Önümüzü Görürsek Dükkanlar Kapanmaz!

Ekonomi 10.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Önümüzü Görürsek Dükkanlar Kapanmaz!

Pandemi süreci boyunca en çok sıkıntı çeken kesim olan esnaflar için yapılan destekleri anlatan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, bu süreçte esnafın durumunu da aktardı. Şu anda esnafın önünü göremediğini söyleyen Ejder, tekrar bir kapanma olursa o zaman esnafın çok zarar göreceğini belirtti.
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, pandemi döneminde esnafın yaşadığı zorlukları bir kez daha dile getirdi. Ejder, “Krediler sağlıklı bir şekilde verilmeye devam ediliyor. Gelen kredisini alıyor diyerek, Çanakkale merkezde çok çeşitli  kredi almaya çalışan arkadaşlar var. Hurdacı var fotoğrafçı, fast foodçu var. Herkes istiyor, isteyene cevap veriyoruz” şeklinde belirtti. “ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ” Ejder, “Pandemi süreci devam ediyor. Önümüzü göremiyoruz. 22- 23 milyon insan aşı olmamış, dolayısıyla önce aşılarımızı olacağız, ondan sonra önümüze bakacağız. Aşı olmadık mı sıkıntı, bir de şimdi Delta Varyantı çıktı. Onun bin misli bulaşma özelliği varmış, Bundan korunmak için maske mesafe hijyeni elden bırakmamak lazım. Ondan sonra önümüzü görebilir miyiz? Görürsek dükkanlar kapanmaz, kapanmayınca düzelmeye başlarız. Şimdi sabah taksi bekliyor vatandaş yarım saat 45 dakika bekledi yok, bu süreçte taksici kazanırken mesela, okul servisçileri hiç kazanamadılar. Okulların açılmasını bekleyen gruplar var, kahvehaneler öyleydi. Dolayısı ile internet kafeler fast food tarzı mekanlar bunlar Pandemi döneminde zarar gördüler. Belli miktar hibe destek aldılar ama alan aldı. 8 bin küsur lira verdi Devlet, ama 8 bin lira ile dönmüyor bu işler, bizden de talepleri oluyor. Kredimiz 5 yıl biliyorsunuz, ufak ufak ödemeye başlıyor insanlar” dedi. “KAPANMA OLURSA MÜTHİŞ ZARARLAR GÖRECEĞİZ” Kredilerle ilgili yapılandırma konusuna da değinen Ejder, ‘’İki kez yapılandı. Şimdi tahsilat zamanı önümüzdeki günlerde tahsilat yapmaya gideceğiz. Tahsilat yapılır mı? Yapılmaz mı insanlar ödeyemezse insanlar aldıkları kredileri nasıl ödeyecekler? İş olmazsa, bu Pandemi bitmezse, eğer bir daha kapanma olursa müthiş zararlar göreceğiz. O zaman, işte zarar görmemek için bu aşımızı olmak lazım. Maske, mesafe ve hijyeni elden bırakmamamız lazım. Dolayısı ile bunlar insanlar çarşıya pazara giderken muhakkak bir şeyler alacaklar o zaman işler açılmış olacak” ifadelerini kullandı. “İNŞALLAH ESNAFIMIZ FAZLA FAİZ ÖDEMEZ” Ejder, faizlerin eski haline dönmesini umut ettiğini söyleyerek, “Geçen 2020’sonuna kadar 0 60’dı. Keşke o günlere dönsek ama elde değil, bugün paranın maliyeti yükseldi. Faizler de yükselmiş oldu. İnşallah esnafımız fazla faiz ödemez. Dolayısıyla düşük faizlerle bir şeylere sahip olurlar” diye anlattı.
Pandemi süreci boyunca en çok sıkıntı çeken kesim olan esnaflar için yapılan destekleri anlatan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, bu süreçte esnafın durumunu da aktardı. Şu anda esnafın önünü göremediğini söyleyen Ejder, tekrar bir kapanma olursa o zaman esnafın çok zarar göreceğini belirtti.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, pandemi döneminde esnafın yaşadığı zorlukları bir kez daha dile getirdi. Ejder, “Krediler sağlıklı bir şekilde verilmeye devam ediliyor. Gelen kredisini alıyor diyerek, Çanakkale merkezde çok çeşitli  kredi almaya çalışan arkadaşlar var. Hurdacı var fotoğrafçı, fast foodçu var. Herkes istiyor, isteyene cevap veriyoruz” şeklinde belirtti.
“ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”
Ejder, “Pandemi süreci devam ediyor. Önümüzü göremiyoruz. 22- 23 milyon insan aşı olmamış, dolayısıyla önce aşılarımızı olacağız, ondan sonra önümüze bakacağız. Aşı olmadık mı sıkıntı, bir de şimdi Delta Varyantı çıktı. Onun bin misli bulaşma özelliği varmış, Bundan korunmak için maske mesafe hijyeni elden bırakmamak lazım. Ondan sonra önümüzü görebilir miyiz? Görürsek dükkanlar kapanmaz, kapanmayınca düzelmeye başlarız. Şimdi sabah taksi bekliyor vatandaş yarım saat 45 dakika bekledi yok, bu süreçte taksici kazanırken mesela, okul servisçileri hiç kazanamadılar. Okulların açılmasını bekleyen gruplar var, kahvehaneler öyleydi. Dolayısı ile internet kafeler fast food tarzı mekanlar bunlar Pandemi döneminde zarar gördüler. Belli miktar hibe destek aldılar ama alan aldı. 8 bin küsur lira verdi Devlet, ama 8 bin lira ile dönmüyor bu işler, bizden de talepleri oluyor. Kredimiz 5 yıl biliyorsunuz, ufak ufak ödemeye başlıyor insanlar” dedi.
“KAPANMA OLURSA MÜTHİŞ ZARARLAR GÖRECEĞİZ”
Kredilerle ilgili yapılandırma konusuna da değinen Ejder, ‘’İki kez yapılandı. Şimdi tahsilat zamanı önümüzdeki günlerde tahsilat yapmaya gideceğiz. Tahsilat yapılır mı? Yapılmaz mı insanlar ödeyemezse insanlar aldıkları kredileri nasıl ödeyecekler? İş olmazsa, bu Pandemi bitmezse, eğer bir daha kapanma olursa müthiş zararlar göreceğiz. O zaman, işte zarar görmemek için bu aşımızı olmak lazım. Maske, mesafe ve hijyeni elden bırakmamamız lazım. Dolayısı ile bunlar insanlar çarşıya pazara giderken muhakkak bir şeyler alacaklar o zaman işler açılmış olacak” ifadelerini kullandı.
“İNŞALLAH ESNAFIMIZ FAZLA FAİZ ÖDEMEZ”
Ejder, faizlerin eski haline dönmesini umut ettiğini söyleyerek, “Geçen 2020’sonuna kadar 0 60’dı. Keşke o günlere dönsek ama elde değil, bugün paranın maliyeti yükseldi. Faizler de yükselmiş oldu. İnşallah esnafımız fazla faiz ödemez. Dolayısıyla düşük faizlerle bir şeylere sahip olurlar” diye anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.