İskenderoğlu’ndan Kadın Girişimcilere Destek

Siyaset 09.03.2022 - 12:57, Güncelleme: 09.03.2022 - 12:57
 

İskenderoğlu’ndan Kadın Girişimcilere Destek

AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadınlarla Büyük Türkiye yolunda’ toplantısında, kurumların kadın girişimcilere hibe ve destek programları anlatıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de 6 kadın kooperatifi kurduklarını, 12 kooperatif kurmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezince 81 ilde planlanan ‘Kadınlarla Büyük Türkiye yolunda’ toplantısı, Çanakkale’de gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı (Tanıtım ve Medya Başkanı) Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Genel Sekreter Aslı Seren, MKYK Üyeleri Sena Aktürk, Burçin Oğuz, Büşra Aktaş, Dora Kübra Yıldız, kurum temsilcileri ve kadınlar katıldı.  Toplantıda konuşan Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Partinin kadına verdiği değeri hatırlatarak, “40 yıl sonra sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle bizlere verdiği değerde bugün kadınları temsilen mecliste Çanakkale Milletvekili olarak görev yapıyorum. Benim gibi 54 kadın vekilin 46 tanesi kadın kollarından gelme. Ülkemizde artık kadının adı da var, işi de var. Ve çok daha ileriye gidecek hayalleri ve umutları var. Bu toplantılar aslında onların eseri” dedi.  Çanakkale’de köy köy dolaşıp, üretmek isteyen kadınlara yardımcı olmaya çalıştıklarını da söyleyen İskenderoğlu, “İl Müdürlerimizle son 1,5-2 yıldır Köylere gidiyoruz ve kooperatifçiliği anlatıyoruz. Kooperatif kurarsak ne yapabiliriz? Öncelikle dile getirmek istiyorum, asla evdeki kadına ‘Ev kadını’ demeyi doğru bulmuyorum. ‘İşsiz kadın’ demeyi doğru bulmuyorum. En büyük aslında iş emekçisi kadınlarımız ev hanımları. Onlara asla laf söyletmeyiz. Kooperatifçilikte de kadınımız ürettiğiyle ne yapabiliri çalıştık. 6 tane kadın kooperatifi kurduk o dönemde. Ve daha da devam ediyor. Ticaret İl Müdürlüğümüzün, Ticaret Bakanlığımızın 150 bin lira hibe programından 5 tane kadın kooperatifimizi faydalandırdık. Bu sayının artacağını ve şunun müjdesini veriyorum, 12 kadın kooperatifi çalışmasını daha gerçekleştiriyoruz değerli Kadın Kolları İl Başkanımızla. Bizim kadınımız Beykoz cam üretiyor kurduğumuz kooperatiflerde. Çini üretiyor. Bizim kadınımız seramik üretiyor. İpek böceği yapıyor ve ipek dokumayı öğreniyor kadınlarımız ve eriştemizi yapıyoruz, kuskusumuzu yapıyoruz, salçamızı, reçelimizi yapıyoruz. Gastronomi ile ilgili dersler alıyoruz. Dikiş dikiyoruz. Hatta Yenice Nevruz köyündeki Nevruz Köy Kadınları Kooperatifimizde İspanya’ya ihracat yapıyor kadınlarımız. O yüzden Çanakkale daha çok yol yürüyecek. Evet adımlarımız gümbür gümbür gelsin diye de Vali beyin önderliğinde, Vali beyin koordinatörlüğünde bir internet sayfası oluşturuyoruz. Çünkü kadın kooperatiflerinin en büyük sıkıntısı pazarlama alanı. Biz onlara destek olma adına Bülent beyle birlikte böyle bir yol açmayı uygun gördük” diye konuştu.  Toplantıda, İŞKUR, GMKA, ORKÖY, TKDK, Tarım İl Müdürlüğü, KOSGEB gibi kurumların temsilcileri, girişimci kadınlara sağladıkları hibe ve destek programları ile başvuru koşulları hakkında bilgiler verdiler. Kadınların ilgiyle takip ettikleri etkinlikte, daha önce bu programlardan faydalanarak kendi işlerini kuran kadın girişimciler, yaşadıkları süreçleri anlattılar. 
AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadınlarla Büyük Türkiye yolunda’ toplantısında, kurumların kadın girişimcilere hibe ve destek programları anlatıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de 6 kadın kooperatifi kurduklarını, 12 kooperatif kurmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezince 81 ilde planlanan ‘Kadınlarla Büyük Türkiye yolunda’ toplantısı, Çanakkale’de gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı (Tanıtım ve Medya Başkanı) Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Genel Sekreter Aslı Seren, MKYK Üyeleri Sena Aktürk, Burçin Oğuz, Büşra Aktaş, Dora Kübra Yıldız, kurum temsilcileri ve kadınlar katıldı. 

Toplantıda konuşan Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Partinin kadına verdiği değeri hatırlatarak, “40 yıl sonra sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle bizlere verdiği değerde bugün kadınları temsilen mecliste Çanakkale Milletvekili olarak görev yapıyorum. Benim gibi 54 kadın vekilin 46 tanesi kadın kollarından gelme. Ülkemizde artık kadının adı da var, işi de var. Ve çok daha ileriye gidecek hayalleri ve umutları var. Bu toplantılar aslında onların eseri” dedi. 

Çanakkale’de köy köy dolaşıp, üretmek isteyen kadınlara yardımcı olmaya çalıştıklarını da söyleyen İskenderoğlu, “İl Müdürlerimizle son 1,5-2 yıldır Köylere gidiyoruz ve kooperatifçiliği anlatıyoruz. Kooperatif kurarsak ne yapabiliriz? Öncelikle dile getirmek istiyorum, asla evdeki kadına ‘Ev kadını’ demeyi doğru bulmuyorum. ‘İşsiz kadın’ demeyi doğru bulmuyorum. En büyük aslında iş emekçisi kadınlarımız ev hanımları. Onlara asla laf söyletmeyiz. Kooperatifçilikte de kadınımız ürettiğiyle ne yapabiliri çalıştık. 6 tane kadın kooperatifi kurduk o dönemde. Ve daha da devam ediyor. Ticaret İl Müdürlüğümüzün, Ticaret Bakanlığımızın 150 bin lira hibe programından 5 tane kadın kooperatifimizi faydalandırdık. Bu sayının artacağını ve şunun müjdesini veriyorum, 12 kadın kooperatifi çalışmasını daha gerçekleştiriyoruz değerli Kadın Kolları İl Başkanımızla. Bizim kadınımız Beykoz cam üretiyor kurduğumuz kooperatiflerde. Çini üretiyor. Bizim kadınımız seramik üretiyor. İpek böceği yapıyor ve ipek dokumayı öğreniyor kadınlarımız ve eriştemizi yapıyoruz, kuskusumuzu yapıyoruz, salçamızı, reçelimizi yapıyoruz. Gastronomi ile ilgili dersler alıyoruz. Dikiş dikiyoruz. Hatta Yenice Nevruz köyündeki Nevruz Köy Kadınları Kooperatifimizde İspanya’ya ihracat yapıyor kadınlarımız. O yüzden Çanakkale daha çok yol yürüyecek. Evet adımlarımız gümbür gümbür gelsin diye de Vali beyin önderliğinde, Vali beyin koordinatörlüğünde bir internet sayfası oluşturuyoruz. Çünkü kadın kooperatiflerinin en büyük sıkıntısı pazarlama alanı. Biz onlara destek olma adına Bülent beyle birlikte böyle bir yol açmayı uygun gördük” diye konuştu. 

Toplantıda, İŞKUR, GMKA, ORKÖY, TKDK, Tarım İl Müdürlüğü, KOSGEB gibi kurumların temsilcileri, girişimci kadınlara sağladıkları hibe ve destek programları ile başvuru koşulları hakkında bilgiler verdiler. Kadınların ilgiyle takip ettikleri etkinlikte, daha önce bu programlardan faydalanarak kendi işlerini kuran kadın girişimciler, yaşadıkları süreçleri anlattılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.