Doğaya sahip çıkmaya kararlıyız

Yaşam 29.03.2022 - 12:23, Güncelleme: 29.03.2022 - 12:23
 

Doğaya sahip çıkmaya kararlıyız

Kent Konseyi Başkanlığı ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanlığı ile Çanakkale merkezde bulunan çevre örgütleri Orman ve Su Günü kapsamında, Biga Dağları üzerinde bulunan Balaban Bölgesinde tohum ekme etkinliği gerçekleştirdi. Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka; “Bir kez daha doğaya sahip çıkma konusunda kararlı tutumumuzu göstermiş olduk. Bu faaliyete katılan tüm Çanakkaleli hemşerilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
Çanakkale merkezde bulunan çevre örgütleri ile Kent Konseyi Başkanlığı ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanlığı, Orman ve Su Günü kapsamında, Biga Dağları üzerinde bulunan Balaban Bölgesinde tohum ekme etkinliği gerçekleştirdi. Çevre meselelerine duyarlı kesimlerin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette hem "orman" hem de "su" günü için gerekli olan bilgilendirmeler yapıldı. “BİR KEZ DAHA DOĞAYA SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA KARARLI TUTUMUMUZU GÖSTERMİŞ OLDUK” Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ruhsat verilen ve tepkiler üzerine ruhsatı iptal edilen altın madeni arazisinde, toprağı sıyırılan alanda, ağaç yetiştirmek için tohum ekme faaliyetine, biz de katıldık. Çevre meselelerine duyarlı arkadaşların katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette hem "Orman" hem de "Su" günü için gerekli olan bilgilendirmeler yapıldı. Bilimsel bilgi üzerine çevrecilik faaliyeti için bilimi önceleyen bir tavır içinde olunması gerektiği ifade edildi. Daha sonra, sembolik tohum serpme çalışmasına geçildi. Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Sayın Evren Kızoğlu, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı olarak ben ve yine, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Alper Usta'nın da olduğu bir grupla Kayalıtepe istikametinde güney sırtlara tohum ekme çalışması gerçekleştirmiş olduk. Bir kez daha doğaya sahip çıkma konusunda kararlı tutumumuzu göstermiş olduk... Bu faaliyete katılan tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize çok teşekkür ederim” dedi. “VİCDANLARI RAHATSIZ EDEN FACİALARI DAHA FAZLA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ” Sadece bu alan değil, Çanakkale’nin her yerinde oluşan olumsuzluklara karşı yüreklerin toplu vurması gerektiğini de bir kez daha kamuoyuna ileten Başkan Tonka; “Önümüzdeki yıllarda; gıda, su, hava, toprak meselelerinde daha hassas bir döneme girileceği bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. Yine, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu tarafından çıkarılan "Çanakkale Çevre ve Doğa Dergisi’nde, bu konularda bilimsel yayınlar sürdürülmekte ve ülke menfaatleri yönünde güzel tespitler ise bilim insanları tarafından yazılan makalelerde ifade edilmekte ve kamuoyunun bilinçlenmesi istenilmektedir. Kamuoyunun daha çok bilinçlenmesi ve bilgi edinmesi için kamu otoritesinin daha şeffaf çalışması gerektiği de ifadeler edilmektedir. Bu yüzden de, çevre meselelerinde vicdanları rahatsız eden faciaları daha fazla yaşamamak için tedbirlerin bir an önce alınması talep edilmektedir. Biz de, bu konularda yetkili olan kişilerin gerekli tedbirleri ivedilikle alması talebimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
Kent Konseyi Başkanlığı ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanlığı ile Çanakkale merkezde bulunan çevre örgütleri Orman ve Su Günü kapsamında, Biga Dağları üzerinde bulunan Balaban Bölgesinde tohum ekme etkinliği gerçekleştirdi. Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka; “Bir kez daha doğaya sahip çıkma konusunda kararlı tutumumuzu göstermiş olduk. Bu faaliyete katılan tüm Çanakkaleli hemşerilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Çanakkale merkezde bulunan çevre örgütleri ile Kent Konseyi Başkanlığı ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanlığı, Orman ve Su Günü kapsamında, Biga Dağları üzerinde bulunan Balaban Bölgesinde tohum ekme etkinliği gerçekleştirdi. Çevre meselelerine duyarlı kesimlerin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette hem "orman" hem de "su" günü için gerekli olan bilgilendirmeler yapıldı.
“BİR KEZ DAHA DOĞAYA SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA KARARLI TUTUMUMUZU GÖSTERMİŞ OLDUK”
Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ruhsat verilen ve tepkiler üzerine ruhsatı iptal edilen altın madeni arazisinde, toprağı sıyırılan alanda, ağaç yetiştirmek için tohum ekme faaliyetine, biz de katıldık. Çevre meselelerine duyarlı arkadaşların katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette hem "Orman" hem de "Su" günü için gerekli olan bilgilendirmeler yapıldı. Bilimsel bilgi üzerine çevrecilik faaliyeti için bilimi önceleyen bir tavır içinde olunması gerektiği ifade edildi. Daha sonra, sembolik tohum serpme çalışmasına geçildi. Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Sayın Evren Kızoğlu, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı olarak ben ve yine, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Alper Usta'nın da olduğu bir grupla Kayalıtepe istikametinde güney sırtlara tohum ekme çalışması gerçekleştirmiş olduk. Bir kez daha doğaya sahip çıkma konusunda kararlı tutumumuzu göstermiş olduk...
Bu faaliyete katılan tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
“VİCDANLARI RAHATSIZ EDEN FACİALARI DAHA FAZLA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”
Sadece bu alan değil, Çanakkale’nin her yerinde oluşan olumsuzluklara karşı yüreklerin toplu vurması gerektiğini de bir kez daha kamuoyuna ileten Başkan Tonka; “Önümüzdeki yıllarda; gıda, su, hava, toprak meselelerinde daha hassas bir döneme girileceği bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. Yine, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu tarafından çıkarılan "Çanakkale Çevre ve Doğa Dergisi’nde, bu konularda bilimsel yayınlar sürdürülmekte ve ülke menfaatleri yönünde güzel tespitler ise bilim insanları tarafından yazılan makalelerde ifade edilmekte ve kamuoyunun bilinçlenmesi istenilmektedir. Kamuoyunun daha çok bilinçlenmesi ve bilgi edinmesi için kamu otoritesinin daha şeffaf çalışması gerektiği de ifadeler edilmektedir. Bu yüzden de, çevre meselelerinde vicdanları rahatsız eden faciaları daha fazla yaşamamak için tedbirlerin bir an önce alınması talep edilmektedir. Biz de, bu konularda yetkili olan kişilerin gerekli tedbirleri ivedilikle alması talebimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.