“Kapı Kapı Gezerek Duygu İstismarcılığı Yani Ajitasyon Yapanlara İnanmayın”

Yaşam 25.04.2022 - 13:58, Güncelleme: 25.04.2022 - 13:58
 

“Kapı Kapı Gezerek Duygu İstismarcılığı Yani Ajitasyon Yapanlara İnanmayın”

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular yoğun şikâyet aldıklarını ifade ederek vatandaşları uyardı
Ramazan Ayı’nı fırsat bilerek kapı kapı dolaşan dolandırıcılar,  engelli derneklerinin isimlerini kullanarak, vatandaşlardan fitre ve zekât parası toplamaya başladı. Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular yoğun şikâyet aldıklarını ifade ederek vatandaşları uyardı ve  “ Engelli vatandaşlarımıza yardım edilecek ise engelli dernekleri ile birebir irtibat kurmaları veya engelli vatandaşlarımıza birebir kendileri yardımcı olmaları önemle rica olunur. Bu tür kapı kapı gezen duygu sömüren ajitasyon yapan iktisadi işletmelere, modern dilencilere, itibar edilmemesini isteriz. Engellilerimiz dilenci değildir; fırsat verildiğinde her türlü işin üstesinden gelen azimli bireylerdir” şeklinde konuştu. Ramazan Ayı’nda manevi duyguların yükselen vatandaşları zekât ve fitre adı altında sömürmek isteyen dolandırıcılar, işlerine engelli vatandaşları da alet ediyor. Kapı kapı dolaşan dolandırıcılar,  engelli derneklerinin isimlerini kullanarak, vatandaşlardan fitre ve zekât parası toplamaya başladı.  “Toplanan Yardım ve Paraların Engelli Vatandaşlarımıza Ne Derece Ulaştığı Şaibelidir” Gelen yoğun şikâyetler üzerine vatandaşları uyaran Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular; “Tarafımıza gelen bilgiler doğrultusunda halkımızı bilgilendirme gerekliliği doğmuştur. Şehrimizde Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bir (Engelli Derneği) üyelerinin ve engelli vatandaşlarımızın üzerinden engelliler yararına yardım toplama bahanesiyle şehir, kasaba, köylerde kapı kapı, sokak sokak, dükkan dükkan gezerek duygu istismarcılığı yani ajitasyon yaparak yardım ve para toplamaktadırlar. Bu kişilerce Fitre ve Zekât adı altında toplanan yardım ve paraların engelli vatandaşlarımıza ne derece ulaştığı şaibelidir” dedi. Engellilerimiz Dilenci Değildir  Vatandaşların modern dilencilere itibar etmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Burunlular; “Hak odaklı çalışan Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi ve benzeri engelli dernekler bağışlarını dernek merkezinde makbuz karşılığı veya derneklerin banka hesapları üzerinden almaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür modern dilencilere itibar etmemelerini eğer engelli vatandaşlarımıza yardım edilecek ise engelli dernekleri ile birebir irtibat kurmaları veya engelli vatandaşlarımıza birebir kendileri yardımcı olmaları önemle rica olunur. Bu tür kapı kapı gezen duygu sömüren ajitasyon yapan iktisadi işletmelere itibar edilmemesini isteriz. Engellilerimiz dilenci değildir fırsat verildiğinde her türlü işin üstesinden gelen azimli bireylerdir” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular yoğun şikâyet aldıklarını ifade ederek vatandaşları uyardı

Ramazan Ayı’nı fırsat bilerek kapı kapı dolaşan dolandırıcılar,  engelli derneklerinin isimlerini kullanarak, vatandaşlardan fitre ve zekât parası toplamaya başladı. Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular yoğun şikâyet aldıklarını ifade ederek vatandaşları uyardı ve  “ Engelli vatandaşlarımıza yardım edilecek ise engelli dernekleri ile birebir irtibat kurmaları veya engelli vatandaşlarımıza birebir kendileri yardımcı olmaları önemle rica olunur. Bu tür kapı kapı gezen duygu sömüren ajitasyon yapan iktisadi işletmelere, modern dilencilere, itibar edilmemesini isteriz. Engellilerimiz dilenci değildir; fırsat verildiğinde her türlü işin üstesinden gelen azimli bireylerdir” şeklinde konuştu.
Ramazan Ayı’nda manevi duyguların yükselen vatandaşları zekât ve fitre adı altında sömürmek isteyen dolandırıcılar, işlerine engelli vatandaşları da alet ediyor. Kapı kapı dolaşan dolandırıcılar,  engelli derneklerinin isimlerini kullanarak, vatandaşlardan fitre ve zekât parası toplamaya başladı.
 “Toplanan Yardım ve Paraların Engelli Vatandaşlarımıza Ne Derece Ulaştığı Şaibelidir”
Gelen yoğun şikâyetler üzerine vatandaşları uyaran Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular; “Tarafımıza gelen bilgiler doğrultusunda halkımızı bilgilendirme gerekliliği doğmuştur. Şehrimizde Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bir (Engelli Derneği) üyelerinin ve engelli vatandaşlarımızın üzerinden engelliler yararına yardım toplama bahanesiyle şehir, kasaba, köylerde kapı kapı, sokak sokak, dükkan dükkan gezerek duygu istismarcılığı yani ajitasyon yaparak yardım ve para toplamaktadırlar. Bu kişilerce Fitre ve Zekât adı altında toplanan yardım ve paraların engelli vatandaşlarımıza ne derece ulaştığı şaibelidir” dedi.
Engellilerimiz Dilenci Değildir
 Vatandaşların modern dilencilere itibar etmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Burunlular; “Hak odaklı çalışan Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi ve benzeri engelli dernekler bağışlarını dernek merkezinde makbuz karşılığı veya derneklerin banka hesapları üzerinden almaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür modern dilencilere itibar etmemelerini eğer engelli vatandaşlarımıza yardım edilecek ise engelli dernekleri ile birebir irtibat kurmaları veya engelli vatandaşlarımıza birebir kendileri yardımcı olmaları önemle rica olunur. Bu tür kapı kapı gezen duygu sömüren ajitasyon yapan iktisadi işletmelere itibar edilmemesini isteriz. Engellilerimiz dilenci değildir fırsat verildiğinde her türlü işin üstesinden gelen azimli bireylerdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.