ʹDÜZENLEME YAPILACAKSA AŞI OLMAYANLAR İLE İLGİLİ YAPILMALIʹ

Ekonomi 02.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ʹDÜZENLEME YAPILACAKSA AŞI OLMAYANLAR İLE İLGİLİ YAPILMALIʹ

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, aşı olmayanlara yönelik kısıtlama konusunu desteklediklerini söyleyerek, yaklaşık bir senedir iş yapamayan esnafın zarar görmesini istemediklerini belirtti. Özcan, “Biz de diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi, kısıtlamaya tabi olacak bir düzenleme yapılacaksa aşı olmayanlar ile ilgili yapılmalı. Aşı olmayanlar ile ilgili yapılacak olan kısıtlamayı uygun görüyoruz ve bunu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Konfederasyonu’nun Kurullar Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya gideceklerini belirten Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, bu toplantının maddelerinden birinin kafe, restoran gibi kamu alanlarına ‘aşı kuralı’ getirilmesi konusu olduğunu söyledi. Özcan, “Bir buçuk yılı geçen pandemi sürecinde herkes biliyor ki en çok sıkıntı çeken esnaf ve sanatkar kesimi oldu. Bir yılı aşkın süredir kapalı olan işletmeler vardı, ticari araçlarda kısıtlamalar vardı. Kurallara elimizden geldiği kadar uyduk. Bu virüsten kurtulabilmek için dünyada uygulanan en iyi uygulama aşı uygulaması. Biz devletimizden talebimiz meslek gruplarına öncelikte esnafın da olmasını istiyorduk ve gerçekleşti. Bunun için teşekkür ederiz. Meslek gruplarından başlayarak aşılama yapıldı ve şu anda ildeki 23 bin 780 üyemize mesajla, birebir görüşmelerle devamlı olarak aşıyı teşvik ediyoruz” dedi. “Uygun Görüyoruz Ve Bunu Destekliyoruz” Bu süreç içerisinde 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalar kaldırıldı ve işyerlerimiz açıldı. Bundan büyük memnuniyet duyduk ama bir buçuk yılın getirmiş olduğu insanlardaki bıkkınlık ile bu tatil süresince gezdi. Haklı olarak koronavirüs vaka sayısındaki son günlerde artış bekleniyordu” diyen Özcan, “Gün geçtikçe bu vaka sayıları artarsa, kısıtlamalar gelir ve bundan belli kesim zarar görecekse biz bunu istemiyoruz. Biz de diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi, kısıtlamaya tabi olacak bir düzenleme yapılacaksa aşı olmayanlar ile ilgili yapılmalı. Aşı olmayanlar ile ilgili yapılacak olan kısıtlamayı uygun görüyoruz ve bunu destekliyoruz” şeklinde konuştu. “Aşıyı Destekliyoruz!” Özcan, “Aşılamada Türkiye genelinde Muğla birinci, Çanakkale ikinci sırada. Nüfus sayısına göre inanılmaz bir şekilde aşılamamız çok iyi. Ama bir diğer ilde bu uygulama yoksa biz Çanakkale olarak da farklı özelliğimiz olmalı. Kısıtlama yapılırken Türkiye’deki aşılama haritasına çok dikkat edilmeli. Ankara’daki toplantıda da bunu konuşacağız, teşkilat olarak bunu destekliyoruz çünkü bu beladan kurtulmanın başka yolu yok. Aşıyı destekliyoruz! Bir kısıtlama yapılacaksa aşı olmayanlarla ilgili yapılmalı” dedi.
Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, aşı olmayanlara yönelik kısıtlama konusunu desteklediklerini söyleyerek, yaklaşık bir senedir iş yapamayan esnafın zarar görmesini istemediklerini belirtti. Özcan, “Biz de diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi, kısıtlamaya tabi olacak bir düzenleme yapılacaksa aşı olmayanlar ile ilgili yapılmalı. Aşı olmayanlar ile ilgili yapılacak olan kısıtlamayı uygun görüyoruz ve bunu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Konfederasyonu’nun Kurullar Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya gideceklerini belirten Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, bu toplantının maddelerinden birinin kafe, restoran gibi kamu alanlarına ‘aşı kuralı’ getirilmesi konusu olduğunu söyledi. Özcan, “Bir buçuk yılı geçen pandemi sürecinde herkes biliyor ki en çok sıkıntı çeken esnaf ve sanatkar kesimi oldu. Bir yılı aşkın süredir kapalı olan işletmeler vardı, ticari araçlarda kısıtlamalar vardı. Kurallara elimizden geldiği kadar uyduk. Bu virüsten kurtulabilmek için dünyada uygulanan en iyi uygulama aşı uygulaması. Biz devletimizden talebimiz meslek gruplarına öncelikte esnafın da olmasını istiyorduk ve gerçekleşti. Bunun için teşekkür ederiz. Meslek gruplarından başlayarak aşılama yapıldı ve şu anda ildeki 23 bin 780 üyemize mesajla, birebir görüşmelerle devamlı olarak aşıyı teşvik ediyoruz” dedi.
“Uygun Görüyoruz Ve Bunu Destekliyoruz”
Bu süreç içerisinde 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalar kaldırıldı ve işyerlerimiz açıldı. Bundan büyük memnuniyet duyduk ama bir buçuk yılın getirmiş olduğu insanlardaki bıkkınlık ile bu tatil süresince gezdi. Haklı olarak koronavirüs vaka sayısındaki son günlerde artış bekleniyordu” diyen Özcan, “Gün geçtikçe bu vaka sayıları artarsa, kısıtlamalar gelir ve bundan belli kesim zarar görecekse biz bunu istemiyoruz. Biz de diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi, kısıtlamaya tabi olacak bir düzenleme yapılacaksa aşı olmayanlar ile ilgili yapılmalı. Aşı olmayanlar ile ilgili yapılacak olan kısıtlamayı uygun görüyoruz ve bunu destekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Aşıyı Destekliyoruz!”
Özcan, “Aşılamada Türkiye genelinde Muğla birinci, Çanakkale ikinci sırada. Nüfus sayısına göre inanılmaz bir şekilde aşılamamız çok iyi. Ama bir diğer ilde bu uygulama yoksa biz Çanakkale olarak da farklı özelliğimiz olmalı. Kısıtlama yapılırken Türkiye’deki aşılama haritasına çok dikkat edilmeli. Ankara’daki toplantıda da bunu konuşacağız, teşkilat olarak bunu destekliyoruz çünkü bu beladan kurtulmanın başka yolu yok. Aşıyı destekliyoruz! Bir kısıtlama yapılacaksa aşı olmayanlarla ilgili yapılmalı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.