“İlimiz Tarıma Dayalı Sanayisiyle, İhracatıyla, Metropol Olmaya Aday”

Ekonomi 18.11.2021 - 14:48, Güncelleme: 18.11.2021 - 14:48
 

“İlimiz Tarıma Dayalı Sanayisiyle, İhracatıyla, Metropol Olmaya Aday”

Çanakkale’nin laboratuar altyapısının iyileştirilmesine ve etkin kullanımına ilişkin olarak Ticaret Borsası ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. Çanakkale’nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirten Başkan Kaya Üzen, “İlimiz tarıma dayalı sanayisiyle, ihracatıyla, metropol olmaya aday bir şehir. Ticaret yapan bir iş adamı için sanayici için hep beraber nasıl il genelinde çalışma yaparız, laboratuvarlarımızı nasıl verimli bir şekilde kullanılmalarını sağlarız derdindeyiz” ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Borsa Başkanı Kaya Üzen, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü Menderes Koşuncu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Süha Özden, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Tarım-Koop.Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ramazan Eren, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Latif Candan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç, Damızlık Koyun-Keçi Yet.Birliği Başkanı Ferhan Savran, MÜSİAD Başkan Yardımcıları Recep Ragip Barış, Atiye Laçin, ÇOBİLTUM Müdürü Prof.Dr.Sermet Koyuncu, ÇOBİLTUM Müdür Yardımcısı Dr.Savaş Gürdal, ÇOMÜ Biga MYO  Öğr.Gör.Ertuğrul Bilgücü, ÇOMÜ Lapseki MYO Öğretim Üyesi Feyza Kolcu, ÇOMÜ Ezine MYO Öğr.Gör.Giray Öge, Çanakkale Ziraat Odası Genel Sekreteri Özge Karaoğuz, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver katıldı.  Borsa Başkanı Kaya Üzen konuşmasında; “Nitelik, verimlilik, sürdürülebilirlik bizler için önemli. Paydaşlar olarak herkes bunun bilincinde. İlimizde 72 analizde Akredite olan Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğümüz, üniversitemiz bünyesinde zeytinyağında ve toprak analizlerinde akredite olmaya hazır ÇOBİLTUM merkez laboratuarımız ve ilçelerimizde yer alan meslek yüksek okullarımıza ait laboratuarlarımız ve kurumlarımıza ait laboratuvarlar var. Ayrıca yeni oluşumlarımız var. Ezine Gıda İhtisas OSB‘nin hedeflerinin başında oradaki tesislere firmalarımıza yönelik ihtiyaçlarını karşılayacakları bir laboratuvar oluşturmak istiyorlar. Tabi hepimizin tüm kurum kuruluşlar olarak birtakım hedefleri var bu konuda. Biz diyoruz ki il olarak kaynaklarımızın verimli kullanılması ve yok olmaması için mükerrer cihazlara kaynak aktarmayalım, birlik olalım. Laboratuarlarımızı etkin kullanalım” ifadelerini kullandı.  Çanakkale’nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirten Başkan Üzen, “İlimiz tarıma dayalı sanayisiyle, ihracatıyla, metropol olmaya aday bir şehir. Ticaret yapan bir iş adamı için sanayici için hep beraber nasıl il genelinde çalışma yaparız, laboratuarlarımızı nasıl verimli bir şekilde kullanılmalarını sağlarız derdindeyiz. Tabii ki bu laboratuarların bizim tarafımızdan değil de uluslararası alanda tanınması bilinirliliğinin olması ve onanması önemli” dedi.  Toplantıda il genelinde kurumların laboratuvar alt yapılarının etkin kullanılması ile ilgili olarak envanter çalışması yapılması, ildeki üreticilerin, tüccarların ihtiyaç duyduğu analizlerin giderilmesi ile ilgili yol haritasının belirlenmesi,  ihracata yönelik analiz taleplerinin tespiti ile ilgili konularda ve kamu üniversite sanayi işbirliği konularında istişarelerde bulunuldu.   
Çanakkale’nin laboratuar altyapısının iyileştirilmesine ve etkin kullanımına ilişkin olarak Ticaret Borsası ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. Çanakkale’nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirten Başkan Kaya Üzen, “İlimiz tarıma dayalı sanayisiyle, ihracatıyla, metropol olmaya aday bir şehir. Ticaret yapan bir iş adamı için sanayici için hep beraber nasıl il genelinde çalışma yaparız, laboratuvarlarımızı nasıl verimli bir şekilde kullanılmalarını sağlarız derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Borsa Başkanı Kaya Üzen, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü Menderes Koşuncu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Süha Özden, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Tarım-Koop.Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ramazan Eren, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Latif Candan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç, Damızlık Koyun-Keçi Yet.Birliği Başkanı Ferhan Savran, MÜSİAD Başkan Yardımcıları Recep Ragip Barış, Atiye Laçin, ÇOBİLTUM Müdürü Prof.Dr.Sermet Koyuncu, ÇOBİLTUM Müdür Yardımcısı Dr.Savaş Gürdal, ÇOMÜ Biga MYO  Öğr.Gör.Ertuğrul Bilgücü, ÇOMÜ Lapseki MYO Öğretim Üyesi Feyza Kolcu, ÇOMÜ Ezine MYO Öğr.Gör.Giray Öge, Çanakkale Ziraat Odası Genel Sekreteri Özge Karaoğuz, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver katıldı.
 Borsa Başkanı Kaya Üzen konuşmasında; “Nitelik, verimlilik, sürdürülebilirlik bizler için önemli. Paydaşlar olarak herkes bunun bilincinde. İlimizde 72 analizde Akredite olan Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğümüz, üniversitemiz bünyesinde zeytinyağında ve toprak analizlerinde akredite olmaya hazır ÇOBİLTUM merkez laboratuarımız ve ilçelerimizde yer alan meslek yüksek okullarımıza ait laboratuarlarımız ve kurumlarımıza ait laboratuvarlar var. Ayrıca yeni oluşumlarımız var. Ezine Gıda İhtisas OSB‘nin hedeflerinin başında oradaki tesislere firmalarımıza yönelik ihtiyaçlarını karşılayacakları bir laboratuvar oluşturmak istiyorlar. Tabi hepimizin tüm kurum kuruluşlar olarak birtakım hedefleri var bu konuda. Biz diyoruz ki il olarak kaynaklarımızın verimli kullanılması ve yok olmaması için mükerrer cihazlara kaynak aktarmayalım, birlik olalım. Laboratuarlarımızı etkin kullanalım” ifadelerini kullandı.
 Çanakkale’nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirten Başkan Üzen, “İlimiz tarıma dayalı sanayisiyle, ihracatıyla, metropol olmaya aday bir şehir. Ticaret yapan bir iş adamı için sanayici için hep beraber nasıl il genelinde çalışma yaparız, laboratuarlarımızı nasıl verimli bir şekilde kullanılmalarını sağlarız derdindeyiz. Tabii ki bu laboratuarların bizim tarafımızdan değil de uluslararası alanda tanınması bilinirliliğinin olması ve onanması önemli” dedi.
 Toplantıda il genelinde kurumların laboratuvar alt yapılarının etkin kullanılması ile ilgili olarak envanter çalışması yapılması, ildeki üreticilerin, tüccarların ihtiyaç duyduğu analizlerin giderilmesi ile ilgili yol haritasının belirlenmesi,  ihracata yönelik analiz taleplerinin tespiti ile ilgili konularda ve kamu üniversite sanayi işbirliği konularında istişarelerde bulunuldu.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.