Teslim Alınmayan Evraklar Muhtarlıkta Birikiyor

Yaşam 10.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Teslim Alınmayan Evraklar Muhtarlıkta Birikiyor

Vatandaşlara gönderilen evrak ve tebligatlar kişiler tarafından teslim alınmadığında muhtarlıklarda birikmeye sebep oluyor. Bu durum hem muhtarlığı hem de evraklarını teslim alamayan vatandaşları sıkıntıya sokuyor.
Kişiye gönderilen resmi evraklar ikametlerinde bulunmayınca mahallenin muhtarlığına teslim ediliyor. Vatandaşlar gidip muhtarlıktan evraklarını almadıkları sürece o evraklar muhtarlıkta birikiyor. Çanakkale Barbaros Mahallesi muhtarı Şaban Şahin,  alınmayan evrakların hem kendisini hem de evrak sahiplerini zor durumda bıraktığını söyledi. Şahin, “Barbaros Mahallesi çok büyük bir mahalle, mahallemizde her gün dört postacı çalışıyor bazen çok yoğun olduğunda 8-10 postacıya kadar çıkabiliyor. Postacılar evlere gidip evrak sahiplerini bulamadıklarında kapılara, evrakları muhtarlığa bıraktıklarına dair tebligat yapıştırıp postaları bize teslim ediyorlar. Ancak muhtarlıkta evrağının olduğunu bilmeyen vatandaşların postaları muhtarlıklarda birikiyor. Uzun süre gelip alınmayan evrakları, vatandaşların kişisel bilgilerini içerdiğinden dolayı biz yakmak zorunda kalıyoruz” dedi. “BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUM” Biriken postalardan dolayı zor durumda kalan muhtar Şaban Şahin sözlerini şöyle sonlandırdı, “Evraklarından haberi olmayıp tutuklanma ya da icra takibi kararı çıkarılan vatandaşlar gelip bize sitem ediyor. Vatandaşların e-devlet üzerinden tebligat takibi yapma kolaylıkları var ama maalesef bazı vatandaşlarımız bu uygulamayı kullanamıyor ya da bilmiyor. Devletimizin ulaşamayan tebligatlar konusunda bir çözüm bulmasını istiyoruz aynı zamanda vatandaşlarımızın da gelen postalara karşı biraz daha duyarlı olmasını umuyoruz. Biz vatandaşların istedikleri her zaman muhtarlığımıza ulaşması için çalışıyoruz, evraklarını almak isteyenler için istedikleri şekilde kolaylık sağlıyoruz”
Vatandaşlara gönderilen evrak ve tebligatlar kişiler tarafından teslim alınmadığında muhtarlıklarda birikmeye sebep oluyor. Bu durum hem muhtarlığı hem de evraklarını teslim alamayan vatandaşları sıkıntıya sokuyor.

Kişiye gönderilen resmi evraklar ikametlerinde bulunmayınca mahallenin muhtarlığına teslim ediliyor. Vatandaşlar gidip muhtarlıktan evraklarını almadıkları sürece o evraklar muhtarlıkta birikiyor. Çanakkale Barbaros Mahallesi muhtarı Şaban Şahin,  alınmayan evrakların hem kendisini hem de evrak sahiplerini zor durumda bıraktığını söyledi. Şahin, “Barbaros Mahallesi çok büyük bir mahalle, mahallemizde her gün dört postacı çalışıyor bazen çok yoğun olduğunda 8-10 postacıya kadar çıkabiliyor. Postacılar evlere gidip evrak sahiplerini bulamadıklarında kapılara, evrakları muhtarlığa bıraktıklarına dair tebligat yapıştırıp postaları bize teslim ediyorlar. Ancak muhtarlıkta evrağının olduğunu bilmeyen vatandaşların postaları muhtarlıklarda birikiyor. Uzun süre gelip alınmayan evrakları, vatandaşların kişisel bilgilerini içerdiğinden dolayı biz yakmak zorunda kalıyoruz” dedi.
“BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUM”
Biriken postalardan dolayı zor durumda kalan muhtar Şaban Şahin sözlerini şöyle sonlandırdı, “Evraklarından haberi olmayıp tutuklanma ya da icra takibi kararı çıkarılan vatandaşlar gelip bize sitem ediyor. Vatandaşların e-devlet üzerinden tebligat takibi yapma kolaylıkları var ama maalesef bazı vatandaşlarımız bu uygulamayı kullanamıyor ya da bilmiyor. Devletimizin ulaşamayan tebligatlar konusunda bir çözüm bulmasını istiyoruz aynı zamanda vatandaşlarımızın da gelen postalara karşı biraz daha duyarlı olmasını umuyoruz. Biz vatandaşların istedikleri her zaman muhtarlığımıza ulaşması için çalışıyoruz, evraklarını almak isteyenler için istedikleri şekilde kolaylık sağlıyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.