İki Kruvaziyer Gemisiyle Çanakkale’ye 950 Turist Geldi

Ekonomi 29.08.2022 - 12:07, Güncelleme: 29.08.2022 - 12:07
 

İki Kruvaziyer Gemisiyle Çanakkale’ye 950 Turist Geldi

Çanakkale kruvaziyer turizminde tarihi yıllarından birini yaşıyor. Önceki gün Kepez Limanına yanaşan iki gemi kente 950 turist getirdi.
Devasa turist gemilerinin uğrak limanlarından birisi olan Çanakkale Limanı, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kepez Limanı aynı gün, 228 metre uzunluğunda ve 34 metre genişliğindeki Norveç bayraklı 'Viking Sky' ile 108 metre uzunluğundaki ‘Seadream I’ adlı gemiler halat bağladı. Gemiden inen çoğu ABD’li ve İngiliz turistler otobüslerle Troya Antik Kenti, Assos, Gelibolu Yarımadası gibi tarihi ve ören yerlerinde gitti. Kent merkezinde gezmeyi tercih edenler de oldu. Çanakkale Limanından yapılan açıklamada, “Kavala’dan gelen ‘Seadream I’ ve Kuşadası’ndan gelen ‘Viking Sky’ isimli kruvaziyer gemileri ile bizi ziyaret eden 950 misafirimizi limanımızda ağırladık. Keyifli bir günün ardından her iki gemiyi de İstanbul’a uğrak yapmak üzere uğurladık” ifadelerine yer verildi.
Çanakkale kruvaziyer turizminde tarihi yıllarından birini yaşıyor. Önceki gün Kepez Limanına yanaşan iki gemi kente 950 turist getirdi.

Devasa turist gemilerinin uğrak limanlarından birisi olan Çanakkale Limanı, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kepez Limanı aynı gün, 228 metre uzunluğunda ve 34 metre genişliğindeki Norveç bayraklı 'Viking Sky' ile 108 metre uzunluğundaki ‘Seadream I’ adlı gemiler halat bağladı. Gemiden inen çoğu ABD’li ve İngiliz turistler otobüslerle Troya Antik Kenti, Assos, Gelibolu Yarımadası gibi tarihi ve ören yerlerinde gitti. Kent merkezinde gezmeyi tercih edenler de oldu.
Çanakkale Limanından yapılan açıklamada, “Kavala’dan gelen ‘Seadream I’ ve Kuşadası’ndan gelen ‘Viking Sky’ isimli kruvaziyer gemileri ile bizi ziyaret eden 950 misafirimizi limanımızda ağırladık. Keyifli bir günün ardından her iki gemiyi de İstanbul’a uğrak yapmak üzere uğurladık” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.