ÇOMÜ’de boş kontenjan kalmadı

Eğitim 29.08.2022 - 12:06, Güncelleme: 29.08.2022 - 12:06
 

ÇOMÜ’de boş kontenjan kalmadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni Tıp Fakültesi’nde gerçekleşti. İlk 5 öğrencinin kaydının yapıldığı törende kaydı yapılan öğrencilere kimlik kartları teslim edildi. Kayıt olan ilk 5 öğrenciden 4’ünün ikamet yerlerinin Çanakkale olması ise ekonomik krizin ve artan eğitim öğretim masraflarının tercihleri etkilediğini gözler önüne serdi. Şahin, öğrenciler ve velilerin katıldı. 20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ’de toplam yerleşme doluluğu ise yüzde 99,58 olacak şekilde 10.036 öğrenci yeni kayıt yaptıracak.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Terzioğlu Yerleşkesi Tıp Fakültesi’nin dekanlık binasında gerçekleşti. Kayıt törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş ve Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, öğrenciler ve velilerin katıldı. 20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ’de toplam yerleşme doluluğu ise yüzde 99,58 olacak şekilde 10.036 öğrenci yeni kayıt yaptıracak.  “BİZ ÇOMÜ’YÜ TÜRKİYE’DE BİR MARKA YAPMAK İSTİYORUZ”  Öğrencilere hiç durmadan çalışmaları gerektiğini öğütleyen ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat  yaptığı konuşmada şu başlıklara vurgu yaptı:  “Yeni dönemde öğrencilerimizin tümüne başarılar diliyoruz. Çanakkale artık çok tercih edilen, güzel ve rahatlıkla herkesin sokaklarında dolaşabildiği, özgürlüğün, hoşgörünün olduğu bir şehir. Ama biz yine de öğrencilerimize gece gündüz durmadan çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Üniversitelerini çok sevsinler. Çünkü biz, ÇOMÜ’yü Türkiye’de bir marka yapmak istiyoruz bu da öğrencilerimiz ve hocalarımızla olur.”  OTOBÜSE DE BİNECEĞİM DERSE DE GİRECEĞİM   “Ben şimdiden tek tek sokaklarından otobüslerine bineceğimi ve onlarla derslerine gideceğimi söylemiş olayım, aktif bir dönem olacak. Çünkü bizim geleceğimiz öğrenciler. Biz onlara ne kadar el uzatırsak onlar da o kadar koşarak gelecek. Sorun Z kuşağında değil X kuşağında…  Eğer X kuşağı iyi örnek olursa Z kuşağı geleceğimizin teminatı olacaktır.”  ÖĞRENCİLER YOĞUN ÇALIŞMALARININ KARŞILIĞINI ALDI İlk kayıt olan öğrenci Başak Bostancı, “Çok heyecanlıyım, buralarda olacağımı hiç düşünmezdim gerçekten. Bu sene çok çabaladım ve karşılığını alabilmek beni çok mutlu etti” ifadeleriyle memnuniyeti dile getirdi.  ÖĞRENCİLER ARTIK YAŞADIĞI ŞEHİRDE OKUYOR İlk 5 öğrencinin kaydının yapıldığı törende sırasıyla; Yağmur İduğ, Eylül Ecem Esmer, Alper Güngör ve Hatice Okumuş’un kayıtları yapılarak, öğrenci kimlik kartları teslim edildi. Kayıt olan ilk 5 öğrenciden 4’ünün hali hazırda Çanakkale’de yaşıyor olması ise dikkatleri çekerek, öğrencilerin artık şehir dışını tercih etmediğine işaret etti.  YERLEŞME KONTENJANI 99,58 İLE TAMAMEN DOLULUĞA YAKIN Öte yandan, ÇOMÜ’nün lisans ve önlisans toplam kontenjanının 10 bin 78 olduğu ve 10 bin 36’sına öğrenci yerleştiği bilgisine ulaşıldı. En düşük doluluk oranı yüzde 88 ile Mühendislik Fakültesi oldu. Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ndeki 98,41; Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki 99,66 ve Lapseki Meslek Yüksekokulu’ndaki yüzde 99,58’lik oranlar dışında yüzde yüz kontenjan doluluğu olduğu görüldü. Toplam yerleşme doluluğu ise, yüzde 99,58 olarak açıklandı. 26 Ağustos’un ardından yerleşmenin ardından kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı net bir şekilde görülebilecek.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni Tıp Fakültesi’nde gerçekleşti. İlk 5 öğrencinin kaydının yapıldığı törende kaydı yapılan öğrencilere kimlik kartları teslim edildi. Kayıt olan ilk 5 öğrenciden 4’ünün ikamet yerlerinin Çanakkale olması ise ekonomik krizin ve artan eğitim öğretim masraflarının tercihleri etkilediğini gözler önüne serdi. Şahin, öğrenciler ve velilerin katıldı. 20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ’de toplam yerleşme doluluğu ise yüzde 99,58 olacak şekilde 10.036 öğrenci yeni kayıt yaptıracak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Terzioğlu Yerleşkesi Tıp Fakültesi’nin dekanlık binasında gerçekleşti.
Kayıt törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş ve Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, öğrenciler ve velilerin katıldı.
20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ’de toplam yerleşme doluluğu ise yüzde 99,58 olacak şekilde 10.036 öğrenci yeni kayıt yaptıracak.
 “BİZ ÇOMÜ’YÜ TÜRKİYE’DE BİR MARKA YAPMAK İSTİYORUZ” 
Öğrencilere hiç durmadan çalışmaları gerektiğini öğütleyen ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat  yaptığı konuşmada şu başlıklara vurgu yaptı:
 “Yeni dönemde öğrencilerimizin tümüne başarılar diliyoruz. Çanakkale artık çok tercih edilen, güzel ve rahatlıkla herkesin sokaklarında dolaşabildiği, özgürlüğün, hoşgörünün olduğu bir şehir. Ama biz yine de öğrencilerimize gece gündüz durmadan çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Üniversitelerini çok sevsinler. Çünkü biz, ÇOMÜ’yü Türkiye’de bir marka yapmak istiyoruz bu da öğrencilerimiz ve hocalarımızla olur.”
 OTOBÜSE DE BİNECEĞİM DERSE DE GİRECEĞİM
  “Ben şimdiden tek tek sokaklarından otobüslerine bineceğimi ve onlarla derslerine gideceğimi söylemiş olayım, aktif bir dönem olacak. Çünkü bizim geleceğimiz öğrenciler. Biz onlara ne kadar el uzatırsak onlar da o kadar koşarak gelecek. Sorun Z kuşağında değil X kuşağında…  Eğer X kuşağı iyi örnek olursa Z kuşağı geleceğimizin teminatı olacaktır.”
 ÖĞRENCİLER YOĞUN ÇALIŞMALARININ KARŞILIĞINI ALDI
İlk kayıt olan öğrenci Başak Bostancı, “Çok heyecanlıyım, buralarda olacağımı hiç düşünmezdim gerçekten. Bu sene çok çabaladım ve karşılığını alabilmek beni çok mutlu etti” ifadeleriyle memnuniyeti dile getirdi.
 ÖĞRENCİLER ARTIK YAŞADIĞI ŞEHİRDE OKUYOR
İlk 5 öğrencinin kaydının yapıldığı törende sırasıyla; Yağmur İduğ, Eylül Ecem Esmer, Alper Güngör ve Hatice Okumuş’un kayıtları yapılarak, öğrenci kimlik kartları teslim edildi. Kayıt olan ilk 5 öğrenciden 4’ünün hali hazırda Çanakkale’de yaşıyor olması ise dikkatleri çekerek, öğrencilerin artık şehir dışını tercih etmediğine işaret etti.
 YERLEŞME KONTENJANI 99,58 İLE TAMAMEN DOLULUĞA YAKIN
Öte yandan, ÇOMÜ’nün lisans ve önlisans toplam kontenjanının 10 bin 78 olduğu ve 10 bin 36’sına öğrenci yerleştiği bilgisine ulaşıldı. En düşük doluluk oranı yüzde 88 ile Mühendislik Fakültesi oldu. Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ndeki 98,41; Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki 99,66 ve Lapseki Meslek Yüksekokulu’ndaki yüzde 99,58’lik oranlar dışında yüzde yüz kontenjan doluluğu olduğu görüldü. Toplam yerleşme doluluğu ise, yüzde 99,58 olarak açıklandı. 26 Ağustos’un ardından yerleşmenin ardından kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı net bir şekilde görülebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.