Çanakkale’den Olumlu İzlenimlerle Ayrılıyoruz

Yaşam 30.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale’den Olumlu İzlenimlerle Ayrılıyoruz

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) Üyesi Dilek Ertürk Çanakkale’de düzenlenen toplantıda, olumlu izlenimlerle ayrıldıklarının altını çizerek idarecilerin insan odaklı bakış açısı ile görevlerini sürdürdüklerini belirtti.
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu üyeleri Çanakkale’ye gelerek gözlemlerinden yola çıkarak yaptıkları değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaştı. Deniz Polisevinde yapılan toplantıda 23-26 Ağustos tarihli incelemeler ele alındı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Dilek Ertürk değerlendirmesinde Çanakkale’den olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını belirterek şunları söyledi, “Hakikaten gerek cezaevi, gerek geri gönderme merkezi gerek ise engelli bakım merkezi idarecileri, yöneticileri insan odaklı bakış sergiliyorlar. Genel olarak personelin yaklaşımından memnuniyet beyan ediliyor. Ayvacık Geri Gönderme Merkezi biraz yoğun. Afgan ve Pakistan kökenli göçmen ve mülteciler tutmakta. Genel bir bakış açısıyla düşüncelerimi ifade etmek istedim. Bundan 1 hafta önce Ağrı Geri Gönderme Merkezindeydik. Ağrı’da muhtelif, özgürlüğünden mahrum bırakılanların tutulduğu birimlere ziyaretlerde bulunduk. Söz konusu; barınma, sosyal etkinlik gibi pek çok ihtiyaçları ülkemiz tarafından memnuniyetle karşılanmakta” Toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Ulusal Önleme Mekanizması Birimi Koordinatörü Mehmet Alp Didinmez, İnsan hakları ve Eşitlik uzmanı Habibe Kara, Uzman yardımcıları Salih Günay ve Dilara Akad ile Psikolog Aylin Öztabur katıldı.
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) Üyesi Dilek Ertürk Çanakkale’de düzenlenen toplantıda, olumlu izlenimlerle ayrıldıklarının altını çizerek idarecilerin insan odaklı bakış açısı ile görevlerini sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu üyeleri Çanakkale’ye gelerek gözlemlerinden yola çıkarak yaptıkları değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaştı. Deniz Polisevinde yapılan toplantıda 23-26 Ağustos tarihli incelemeler ele alındı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Dilek Ertürk değerlendirmesinde Çanakkale’den olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını belirterek şunları söyledi, “Hakikaten gerek cezaevi, gerek geri gönderme merkezi gerek ise engelli bakım merkezi idarecileri, yöneticileri insan odaklı bakış sergiliyorlar. Genel olarak personelin yaklaşımından memnuniyet beyan ediliyor. Ayvacık Geri Gönderme Merkezi biraz yoğun. Afgan ve Pakistan kökenli göçmen ve mülteciler tutmakta. Genel bir bakış açısıyla düşüncelerimi ifade etmek istedim. Bundan 1 hafta önce Ağrı Geri Gönderme Merkezindeydik. Ağrı’da muhtelif, özgürlüğünden mahrum bırakılanların tutulduğu birimlere ziyaretlerde bulunduk. Söz konusu; barınma, sosyal etkinlik gibi pek çok ihtiyaçları ülkemiz tarafından memnuniyetle karşılanmakta”

Toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Ulusal Önleme Mekanizması Birimi Koordinatörü Mehmet Alp Didinmez, İnsan hakları ve Eşitlik uzmanı Habibe Kara, Uzman yardımcıları Salih Günay ve Dilara Akad ile Psikolog Aylin Öztabur katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.