7 Yıldır Devam Eden Bu Süreç Artık Acilen Sonuçlanmalı

Güncel 10.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

7 Yıldır Devam Eden Bu Süreç Artık Acilen Sonuçlanmalı

Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Çanakkale Belediyesinde düzenlenen toplantıya katılım sağlayan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamalarda bulundu.
İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili Çanakkale Belediyesinde düzenlenen toplantıya; ÇTSO’dan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu, Meclis Üyesi Şakir Kutluay ve Genel Sekreter Sema Sandal katılım sağladı. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; 860 konutun bulunduğu Sosyal Konutlar Mevkiinin günümüz koşullarına uygun, depreme dayanıklı ve aynı zamanda hak sahiplerinin de mağdur olmadan minimum maliyet ile yenilenmesi için çalışmaların 7 yıldır devam ettiğini, plan tadilatı ve proje yarışması ardından Bakanlığa riskli alan olarak ilan edilmesi için başvuru yapıldığını, bu aşamada üniversiteden de destek aldıklarını belirtti. Söz konusu yerin 5 kattan 8 kata çıkması ile ilgili değişikliğin bu hafta Belediye Meclisine sunulacağını ve bu inşaatları Çanakkale müteahhitlerinin yapmasını arzuladığını ifade ederek 5 kattan 8 kata çıkmasının yanı sıra, harç olmadığı ve KDV oranının da % 1 olduğu bilgisini verdi. “BU YENİLEME KEYFİ DEĞİL ELZEM BİR DURUMDUR” Toplantı sonrası bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Öncelikle Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’a şahsımı ve sektörden ilgili komite üyelerimizi davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. 7 yıldır devam eden bu süreç artık acilen sonuçlanmalı. Allah korusun olası bir depremde bu vicdani yükü hiçbirimiz kaldıramayız. Bize göre de bu işi ÇTSO üyesi bir ya da birkaç müteahhit üstlenmelidir. Bizim bu konuda fikrimiz açık ve nettir, biz siyaset yapmıyoruz. 8 kata çıkması ile zaten % 60 bir iyileştirme bir anlamda gelir artışı sağlanıyor. 40 yıl önce alınan bir daire ile bugün aynı dairenin sıfırının alınması mümkün değil. Kaldı ki yer de 40 yıl önceki yer değil. Çevrenin yerleşim alanı haline gelmesi, Troya Köprüsü, Emniyet Müdürlüğünün yapılması, ileride Küçük Sanayi Sitesinin kalkacak olması ile Sosyal Konutlar Mevkii büyük değer kazandı. Bu yüzden hak sahiplerinin metrekarelerinin küçülmesi ya da fark vermeleri asla bir kayıp olarak düşünülmemelidir. Hak sahiplerinin minimum bir bedel ödeyerek ya da metrekarelerinin küçülerek dairelerinin yenilenmesi için belediyemizin de gereken fedakarlığı yapacağına inanıyorum. 860 hak sahibi şimdiki dairesi neredeyse oradan dairesini en uygun koşullarda almalı. Bu yenileme keyfi değil elzem bir durumdur. Bu düşüncelerimi ve Belediye Meclisinden karar çıktıktan sonra biz de müteahhit üyelerimiz ile bir toplantı yaparak bu konuyu değerlendireceğimizi toplantıda ifade ettim” dedi.
Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Çanakkale Belediyesinde düzenlenen toplantıya katılım sağlayan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamalarda bulundu.

İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili Çanakkale Belediyesinde düzenlenen toplantıya; ÇTSO’dan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu, Meclis Üyesi Şakir Kutluay ve Genel Sekreter Sema Sandal katılım sağladı.
Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; 860 konutun bulunduğu Sosyal Konutlar Mevkiinin günümüz koşullarına uygun, depreme dayanıklı ve aynı zamanda hak sahiplerinin de mağdur olmadan minimum maliyet ile yenilenmesi için çalışmaların 7 yıldır devam ettiğini, plan tadilatı ve proje yarışması ardından Bakanlığa riskli alan olarak ilan edilmesi için başvuru yapıldığını, bu aşamada üniversiteden de destek aldıklarını belirtti. Söz konusu yerin 5 kattan 8 kata çıkması ile ilgili değişikliğin bu hafta Belediye Meclisine sunulacağını ve bu inşaatları Çanakkale müteahhitlerinin yapmasını arzuladığını ifade ederek 5 kattan 8 kata çıkmasının yanı sıra, harç olmadığı ve KDV oranının da % 1 olduğu bilgisini verdi.
“BU YENİLEME KEYFİ DEĞİL ELZEM BİR DURUMDUR”
Toplantı sonrası bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Öncelikle Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’a şahsımı ve sektörden ilgili komite üyelerimizi davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. 7 yıldır devam eden bu süreç artık acilen sonuçlanmalı. Allah korusun olası bir depremde bu vicdani yükü hiçbirimiz kaldıramayız. Bize göre de bu işi ÇTSO üyesi bir ya da birkaç müteahhit üstlenmelidir. Bizim bu konuda fikrimiz açık ve nettir, biz siyaset yapmıyoruz. 8 kata çıkması ile zaten % 60 bir iyileştirme bir anlamda gelir artışı sağlanıyor. 40 yıl önce alınan bir daire ile bugün aynı dairenin sıfırının alınması mümkün değil. Kaldı ki yer de 40 yıl önceki yer değil. Çevrenin yerleşim alanı haline gelmesi, Troya Köprüsü, Emniyet Müdürlüğünün yapılması, ileride Küçük Sanayi Sitesinin kalkacak olması ile Sosyal Konutlar Mevkii büyük değer kazandı. Bu yüzden hak sahiplerinin metrekarelerinin küçülmesi ya da fark vermeleri asla bir kayıp olarak düşünülmemelidir. Hak sahiplerinin minimum bir bedel ödeyerek ya da metrekarelerinin küçülerek dairelerinin yenilenmesi için belediyemizin de gereken fedakarlığı yapacağına inanıyorum. 860 hak sahibi şimdiki dairesi neredeyse oradan dairesini en uygun koşullarda almalı. Bu yenileme keyfi değil elzem bir durumdur. Bu düşüncelerimi ve Belediye Meclisinden karar çıktıktan sonra biz de müteahhit üyelerimiz ile bir toplantı yaparak bu konuyu değerlendireceğimizi toplantıda ifade ettim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.