Kıymetli Duruşundan Ötürü Teşekkür Ediyoruz

Siyaset 28.09.2021 - 23:39, Güncelleme: 28.09.2021 - 23:39
 

Kıymetli Duruşundan Ötürü Teşekkür Ediyoruz

AK Parti Biga ilçe başkanı Hasan Sepici görevinden istifa etti. İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Biga İlçe Başkanımız Hasan Sepici, yürütmekte olduğu İlçe Başkanlığı görevinden, işlerinin ön görülemez yoğunluğu sebebiyle affını istemiştir. İlçe Başkanımız Hasan Sepici'ye, görevi süresince göstermiş olduğu değerli emeklerinden ve süreç içerisindeki teşkilatına bağlılığını önceleyen kıymetli duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
AK Partide yaşanan bu gelişme üzerinden “siyasette üslup” üzerine kısa bir değerlendirme yaparak ortaya bir tablo koymak isterim.  Hatırlatsanız geçtiğimiz günlerde Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Genç, CHP İl Başkanı başkanı Metin Ümit Ural tarafından gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Bu görevden alma sonrası partide adeta bir kriz yaşandı. Öyle ki kriz CHP Genel merkezine kadar taşındı ve genel merkez İl Başkanın kararını “yok sayılarak” İlçe Başkanı Genç’in görevine devam edeceği açıkladı.  Ardından CHP Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler partisinden istifa etti. Güler’in istifasında dikkat çeken bölüm ise partisinin ilkesel duruş, etik değerler ve  parti politikalarından uzaklaşmasını kısmı oldu.  Son olarak da CHP’de Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Metin Ümit Ural ile yaşadıkları, “Whatsap Krizi” sonrası istifa ettiklerini açıkladılar. Bayramiç’te yaşananlar da genel merkeze taşındı. Orda ki süreç de halen daha devam ediyor.  Şimdi diyeceksiniz ki, “AK Parti Biga İlçe Başkanı görevinden ayrılmış sen bize CHP’deki istifaları anlatıyorsun.” Haklısınız özellikle hatırlatmak istedim. Çünkü siyasette istifalar, görevden almalar, görevi bırakmalar her zaman olur. Önemli olan bu süreçlerin nasıl yönetildiğidir.  Bakın AK Parti İlçe Başkanı görevini bırakıyor, İl Başkanlığı bu haberi duyuruyor ve kendisine teşekkür ettiğini söylüyor. Aynı şekilde Sepici, il başkanlığına ve çalışma arkadaşlarına şükranlarını özellikle belirtiyor. Özetle verilen mesajlarda “kırgınlık yok, küskünlük yok” deniliyor. İşte en önemli kısım da burası… “Yönetebilmek” Doğru bir dil ve doğru bir yöntemle aşılamayacak kriz, çözülemeyecek sorun yok. AK Partideki bu tavır, genç il başkanın bu tarzı, bugün yarın görevden alınacağı iddia edilen CHP İl Başkanına ve yönetimine örnek olsun… Son söz; “Denilir ki, insanın terbiyesi musibet anında ortaya çıkar. Vefalı olup olmadığımız da olumsuz şartlarda, zor zamanlarda kendini belli eder.”  Bu yönüyle partisi, ismi önemli değil.Her şey gelip geçer, geriye sadece tavrımız kalır… Çanakkale siyasetinde son bir kaç ayda yaşananları bu pencereden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.  Haber|Yorum
AK Parti Biga ilçe başkanı Hasan Sepici görevinden istifa etti. İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Biga İlçe Başkanımız Hasan Sepici, yürütmekte olduğu İlçe Başkanlığı görevinden, işlerinin ön görülemez yoğunluğu sebebiyle affını istemiştir. İlçe Başkanımız Hasan Sepici'ye, görevi süresince göstermiş olduğu değerli emeklerinden ve süreç içerisindeki teşkilatına bağlılığını önceleyen kıymetli duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AK Partide yaşanan bu gelişme üzerinden “siyasette üslup” üzerine kısa bir değerlendirme yaparak ortaya bir tablo koymak isterim. 

Hatırlatsanız geçtiğimiz günlerde Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Genç, CHP İl Başkanı başkanı Metin Ümit Ural tarafından gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Bu görevden alma sonrası partide adeta bir kriz yaşandı. Öyle ki kriz CHP Genel merkezine kadar taşındı ve genel merkez İl Başkanın kararını “yok sayılarak” İlçe Başkanı Genç’in görevine devam edeceği açıkladı. 

Ardından CHP Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler partisinden istifa etti. Güler’in istifasında dikkat çeken bölüm ise partisinin ilkesel duruş, etik değerler ve  parti politikalarından uzaklaşmasını kısmı oldu. 

Son olarak da CHP’de Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Metin Ümit Ural ile yaşadıkları, “Whatsap Krizi” sonrası istifa ettiklerini açıkladılar. Bayramiç’te yaşananlar da genel merkeze taşındı. Orda ki süreç de halen daha devam ediyor. 

Şimdi diyeceksiniz ki, “ AK Parti Biga İlçe Başkanı görevinden ayrılmış sen bize CHP’deki istifaları anlatıyorsun.” Haklısınız özellikle hatırlatmak istedim. Çünkü siyasette istifalar, görevden almalar, görevi bırakmalar her zaman olur. Önemli olan bu süreçlerin nasıl yönetildiğidir. 

Bakın AK Parti İlçe Başkanı görevini bırakıyor, İl Başkanlığı bu haberi duyuruyor ve kendisine teşekkür ettiğini söylüyor. Aynı şekilde Sepici, il başkanlığına ve çalışma arkadaşlarına şükranlarını özellikle belirtiyor. Özetle verilen mesajlarda “kırgınlık yok, küskünlük yok” deniliyor. İşte en önemli kısım da burası… “Yönetebilmek” Doğru bir dil ve doğru bir yöntemle aşılamayacak kriz, çözülemeyecek sorun yok. AK Partideki bu tavır, genç il başkanın bu tarzı, bugün yarın görevden alınacağı iddia edilen CHP İl Başkanına ve yönetimine örnek olsun…

Son söz; “Denilir ki, insanın terbiyesi musibet anında ortaya çıkar. Vefalı olup olmadığımız da olumsuz şartlarda, zor zamanlarda kendini belli eder.”  Bu yönüyle partisi, ismi önemli değil.Her şey gelip geçer, geriye sadece tavrımız kalır… Çanakkale siyasetinde son bir kaç ayda yaşananları bu pencereden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. 

Haber|Yorum

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.