Çanakkale’den Seslendiler, 'Ukrayna’yı yalnız bırakmayın!'

Güncel 09.03.2022 - 12:44, Güncelleme: 09.03.2022 - 12:44
 

Çanakkale’den Seslendiler, 'Ukrayna’yı yalnız bırakmayın!'

Çanakkale Kırım Tatarları Derneği tarafından, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı kınamak için İskele Meydanı'nda Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosluğu organizasyonunda 'savaşa hayır mitingi' düzenlendi.
Protestoda bir açıklama yapan ve Ülkelere seslenen Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın “Putin rejimi Avrupa’nın merkezinde insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı.  Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rus karşısında yalnız bırakmayın" dedi. Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Derneği tarafından, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı kınamak için,  İskele Meydanı'nda Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosluğu organizasyonunda 'savaşa hayır mitingi' düzenlendi. “Ukrayna’da Büyük Bir İnsanlık Felaketi Yaşanıyor” Kalabalık grup ellerindeki Kırım, Ukrayna ve Türk bayraklarıyla bir süre Rusya aleyhinde slogan attı, Ukrayna Milli Marşı'nı söyledi. Ukrayna'nın Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı zulmü protesto etmek için toplandıklarını belirtti. Rusya'nın şu anda Ukrayna topraklarına her yerden saldırdığını kaydeden Işık, "Ukrayna’da büyük bir insanlık felaketi yaşanıyor şu anda. Biz daha çok işin insani tarafındayız. Oradaki insanlar şu anda perişan. Onlara bir dilim ekmek daha fazla nasıl göndeririz. Nasıl sağlık malzemesi gönderip, yardım edebiliriz onlarla ilgileniyoruz. Bununla ilgili Ukrayna Büyük Elçiliği’nin başlattığı bir bağış kampanyası var. Biz de Çanakkale Fahri Konsolosluğu olarak burada Çanakkale halkından yardım talep ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. “Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin” Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın ise Rusya'nın Ukrayna topraklarına alçak bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti. Ukrayna topraklarının nerdeyse tamamında savaş olduğunu belirten Günaydın  "Hepimiz biliyoruz ki  Rusya  Devleti Ukrayna Topraklarına  alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. Şu anda Ukrayna topraklarında  neredeyse tamamında  savaş var. Ukrayna şehirleri bombalanıyor, siviller hedef alınıyor, öldürülüyor. Rusya, füzeler, ağır toplar ve yasaklı misket bombaları kullanıyor. Rus askerleri Çernobil Nükleer Santralini ele geçirmiş bulunuyor. Rivne ve Khmelnitsky nükleer santralleri de önemli hedefleri arasında. Bu bütün dünya için büyük bir tehlike arz ediyor. Rusya Devleti'nin şu anda yaptıkları uluslararası terörizm olarak nitelendiriliyor. Barışçıl, demokratik ve Avrupalı Ukrayna şu anda dünyanın en acımasız ordusuna karşı savunmada. Rusya'nın eylemleri barışa ve insanlığa karşı suçtur. Ukrayna Ordusu ve kurulan yerel savunma birlikleri işgalcilere karşı kahramanca savaşıyor.  Ukrayna ve tatar halkları örgütleniyor.  Molotof kokteylleri hazırlayıp düşmana zaiyat vermeye çalışıyorlar.  Onlar evlerini ve topraklarını savunuyorlar.  Putin rejimi Avrupa’nın merkezinde insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı.  Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rus karşısında yalnız bırakmayın" dedi.
Çanakkale Kırım Tatarları Derneği tarafından, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı kınamak için İskele Meydanı'nda Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosluğu organizasyonunda 'savaşa hayır mitingi' düzenlendi.

Protestoda bir açıklama yapan ve Ülkelere seslenen Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın “Putin rejimi Avrupa’nın merkezinde insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı.  Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rus karşısında yalnız bırakmayın" dedi.
Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Derneği tarafından, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı kınamak için,  İskele Meydanı'nda Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosluğu organizasyonunda 'savaşa hayır mitingi' düzenlendi.
“Ukrayna’da Büyük Bir İnsanlık Felaketi Yaşanıyor”
Kalabalık grup ellerindeki Kırım, Ukrayna ve Türk bayraklarıyla bir süre Rusya aleyhinde slogan attı, Ukrayna Milli Marşı'nı söyledi. Ukrayna'nın Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı zulmü protesto etmek için toplandıklarını belirtti. Rusya'nın şu anda Ukrayna topraklarına her yerden saldırdığını kaydeden Işık, "Ukrayna’da büyük bir insanlık felaketi yaşanıyor şu anda. Biz daha çok işin insani tarafındayız. Oradaki insanlar şu anda perişan. Onlara bir dilim ekmek daha fazla nasıl göndeririz. Nasıl sağlık malzemesi gönderip, yardım edebiliriz onlarla ilgileniyoruz. Bununla ilgili Ukrayna Büyük Elçiliği’nin başlattığı bir bağış kampanyası var. Biz de Çanakkale Fahri Konsolosluğu olarak burada Çanakkale halkından yardım talep ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
“Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin”
Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın ise Rusya'nın Ukrayna topraklarına alçak bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti. Ukrayna topraklarının nerdeyse tamamında savaş olduğunu belirten Günaydın  "Hepimiz biliyoruz ki  Rusya  Devleti Ukrayna Topraklarına  alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. Şu anda Ukrayna topraklarında  neredeyse tamamında  savaş var. Ukrayna şehirleri bombalanıyor, siviller hedef alınıyor, öldürülüyor. Rusya, füzeler, ağır toplar ve yasaklı misket bombaları kullanıyor. Rus askerleri Çernobil Nükleer Santralini ele geçirmiş bulunuyor. Rivne ve Khmelnitsky nükleer santralleri de önemli hedefleri arasında. Bu bütün dünya için büyük bir tehlike arz ediyor. Rusya Devleti'nin şu anda yaptıkları uluslararası terörizm olarak nitelendiriliyor. Barışçıl, demokratik ve Avrupalı Ukrayna şu anda dünyanın en acımasız ordusuna karşı savunmada. Rusya'nın eylemleri barışa ve insanlığa karşı suçtur. Ukrayna Ordusu ve kurulan yerel savunma birlikleri işgalcilere karşı kahramanca savaşıyor.  Ukrayna ve tatar halkları örgütleniyor.  Molotof kokteylleri hazırlayıp düşmana zaiyat vermeye çalışıyorlar.  Onlar evlerini ve topraklarını savunuyorlar.  Putin rejimi Avrupa’nın merkezinde insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı.  Ukrayna’yı duyun. Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rus karşısında yalnız bırakmayın" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.