Baraja 75 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı

İlçeler 06.09.2021 - 18:03, Güncelleme: 06.09.2021 - 18:03
 

Baraja 75 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı

Bayramiç Barajı’na 75 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Bu balıkların bırakılması ile soğuk sularda balık sayısının artırılması hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Bayramiç barajına tek seferde 75 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü İbrahim Çobanoğlu ve ekibi tarafından bırakılan 75 bin can Kazdağının soğuk sularında nesil verip çoğalacaklar. Projenin başarıya ulaşması için vatandaşların av yasağı, av aracı, balık boyu gibi kurallara uyması istendi. Ayrıca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre bakanlık yazılı izni olmadan hiç bir kimse balıklandırma yapamaz. Tespiti halinde ciddi para cezaları uygulanıyor. Projenin amacı, bölgede yaşayan insanların kaliteli, ucuz, sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif balıkçılığın desteklenmesi, milli ekonomiye katkı sağlamak.  
Bayramiç Barajı’na 75 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Bu balıkların bırakılması ile soğuk sularda balık sayısının artırılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Bayramiç barajına tek seferde 75 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü İbrahim Çobanoğlu ve ekibi tarafından bırakılan 75 bin can Kazdağının soğuk sularında nesil verip çoğalacaklar. Projenin başarıya ulaşması için vatandaşların av yasağı, av aracı, balık boyu gibi kurallara uyması istendi. Ayrıca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre bakanlık yazılı izni olmadan hiç bir kimse balıklandırma yapamaz. Tespiti halinde ciddi para cezaları uygulanıyor.
Projenin amacı, bölgede yaşayan insanların kaliteli, ucuz, sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif balıkçılığın desteklenmesi, milli ekonomiye katkı sağlamak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.