Kentin geçmişi bu müzede

Yaşam 21.03.2022 - 12:41, Güncelleme: 21.03.2022 - 12:41
 

Kentin geçmişi bu müzede

Büyülü geçmişini geleceğin nesillerini yansıtmak için kurulan Çanakkale Kent Müzesi’nde kentin geçmişinin tarihine tanıklık ediyor. Eskilerin kullandığı bir çok alet bu müzede sergileniyor. Müze, ücretsiz dolaşılabiliyor.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, 6 Mart 2009 yılında ziyarete açıldı. Çanakkale şehir turu yapanların mutlaka görmesi gereken önemli müzelerden biridir ayrıca giriş ücretsiz. Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, 1.katında Çanakkale’nin Antik Dönemleri, Osmanlı Dönemi ve 1. Dünya Savaşı’nın anlatıldığı bilgi panoları bulunmakta.. Bilgi panolarının yanı sıra duvarda yer alan bölmelerde Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kalan bazı objeler sergilenmekte. 2.bölümünde, asıl sergi mekanı. Burada Çanakkale’ye dair çeşitli başlıklar altında oluşturulmuş metinlerin ve görsellerin yer aldığı ışıklı bilgi panoları yer almakta. Bu panoların önlerinde de konuyla ilgili ve bağış olarak müzeye verilmiş objeler sergilenmekte. Son iki yılda da Türk ziyaretçilerde artış olmuş. Yerli ve yabancıların ilgisini her daim çekmiş olan  Kent Müzesi gelecek nesillere değerli geçmiş dönemlerin eserlerini yansıtmakta. Ziyaret edenlerin en çok ilgisini çeken Abydos Antik Kenti’ne ait sikket ve seramikler ile birlikte 1915 Çanakkale Savaşı’na ait buluntular vardır. Bunların yanında müzeye bağışlanan piyano gibi eski müzikal enstrümanlar, fotoğraf makineleri, video kameralar görülmeye değer eserler arasında.
Büyülü geçmişini geleceğin nesillerini yansıtmak için kurulan Çanakkale Kent Müzesi’nde kentin geçmişinin tarihine tanıklık ediyor. Eskilerin kullandığı bir çok alet bu müzede sergileniyor. Müze, ücretsiz dolaşılabiliyor.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, 6 Mart 2009 yılında ziyarete açıldı. Çanakkale şehir turu yapanların mutlaka görmesi gereken önemli müzelerden biridir ayrıca giriş ücretsiz.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, 1.katında Çanakkale’nin Antik Dönemleri, Osmanlı Dönemi ve 1. Dünya Savaşı’nın anlatıldığı bilgi panoları bulunmakta.. Bilgi panolarının yanı sıra duvarda yer alan bölmelerde Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kalan bazı objeler sergilenmekte. 2.bölümünde, asıl sergi mekanı. Burada Çanakkale’ye dair çeşitli başlıklar altında oluşturulmuş metinlerin ve görsellerin yer aldığı ışıklı bilgi panoları yer almakta. Bu panoların önlerinde de konuyla ilgili ve bağış olarak müzeye verilmiş objeler sergilenmekte.
Son iki yılda da Türk ziyaretçilerde artış olmuş. Yerli ve yabancıların ilgisini her daim çekmiş olan  Kent Müzesi gelecek nesillere değerli geçmiş dönemlerin eserlerini yansıtmakta. Ziyaret edenlerin en çok ilgisini çeken Abydos Antik Kenti’ne ait sikket ve seramikler ile birlikte 1915 Çanakkale Savaşı’na ait buluntular vardır. Bunların yanında müzeye bağışlanan piyano gibi eski müzikal enstrümanlar, fotoğraf makineleri, video kameralar görülmeye değer eserler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.