‘Diş İmplantı’ Uygulaması Başladı

Yaşam 14.03.2022 - 14:10, Güncelleme: 14.03.2022 - 14:10
 

‘Diş İmplantı’ Uygulaması Başladı

Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş implantı uygulamasının başladığı bildirildi.
Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Arzu Uygun Sezen yaptığı açıklamada “2011 yılında Çanakkale halkına diş sağlığı hizmeti vermek için kurulan ağız ve diş sağlığı merkezimiz çoğu ağız ve diş sağlığı merkezinde sunulmayan, girişimsel bir işlem olan implant uygulamasına başlamıştır. Böylelikle diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant tedavisi için vatandaşlarımızın il dışına gitme ihtiyacı azalacaktır” dedi. Uyguladıkları implant tedavisi ile ilgili açıklama yapan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Lütfiye Yazar ise; “İmplant diş eksikliği durumlarında ortaya çıkan çiğneme fonksiyonu ve estetiği tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, uygun malzemeden yapılmış yapay diş kökleridir. Günümüzde diş implantları doğal dişlere en iyi alternatif olarak kabul edilmektedir. Geleneksel sabit ve hareketli protezlere oranla daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken doğal bir görünümü de beraberinde getirmektedir. Tek diş veya daha fazla diş eksikliğinde eğer implant yerleştirmeye uygun kemik mevcutsa ve hastanın genel sağlık durumu implant uygulaması için sorun oluşturmuyorsa hasta ve hekim tarafından çok başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir. Hastalarımıza daha iyi hizmet vermek ve tedavi standartlarımızı yükseltmek gayreti içindeyiz” diye konuştu.  
Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş implantı uygulamasının başladığı bildirildi.

Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Arzu Uygun Sezen yaptığı açıklamada “2011 yılında Çanakkale halkına diş sağlığı hizmeti vermek için kurulan ağız ve diş sağlığı merkezimiz çoğu ağız ve diş sağlığı merkezinde sunulmayan, girişimsel bir işlem olan implant uygulamasına başlamıştır. Böylelikle diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant tedavisi için vatandaşlarımızın il dışına gitme ihtiyacı azalacaktır” dedi.
Uyguladıkları implant tedavisi ile ilgili açıklama yapan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Lütfiye Yazar ise; “İmplant diş eksikliği durumlarında ortaya çıkan çiğneme fonksiyonu ve estetiği tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, uygun malzemeden yapılmış yapay diş kökleridir. Günümüzde diş implantları doğal dişlere en iyi alternatif olarak kabul edilmektedir. Geleneksel sabit ve hareketli protezlere oranla daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken doğal bir görünümü de beraberinde getirmektedir. Tek diş veya daha fazla diş eksikliğinde eğer implant yerleştirmeye uygun kemik mevcutsa ve hastanın genel sağlık durumu implant uygulaması için sorun oluşturmuyorsa hasta ve hekim tarafından çok başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir. Hastalarımıza daha iyi hizmet vermek ve tedavi standartlarımızı yükseltmek gayreti içindeyiz” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.