş de alabildiklerini belirten Önder, tüm yurttaşları pazara davet etti. Üretici kadınlar pazarının Çan Belediyesi tarafından desteklendiğini belirten Önder, “Çan Belediyesi destekli güzel bir proje. Çok katılmak isteyenler de oluyor. Eğer üreten kadın varsa kesinlikle gelsin biz burada bir aile gibiyiz” dedi. 
Çan Atatürk Şehir Meydanı’nda bulunan Çan Belediyesi Sanat Galerisi’nde her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan üretici kadınlar pazarı Çanlı kadınların ekonomisine katkı sunuyor.

Üreten kadınlar; tamamı kendilerine ait el işi, oyma ya da iğne oyası ürünleri satarak hem kazanıyorlar hem de eşlerine dostlarına hatıra bırakıyorlar. Üretici kadınlar pazarında üreten kadınlardan birisi Ümmehan Haylu, 20 yıldır üretim yaptığını belirtti. Ev ayakkabısının yanı sıra, cips kutularından örme kalemlikler, iğne oyasından banyo lifleri,çocuk oyuncakları ve tülbentler üreten Haylu, Çan simgesi olsun ve hediyelik olarak Çan’a dışarıdan gelen misafirler tarafından alınabilsin diye Çanspor renkleri ile Çan simgeli anahtarlıklar da üretiyor. 
Üreticilerden Sevcan Yumuk ise, duvar resimleri, duvar süsleri, ve tabloların yanı sıra doğal taşlardan kolye ve bileklikler, tesbihler üreterek ürünleri ile dikkat çekiyor. Üretici kadınlar pazarında oyaların yanı sıra ev yapımı konserve, turşu, makarna, kuskus, sirke, reçel, salça, tarhana gibi ürünlerin de satışı gerçekleştiriliyor. Üreten kadınlardan biri olan ve pazarda tezgahı bulunan Şükriye Önder ise, tamamen kendi üretimi ile iğne oyası patikler, banyo lifleri, çetikler, şallar, yelekler, süeterler üretiyor. Çocuklara Minion gibi oyuncaklar da üreten ve dışarıdan sipariş de alabildiklerini belirten Önder, tüm yurttaşları pazara davet etti. Üretici kadınlar pazarının Çan Belediyesi tarafından desteklendiğini belirten Önder, “ Çan Belediyesi destekli güzel bir proje. Çok katılmak isteyenler de oluyor. Eğer üreten kadın varsa kesinlikle gelsin biz burada bir aile gibiyiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.