2021 Eko Turizm Yılı Oldu

Güncel 11.01.2022 - 12:51, Güncelleme: 11.01.2022 - 12:51
 

2021 Eko Turizm Yılı Oldu

Geçen yıl Eko Turizm dosyalarının İl Genel Meclisi’nden geçen yılı oldu. Yıl başından başlayan dosyalar, yıl sonuna kadar bir bir meclisten geçti. Hem AK Parti hem de CHP’li meclis üyelerinin onayı ile yüzlerce dosya meclisten geçerken, çok sayıda ağaç ve tarım arazisi ise amacı dışında kullanılacak Eko Turizme kurban edildi.
Tarım ve ağaçlı alanları ranta dönüştüren yeni yöntem olarak Eko Turizm bulundu. Dünyada amacına uygun olarak doğal alanları turizme kazandırmak için başlatılan bu proje, Çanakkale hızlı bir ranta dönüştü. Pandemi ile beraber büyük şehirlerden kaçanlar doğası tarihi ve sessizliği ile meşhur Çanakkale’ye yöneldi. Gelen talep doğrultusunda birçok tarım arazisi bu isteğe kurban ediliyor. Projelerini hayata geçirmek isteyen sanatçılar, iş insanları ve maddi durumu iyi olan vatandaşlar, Çanakkale’de alanları önce inceliyor. Beğendiği yerde hemen yer bakıyor. Köylerdeki vatandaşların yıllardır çiftçilik yaptığı tarım arazilerini ucuz fiyata kapatarak üzerine geçiriyor. İL GENEL MECLİSİ EKO TURİZME ÇALIŞTI Pandemi ile beraber oluşturulan dosyalar, bir bir İl Genel Meclisi’ne geldi. İlk başta il genel meclisine gelen hemen tüm dosyalar bir bir geçti. Kanunen tarım arazisi ve orman alanları imara açılmıyor. Bu yasak da Eko Turizm projesi devreye sokularak deliniyor. Eko Turizm adı altında alınan tarım arazilerini imara açmak için dosyalar bir biri oluşturup il Genel Meclisi’ne gönderiliyor. İl genel meclisinin bu dosyaları bir bir meclisten geçirmesi nedeniyle, dosya sayısı hızla arttı. Şimdiye kadar İl Genel Meclisi’nden yüzlerce dosya geçti. Ve her bir dosya bir tarım arazisinin imara açılması anlamına geliyor. Eko Turizm dosyalarının bu kadar çok ve hızlı geçmesinin altında CHP’li ve AK Parti meclis üyelerinin imzası var. Hemen her konuda karşı karşıya gelen ve birinin evet dediği dosyaya diğerinin hayır vermesine rağmen Eko Turizm dosyalarında ise bir araya geliyorlar. Her ay toplanan il genel meclisinin gündeminin büyük çoğunluğu da yine bu Eko Turizm dosyalarından oluşuyor. Eko Turizm dosyasını oluşturan İl Genel Meclisi’nin kapısına dayanıyor. Şimdiye kadar meclise gelen hemen her dosya geçti. Geçen dosyaların tamamına yakını da verimli tarım arazilerinden oluşuyor. Dosyalar peş peşe meclisten geçince ilgi de artmaya başladı. Artık her ay düzenlenen meclis toplantılarının bir günün maddelerinin tamamına yakını Eko Turizm dosyaları oluşturuyor. İLANLA DUYURULUYOR Özellikle Ayvacık ve Assos bölgesi ise tam bir doğa harikası. Bölge hem tarım alanında verimli topraklara sahip hem de tatil cenneti konumunda. Özellikle zeytin ağaçları ile kaplı bölgede birçok tarım ürünü de yetişiyor. Ayvacık merkezden Küküçükkuyu’ya kadar olan bölge tam bir manzara alanı. Zeytin ağaçları ile kaplı tarlaların tamamına yakını ise hem denize yakın hem de Yunanistan’ın Midilli Adası manzaralı.
Geçen yıl Eko Turizm dosyalarının İl Genel Meclisi’nden geçen yılı oldu. Yıl başından başlayan dosyalar, yıl sonuna kadar bir bir meclisten geçti. Hem AK Parti hem de CHP’li meclis üyelerinin onayı ile yüzlerce dosya meclisten geçerken, çok sayıda ağaç ve tarım arazisi ise amacı dışında kullanılacak Eko Turizme kurban edildi.

Tarım ve ağaçlı alanları ranta dönüştüren yeni yöntem olarak Eko Turizm bulundu. Dünyada amacına uygun olarak doğal alanları turizme kazandırmak için başlatılan bu proje, Çanakkale hızlı bir ranta dönüştü. Pandemi ile beraber büyük şehirlerden kaçanlar doğası tarihi ve sessizliği ile meşhur Çanakkale’ye yöneldi. Gelen talep doğrultusunda birçok tarım arazisi bu isteğe kurban ediliyor.
Projelerini hayata geçirmek isteyen sanatçılar, iş insanları ve maddi durumu iyi olan vatandaşlar, Çanakkale’de alanları önce inceliyor. Beğendiği yerde hemen yer bakıyor. Köylerdeki vatandaşların yıllardır çiftçilik yaptığı tarım arazilerini ucuz fiyata kapatarak üzerine geçiriyor.
İL GENEL MECLİSİ EKO TURİZME ÇALIŞTI
Pandemi ile beraber oluşturulan dosyalar, bir bir İl Genel Meclisi’ne geldi. İlk başta il genel meclisine gelen hemen tüm dosyalar bir bir geçti.
Kanunen tarım arazisi ve orman alanları imara açılmıyor. Bu yasak da Eko Turizm projesi devreye sokularak deliniyor. Eko Turizm adı altında alınan tarım arazilerini imara açmak için dosyalar bir biri oluşturup il Genel Meclisi’ne gönderiliyor. İl genel meclisinin bu dosyaları bir bir meclisten geçirmesi nedeniyle, dosya sayısı hızla arttı. Şimdiye kadar İl Genel Meclisi’nden yüzlerce dosya geçti. Ve her bir dosya bir tarım arazisinin imara açılması anlamına geliyor.
Eko Turizm dosyalarının bu kadar çok ve hızlı geçmesinin altında CHP’li ve AK Parti meclis üyelerinin imzası var. Hemen her konuda karşı karşıya gelen ve birinin evet dediği dosyaya diğerinin hayır vermesine rağmen Eko Turizm dosyalarında ise bir araya geliyorlar. Her ay toplanan il genel meclisinin gündeminin büyük çoğunluğu da yine bu Eko Turizm dosyalarından oluşuyor.
Eko Turizm dosyasını oluşturan İl Genel Meclisi’nin kapısına dayanıyor. Şimdiye kadar meclise gelen hemen her dosya geçti. Geçen dosyaların tamamına yakını da verimli tarım arazilerinden oluşuyor. Dosyalar peş peşe meclisten geçince ilgi de artmaya başladı. Artık her ay düzenlenen meclis toplantılarının bir günün maddelerinin tamamına yakını Eko Turizm dosyaları oluşturuyor.
İLANLA DUYURULUYOR
Özellikle Ayvacık ve Assos bölgesi ise tam bir doğa harikası. Bölge hem tarım alanında verimli topraklara sahip hem de tatil cenneti konumunda. Özellikle zeytin ağaçları ile kaplı bölgede birçok tarım ürünü de yetişiyor. Ayvacık merkezden Küküçükkuyu’ya kadar olan bölge tam bir manzara alanı. Zeytin ağaçları ile kaplı tarlaların tamamına yakını ise hem denize yakın hem de Yunanistan’ın Midilli Adası manzaralı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.