1 Haftada 2 Rekor Kırdı

Spor 02.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

1 Haftada 2 Rekor Kırdı

Sadece uçak bileti için sponsor bulan ve kalan tüm giderleri öğretmen maaşı ile karşılayan Birgül Erkenʹden, Bahama Adalarıʹnda devam eden ʹVertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası Yarışlarıʹnda 2ʹnci Türkiye rekoru geldi, bir kez daha Türk bayrağını dalgalandırdı.
Dünyanın 21 ülkesinden 46 seçkin sporcunun katıldığı şampiyonada, milli sporcu Birgül Erken, aynı yarışmada milli sporcu Şahika Ercümen'in ip destekli sabit ağırlık dalında 72 metreyle kırdığı rekoru, 3 dakika 22 saniyede 78 metreye dalarak kırdı. Milli Sporcu Erken, "Bir haftada iki Türkiye rekoru kırmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İlk rekorumu 15 Temmuz günü kırarak, şehitlerimize armağan etmiştim. 2'nci rekorumu Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacak olan Paralimpik Team Türkiye Milli Takımımıza armağan ediyorum. Buradan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, spora gönül veren iş insanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Buraya sadece uçak biletimi alan bir sponsor desteği ile geldim. Diğer masraflarımı kendi olanaklarımla karşılıyorum. Zor koşullarda yarışarak bu rekorları kırdım. Bana destek verilirse, kimsenin şüphesi olmasın, yeni rekorlara imza atacağım. Öğretmen maaşımı buraya harcayarak, bu rekorların kırıldığının bilinmesini istiyorum. Devletimizden ve su altı tutkunu iş insanlarımızdan destek istiyorum" dedi.  "Dünya Şampiyonasında Bayrağımızı Dalgalandırmak İstiyorum"  Birgül Erken geçtiğimiz günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza ithafen Salda Gölü'nde yeni bir dünya rekoru kırmayı istediğini duyurmuştu. "Gerekli izinler alınır ve sponsor bulunursa  bu rekor için hazırlıklarımız sürüyor. Mümkünse tüm rekorlarımı Türkiye'mi tanıtmak adına ülkemde kırmak istiyorum. Ancak en öncelikle milli sporcu olarak ilk hedefim Bahamalar'da kırdığım rekorları daha da geliştirerek Antalya Kaş'ta yapılacak olan  Dünya  Şampiyonası'nda bayrağımızı dünya zirvesine taşımak" dedi. Milli sporcu Erken, Bahamalar dan döner dönmez antrenmanlarına Antalya Kaş ta devam edeceğini duyurdu.    
Sadece uçak bileti için sponsor bulan ve kalan tüm giderleri öğretmen maaşı ile karşılayan Birgül Erkenʹden, Bahama Adalarıʹnda devam eden ʹVertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası Yarışlarıʹnda 2ʹnci Türkiye rekoru geldi, bir kez daha Türk bayrağını dalgalandırdı.

Dünyanın 21 ülkesinden 46 seçkin sporcunun katıldığı şampiyonada, milli sporcu Birgül Erken, aynı yarışmada milli sporcu Şahika Ercümen'in ip destekli sabit ağırlık dalında 72 metreyle kırdığı rekoru, 3 dakika 22 saniyede 78 metreye dalarak kırdı.
Milli Sporcu Erken, "Bir haftada iki Türkiye rekoru kırmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İlk rekorumu 15 Temmuz günü kırarak, şehitlerimize armağan etmiştim. 2'nci rekorumu Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacak olan Paralimpik Team Türkiye Milli Takımımıza armağan ediyorum. Buradan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, spora gönül veren iş insanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Buraya sadece uçak biletimi alan bir sponsor desteği ile geldim. Diğer masraflarımı kendi olanaklarımla karşılıyorum. Zor koşullarda yarışarak bu rekorları kırdım. Bana destek verilirse, kimsenin şüphesi olmasın, yeni rekorlara imza atacağım. Öğretmen maaşımı buraya harcayarak, bu rekorların kırıldığının bilinmesini istiyorum. Devletimizden ve su altı tutkunu iş insanlarımızdan destek istiyorum" dedi.
 "Dünya Şampiyonasında Bayrağımızı Dalgalandırmak İstiyorum"
 Birgül Erken geçtiğimiz günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza ithafen Salda Gölü'nde yeni bir dünya rekoru kırmayı istediğini duyurmuştu. "Gerekli izinler alınır ve sponsor bulunursa  bu rekor için hazırlıklarımız sürüyor. Mümkünse tüm rekorlarımı Türkiye'mi tanıtmak adına ülkemde kırmak istiyorum. Ancak en öncelikle milli sporcu olarak ilk hedefim Bahamalar'da kırdığım rekorları daha da geliştirerek Antalya Kaş'ta yapılacak olan  Dünya  Şampiyonası'nda bayrağımızı dünya zirvesine taşımak" dedi. Milli sporcu Erken, Bahamalar dan döner dönmez antrenmanlarına Antalya Kaş ta devam edeceğini duyurdu.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.