Türkiye’nin Tek Gerçek Gündemi Pahalılık: “Uçurumdan Yuvarlandık”

Siyaset 15.10.2021 - 11:39, Güncelleme: 15.10.2021 - 11:39
 

Türkiye’nin Tek Gerçek Gündemi Pahalılık: “Uçurumdan Yuvarlandık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalet ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili ve Muharrem Erkek son dönemde oldukça söz edilen hayat pahalılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımında Türkiye’deki hayat pahalılığı ve ekonomik durumu anlattı. Erkek, "Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" Recep Tayyip Erdoğan/19.06.2018. Aşağıdaki, yetki verilmeden önceki ve yetki verildikten sonraki Türkiye tablosu. Fazla yoruma gerek yok. Bu sistemin kazananı saray ve avaneleri. Sistemden tek memnun da onlar ‘’ dedi. Dolar, enflasyon, krediler, işsiz sayısı ve döviz rezervleri, kamu borcu, kişi başına düşen milli gelir hakkında bilgi verilen tabloda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden öncesi ve sonrası rakamlarını kıyasladı. Hayat Pahalılığı Arttı! Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra birçok kalemde yaşanan artış, piyasalarda net olarak görülüyor. Son 3 yıldır döviz ve faizlerde artış hayat pahalılığı yani enflasyon artışına sebep olarak görülüyor. Dış yatırımcının azalması ve Türkiye'de ekonomik istikrarın da düşmesi ile birçok parametre ile birçok ekonomik darboğaz yaşanıyor. Merkez Bankası rezervlerin azalması ile piyasalarda olumsuz ivme dış ticaretten ithal ürünlere kadar derin etkileri yaşatıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalet ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili ve Muharrem Erkek son dönemde oldukça söz edilen hayat pahalılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımında Türkiye’deki hayat pahalılığı ve ekonomik durumu anlattı. Erkek, "Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" Recep Tayyip Erdoğan/19.06.2018. Aşağıdaki, yetki verilmeden önceki ve yetki verildikten sonraki Türkiye tablosu. Fazla yoruma gerek yok. Bu sistemin kazananı saray ve avaneleri. Sistemden tek memnun da onlar ‘’ dedi. Dolar, enflasyon, krediler, işsiz sayısı ve döviz rezervleri, kamu borcu, kişi başına düşen milli gelir hakkında bilgi verilen tabloda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden öncesi ve sonrası rakamlarını kıyasladı.
Hayat Pahalılığı Arttı!
Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra birçok kalemde yaşanan artış, piyasalarda net olarak görülüyor. Son 3 yıldır döviz ve faizlerde artış hayat pahalılığı yani enflasyon artışına sebep olarak görülüyor. Dış yatırımcının azalması ve Türkiye'de ekonomik istikrarın da düşmesi ile birçok parametre ile birçok ekonomik darboğaz yaşanıyor. Merkez Bankası rezervlerin azalması ile piyasalarda olumsuz ivme dış ticaretten ithal ürünlere kadar derin etkileri yaşatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.